A Fűzfői AK nyerte a pápai rangadót

2024. április. 15., 14:54   |    

A Fűzfői AK nyerte a pápai rangadót
Fotó: Vehir.hu Szalai Csaba

A VEHIR.HU Veszprém Vármegye I. osztályú bajnokság elmúlt hétvégéi fordulójában a második helyen álló Balatonfűzfő 1-0-ra nyert Pápán, míg a Tihany 12-0-ra múlta felül a sereghajtó Várpalotát – összefoglaló.

A játékos edző Kakas József góljával győzött a Perutz FC ellen a Fűzfői AK, amely rendkívül fontos idegenbeli csatát nyert, s ezzel továbbra is az éllovas Úrkút fő üldözője.

Az Úrkút már Boromisza Dániel irányításával 3-0-ra diadalmaskodott a vendég Cseténnyel szemben. A Pét 7-0-s sikert aratott a Gyulafirátót ellen, az Ajka 2-0-ra verte a Devecsert, a Szentantalfa izgalmas mérkőzésen gyűjtötte be mindhárom pontot a Balatonfüredi USC elől (3-2). A Sümeg 4-1-re nyert Magyarpolányban, a Balatonalmádi pedig 3-0-ra a Zirc vendégeként.

VEHIR.HU Veszprém vármegyei labdarúgó I. osztály

a 23. forduló eredményei:

Április 13., szombat

Tihanyi FC–Várpalotai BSK 12-0 (7-0)

Gólszerzők: Nemes Á. (7., 24.), Tar (10., 33.), Henn (16., 58., 64.), Nemes G. (31., 79.), Marton (74.), Dévényi (90.)

Szombaton a Vármegyei bajnokság első osztályában a 23. játékhetet játszották le. A Tihany hazai pályán magabiztosan győzött. Az első perctől kezdve irányította a játékot és tartotta otthon a három bajnoki pontot. A csapatok közti gólkülönbség teljesen reális, sőt….!

Pápai Perutz FC–Fűzfői AK 0-1 (0-0)

Gólszerzők: Kakas (63.)

A Perutz FC a Balatonfűzfő elleni mérkőzésen a gyenge helyzetkihasználás miatt 1-0-s vereséget szenvedett. A hazaiak jól kezdték a mérkőzést, három komoly lehetőség is adodott az első fél órában.   A második felvonás első perceiben büntetőhöz jutott a Pápa, a labda mögé Varga Bence állt, aki középre lőtte a játékszert, Mocher azonban számított rá és megfogta a tizenegyest. Hazai hibákat a 63.percben a Fűzfő megbüntette, Kakas helyezett higgadtan a kapu bal sarkába 0-1. A 82. percben Nagy Bálint szabadrúgását szedte ki a jobb felsőből Mocher, a 86. percben Erdősi gurított centikkel a bal kapufa mellé, a hosszabbításban pedig egy kapu előtti kavarodás után megint Erdősi került helyzetbe, a vendég kapus azonban ismét védeni tudott.

Úrkút SK–Csetény SE 3-0 (2-0)

Gólszerzők: Sáringer (9.), Szedlacsek (10.), Zágor (74.)

Az első félidőben eldőlt a találkozó, fiatal csetényiek mindent megetettek érte, hogy gólt rúgjanak az éllovasnak azonban Németh kapujába a mai napon nem lehetett betalálni.

Péti MTE–FC RAC Gyulafirátót 7-0 (3-0)

Gólszerzők: Rados (3.), Simon (16.), Gyurcsek (39., 59.), Nagy R. (73., 80.), Horváth B. (76.)

Szép napos időben lejátszott mérkőzésen már az első félidőben eldőlt a három pont sorsa. Magabiztos győzelmet aratott a hazai csapat hosszú idő után.

Klíma-Park Magyarpolány SE–Sümeg VSEK 1-4 (1-1) Gólszerzők: Hardi (30.), ill. Nimsz (40.), Bolla (72.), Hardi (öngól – 75.), Reicz (85.)

Jó játékvezetés mellett, közepes színvonalú mérkőzés. A játéktér kemény talaja befolyásolta a játékot. A vendégek összjátékában fordultak elő hibák. A 30. percben Hardi révén előnyt szereztek a hazaiak, amelyet a 40. percben Nimsz találata egalizált. A második félidőben a vendégek irányították a játékot, azonban több lehetőségükkel nem tudtak élni. A hazaiak erőnlétben elfáradtak. A vendégek a 72. percben Bolla a 75. percben Hardi / öngól /, majd a 85. percben Reicz góljaival eldöntötték a mérkőzés végeredményét.

Ajka Kristály SE–Devecser SE 2-0 (1-0)

Gólszerzők: Puskás (43., 75.)

Küzdelmes mérkőzésben a hazaiak mindkét félidőben rúgtak gólt, Puskás Patrik kétszer volt eredményes.

FC Zirc–Balatonalmádi SE 0-3 (0-3)

Gólszerzők: Horváth B. (14., 21.), Király (44.)

Farkas László vezetőedző értékelése (Balatonalmádi): Több csapat is megszenvedett Zircen, így kellő motivációval álltunk a találkozóhoz. Az ellenfélnek is gratulálok a hozzáállásához, mert 0-3-nál sem adták fel. Emiatt az utolsó pillanatig fókuszáltnak kellett maradnunk, és olykor megköszönni Jójárt Csonginak, hogy ziccert véd. Jövő héten még koncentráltabbnak kell lennünk a Tihany elleni rangadón.

Április 14., vasárnap

Szentantalfa NVSE–Balatonfüredi USC 3-2 (3-0)

Gólszerzők: Molnár B. (30., 38.), Nagy Zs. (32.), ill. Koltai (52.), László (67.)

A nagy meleg kiemelkedő iramot, nézőszámot és látványos mérkőzést hozott a középcsapatok rangadójának titulált mérkőzésen. A Füred mélységi letámadása az első 10 percben kissé meglepte a hazaiakat, akik egymást kisegítve állták a sarat az elkövetett hibáik ellenére. Ezt követően, erre reagálva visszatámadással, és eredményes, olykor szerencsés helyzetkihasználással 3-0-s előnyt szereztek az antalfaiak. A második félidő ugyanolyan nyílt sisakos, őszinte játékot hozott, mint az első játékrész, annyi fordulattal, hogy a Füredhez pártolt inkább a szerencse. Az Antalfa harcosan játszva szerezte meg a három pontot a hazai közönség teljes támogatását élvezve egy korrekt színvonalon vezetett mérkőzésen.


További hírek

Bajnokság
Továbbra is fej-fej mellett az éllovasok

2024-04-29 09:54:45

Továbbra is fej-fej mellett az éllovasok

A VEHIR.HU Veszprém vármegyei labdarúgó élvonal első három helyezettje továbbra sem hibázik, hozzák a "kötelező" pontokat. Az őket üldöző Pápa a nyomukban, az éllovassal szemben mindössze hat pont a hátrányuk.

Bajnokság
Élesedik a verseny

2024-04-25 14:35:01

Élesedik a verseny

A VEHIR.HU Veszprém Vármegye I. osztályú labdarúgó bajnokság 25. fordulójában a Balatonalmádi a Balatonfüredi USC-t fogadja, míg az élen álló Úrkút ellenfele a sereghajtó Várpalota lesz.

Bajnokság
Döntetlen a vármegyei rangadón

2024-04-22 18:43:58

Döntetlen a vármegyei rangadón

A VEHIR.HU Veszprém Vármegye I. osztályú labdarúgó bajnokság hétvégi rangadóján 1-1-es döntetlent játszott az első helyen tanyázó Úrkút az üldöző Fűzfővel.

Bajnokság
Padányis és Táncsicsos siker a középiskolásoknál

2024-04-22 18:00:29

Padányis és Táncsicsos siker a középiskolásoknál

McDonald’s Fair Play Cupon: a lányoknál Padányis, míg a fiúknál Táncsicsos elsőséget hozott a Veszprém vármegyei döntő.

Szponzorok