Visszavonult az ország legidősebb labdarúgója

2018. október. 29., 18:52   |    

Visszavonult az ország legidősebb labdarúgója

Visszavonult az ország legidősebb labdarúgója

Frissítés! A Gyevnár Kálmánnal készített Digi Sport interjú a következő linken megtekintető:  https://www.youtube.com/watch?v=DgCtWGBRDa0

Az ország legidősebb igazolt labdarúgója, a tapolcai Gyevnár Kálmán ma lépett utoljára pályára a bajnokságban, így csapattársai, családja, illetve sportbarátai a meccs előtt búcsúztatták és köszöntötték születésnapja alkalmából a Városi Sport – és Szabadidő Centrumban.

A TVSE Tapolcai Öregfiúk FC játékosa, Kálmán, akit csapattársai csak Papának hívnak, hetvenöt évével nemcsak a város, hanem az ország legidősebb igazolt labdarúgójának számított – a mai napig. A Zalahaláp elleni meccsen végleg elbúcsúzott a nagypályától és a bajnokságtól, de nem a labdarúgástól. A szerelését sem adta le, azt mondta, ő ezen túl is a helyi öregfiúkhoz tartozik, teremtornákon, kispályán és sportbaráti meccseken is számíthatnak rá, illetve ahogy eddig is, megmarad továbbra is a csapat keramikusának. Ők egy nagy család, aminek ő továbbra is a tagja marad, de korából kifolyólag már nem tudja vállalni a bajnokságban való szereplést.


Utolsó mérkőzése előtt Boczkó Gyula, a TÖFC szakosztályvezető edzője, Császár László az MLSZ Veszprém Megyei Igazgatóságának társadalmi elnöke, Horváth Dorothy a Tapolca Kft. sportszervezője, valamint Szabó Kálmán csapatkapitány adott át ajándékot a búcsúzó labdarúgónak.


Kálmán életében már sokféle sportágba belekóstolt, kezdve a kézilabdától és a futballtól, az atlétikán, a tájfutáson, illetve a vitorlázó repülésen át egészen a sárkányrepülésig, a motorozásig és a hajózásig. Végül visszatért a futballhoz. Évekkel ezelőtt Boczkó Gyula szemelte ki, és a Diszel elleni meccsen belőtt két góljával azonnal helyet is kapott a tapolcai öregfiúk csapatában. A búcsúztatását hatalmas megtiszteltetésként élte meg, de humorosan megjegyezte, ez szerinte a korának szólt. 

 

Forrás: http://www.tapolcaiujsag.hu/visszavonult-az-orszag-legidosebb-igazolt-labdarugoja/
Fotók: Májer Edit

 


További hírek

Általános
Torna-győztes a VFC USE Lány U15-ös csapata

2020-02-16 08:50:24

Torna-győztes a VFC USE Lány U15-ös csapata

Veszprém Megyei Futsal tornasorozatot az U15-ös lányoknál harmadszor is bajnok a Donát Máté vezette VFC USE

Általános
Műfüves pálya Sümegprágán

2019-09-18 18:20:51

Műfüves pálya Sümegprágán

Szponzorok