A Pápai Perutz FC örülhetett

2024. március. 04., 10:16   |    

A Pápai Perutz FC örülhetett

A Veszprém Vármegyei első osztály rangadóján egy végletekig izgalmas mérkőzésen a Perutz Pápa otthon tartotta a három pontot.

 

 

VEHIR.HU Veszprém Vármegye I. osztályú bajnokság

17. forduló végeredménye:

FŰZFŐI AK - DEVECSER SE 7-0 (5-0)

Gólszerzők: Kuti (2), Auerbach, Molnár (2), Méhes, Füle.

Ilyen arányban is megérdemelten győzött a hazai csapat sportszerű mérkőzést láthatott a publikum.

VÁRPALOTAI BSK - BALATONFÜREDI USC 1-3 (0-3)

Gólszerzők: Szabó P. illetve Radács , Nagy 2.

Már az első félidőben eldőlt a találkozó, a második félidőben csak szépíteni tudott a Várpalota.

PÁPAI PERUTZ FC - BALATONALMÁDI SE 3-2 (3-1)

Gólszerzők: Hauser B. 2, Nagy K. ill. Horváth B., Márcsik.

Veszprém vármegyei labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában 3-2 arányban legyőzte Balatonalmádi csapatát. Az első húsz percben négy gólt láthattak a kilátogatók, a 8. percben Szalai kiválóan tálalt Hauser Bálint elé, aki egy átvétellel becsapta a kapust és a hálóba gurított. Nem sokkal később duplázott, hiszen Nagy Krisztián beadását a léc alá fejelte. A 19.percben szépítettek a vendégek, Horváth Bálint szépen lőtte ki a bal sarkot. Két perccel később visszaállt a kétgólos különbség, Nagy Krisztián nagy erővel lőtt a jobb sarokba. Az 50.percben ismét egy gólra zárkózott a Balatonalmádi, egy felívelés után Márcsik az ötösről becsúszva gurított a gólvonal mögé. A folytatásban több találat nem esett, hősies védekezéssel és igazi csapatként harcolta ki a győzelmet a Perutc FC. 

ÚRKÚT SK - FC ZIRC 4-0 (3-0)

Gólszerző: Zágor 2, Král, Uj.

A 17. fordulóban a FC Zirc együttesét látta vendégül az Úrkút. A Márton Gábor vezette piros-feketék rögtön a kezdősípszó pillanatától fogva letámadták ellenfelüket, akik a 15. percig bírták a nyomást. Papp Adrián került helyzetbe aki ellen hátulról szabálytalankodott ellenfele a játékvezető pedig a 11-es pontra mutatott , Zágor Máté higgadtan a bal alsó sarokba lőtte a labdát. Az első félidő végéig további két alkalommal kötött ki a játékszer vendégek hálójában. A 38 percben Král Líviót találta üresen a labda a hosszú oldalon, aki köszönte szépen és a védője segítségével a kapuba lőtt. Egy perccel később Uj Tamás távoli lövése talált utat a vendégek kapujába.  Az időnként szemre is tetszetős játékot produkáló hazaiak töretlen elánnal vágtak neki a második játékrésznek is. Nem kellett sokáig várni és érkezett az újabb, sorrendben negyedik úrkúti találat. Az 47. minutumban egy szabadrúgást követően Zágor Máté bombáját paskolta a kapus a kapuba. Ezt követően több lehetőséget dolgozott ki együttesünk, a legközelebb a csereként pályára lépő Pej Áron állt a gólszerzéshez, ám labdája elgurult a hosszú alsó mellett. Ezzel együtt magabiztosan gyűjtötte be a három pontot az Úrkút, amely a következő fordulóban Balatonalmádiban folytatja bajnoki szereplését.

PÉTI MTE - SZENTANTALFA NVSE 1-2 (0-0)

Gólszerző: Erdősi ill. Szigeti és Molnár B.

Borongós idő fogadta a csapatokat és a mintegy 60 szurkolót, akik fele dicséretes elszántsággal a vendégekkel érkeztek. Az első félidőre az erősen idényeleji jelző is kevés. A hazaiak birtokolták többet a labdát, lövőhelyezetekig ugyan eljutottak, de kaput nem találtak. A második félidő sem hozott kiemelkedő focit, de az 55. percben egy kakaskodást követő vendég sárga, hazai piros kicsit emelt a pulzusokon. Az 58. percben egy hibás vendég védelmi helyezkedést követő elfutás utáni szerencsés góllal mégis a pétiek szereztek vezetést. Ez kissé ugyan megfogta a halványan éledező vendégeket, de Csillag beívelését követően Szigeti csúsztatva tudott egalizálni. Sőt, jó tíz perccel később Molnár Kornél szélső elfutás utáni belőtt labdáját Molnár Balázs pofozta a kapuba, ezzel kialakítva az 1-2-es végeredményt.

KLÍMA-PARK MAGYARPOLÁNY SE - AJKA KRISTÁLY SE 0-1

Gólszerő: Modory.

Szép időben, jó játékvezetés mellett lejátszott találkozón, szerencsésebb csapat nyert.

TIHANYI FC - FC RAC 8-1 (2-1)

Gólszerző: Henn (3), Nemes G. (3), Szücs, Marton ill. Tímár.

Látványos, közönségszórakoztató játékkal kezdte a hazai csapat a tavaszi szezont. Az első játékrészben a lelkesen küzdő vendégek két kapott gól után még ziccert hibáztak, kapufát lőttek, majd Tímár révén szabadrúgásból szépíteni tudtak. A második félidőben "felborult" a pálya és a rengeteg gól mellett még ugyanennyi helyzetet is elpuskáztak a tihanyiak. Külön dicséret illeti a mesterhármasig jutó Henn Márkot és Nemes Gergőt, de a csereként beálló fiatalok is gólokkal és gólpasszokkal járultak hozzá a fölényes sikerhez.

CSETÉNY SE - SÜMEG VSE 2-3 (2-0)

Gólszerzők: Horváth M., Arany illetve Reicz, Bolla László 2.

Korrekt játékvezetés mellett, közepes színvonalú, küzdelmes mérkőzés.  Az első játékrészben a hazaiak többet birtokolták a labdát, jobb játékerőt mutattak a vendégekkel szemben. A 15. percben Horváth találata előnyt jelentett a hazaiaknak. A 40. percben Arany gólja tovább növelte az előnyt. A második játékrészben a vendégek szerkezetet váltottak, eredményesebb játékot produkáltak és erőnlétileg is felülkerekedtek a hazaiakon. A 77. percben Reicz találatával szépítettek. A 79. és 91. percekben Bolla góljai eldöntötték a három pont sorsát. 

 

Forrás: egyesületi facebook oldal


További hírek

Bajnokság
Élesedik a verseny

2024-04-25 14:35:01

Élesedik a verseny

A VEHIR.HU Veszprém Vármegye I. osztályú labdarúgó bajnokság 25. fordulójában a Balatonalmádi a Balatonfüredi USC-t fogadja, míg az élen álló Úrkút ellenfele a sereghajtó Várpalota lesz.

Bajnokság
Döntetlen a vármegyei rangadón

2024-04-22 18:43:58

Döntetlen a vármegyei rangadón

A VEHIR.HU Veszprém Vármegye I. osztályú labdarúgó bajnokság hétvégi rangadóján 1-1-es döntetlent játszott az első helyen tanyázó Úrkút az üldöző Fűzfővel.

Bajnokság
Padányis és Táncsicsos siker a középiskolásoknál

2024-04-22 18:00:29

Padányis és Táncsicsos siker a középiskolásoknál

McDonald’s Fair Play Cupon: a lányoknál Padányis, míg a fiúknál Táncsicsos elsőséget hozott a Veszprém vármegyei döntő.

Bajnokság
Meglepik-e az élen állókat?

2024-04-19 08:51:47

Meglepik-e az élen állókat?

Izgalmas mérkőzésekre lehet számítani a Corecomm SI Vármegyei II. osztályú bajnokságban.

Szponzorok