Műfüves focipályát avattak Pápateszéren

2017. október. 04., 14:10   |    

Műfüves focipályát avattak Pápateszéren

Aki rendszeresen sportol, az élet más területein is sokkal jobban megállja a helyét – fogalmazott Kovács Zoltán államtitkár, országgyűlési képviselő a pápateszéri új műfüves focipálya hivatalos felavatásán.

Aki rendszeresen sportol, az élet más területein is sokkal jobban megállja a helyét – fogalmazott Kovács Zoltán államtitkár, országgyűlési képviselő a pápateszéri új műfüves focipálya hivatalos felavatásán.

Völfinger Béla, Pápateszér polgármestere elmondta: a sportlétesítmény megvalósításához közel 16 millió forint támogatást kaptak a Magyar Labdarúgó-szövetségtől (MLSZ). Ezt az összeget csaknem 1,6 millió forint saját forrással egészítették ki, így épülhetett meg a helyi általános iskola udvarán az úgynevezett műfüves grundfoci-pálya, amire komoly igény mutatkozott a településen.
– Idén a községünk az utak felújítása mellett egy másik jelentős nagyságrendű beruházással gyarapodott, a környék első műfüves labdarúgópályájával. Ez egy salakos focipálya helyén épült, aminek az elmúlt három évtizedben számtalan sportélményt köszönhettek a pápateszériek, de már jócskán eljárt felette az idő. Most a Pápai Tankerületi Központ, az MLSZ, a kivitelező és az önkormányzat példás együttműködésének köszönhetően egy új, modern létesítményt avathatunk fel, mely további sportfejlesztésekhez adhat alapot – közölte Völfinger Béla. Megtudtuk tőle: a műfüves futballpályát elsősorban a helyi általános iskolások és óvodások, a Bozsik-programban focizó fiatalok, valamint a megyei másodosztályban szereplő pápateszéri U-19-es és felnőtt labdarúgócsapat tagjai használják majd, de a falu lakói is igénybe vehetik azt.

Kovács Zoltán köszöntőjében hangsúlyozta, egy egészséges nemzet legfontosabb alapjai közé tartozik a mozgás, a sport. – Aki rendszeresen sportol, az élet más területein is sokkal jobban megállja a helyét. A sport közösségi élményt ad, fegyelemre és küzdőszellemre nevel – jegyezte meg az államtitkár. Kiemelte: az elmúlt időszakban több mint ezer új futballpálya épült Magyarországon, például műfüves grundpályából 276, műfüves kispályából 506 darab. Veszprém megyében 74 focipályát újítottak fel. Mindezeknek köszönhetően jelentősen nőtt az igazolt gyermeksportolók száma a labdarúgásban. Kovács Zoltán szólt arról is, hogy a műfüves pálya felgyorsítja a játékot, így jelentősen fejleszti az azon gyakorlókat, végezetül pedig arra figyelmeztette a fiatalokat, vigyázzanak a most átadott létesítményre.

Csík Ferenc, a MLSZ Veszprém Megyei Igazgatóságának vezetője beszédében aláhúzta, a szövetség elkötelezett az amatőr futball támogatása és az utánpótlás-nevelés mellett. Az ünnepség végén Kerekes Zoltán plébános felszentelte az új műfüves focipályát, majd a Bozsik-programban részt vevő pápateszéri csapatok bemutatómeccset játszottak.

 

Forrás : veol.hu (https://www.veol.hu/kozelet/helyi-kozelet/papateszer-helyi-kozelet-palya-avatas-2134935/)


További hírek

Általános
Torna-győztes a VFC USE Lány U15-ös csapata

2020-02-16 08:50:24

Torna-győztes a VFC USE Lány U15-ös csapata

Veszprém Megyei Futsal tornasorozatot az U15-ös lányoknál harmadszor is bajnok a Donát Máté vezette VFC USE

Általános
Műfüves pálya Sümegprágán

2019-09-18 18:20:51

Műfüves pálya Sümegprágán

Szponzorok