Az edző értékel: FAK

2019. január. 02., 21:22   |    

Az edző értékel: FAK

Az edző értékel: FAK

8. Balatonfűzfő 
17 mérkőzés: 5 győzelem, 3 döntetlen, 9 vereség, 21-34 gólarány:  18 pont


  A Veszprém Megyei Labdarúgó Bajnokság első osztályában az ősszel először Balatonfűzfőn váltottak edzőt. Az ötödik forduló után Jugovits Lajosnak köszönték meg a munkáját, aki éppen egy győztes mérkőzésen volt túl együttesével Zircen. Igaz, előtte pontot sem szereztek és 1-16 volt a FAK gólaránya.

  A zöld-fehér együttes élére visszakerült Horváth Ferenc, aki a mezőny egyik legkarakteresebb szakvezetője. Az utóbbi években nem véletlenül vele élte meg legnagyobb sikereit a Balaton-parti gárda. A vele lejátszott tizenkét fordulóból négyszer nyert, háromszor játszott döntetlent, és ötször kikapott a csapat. Folytatva az edzői értékeléseket, ezúttal Horváth Ferenc összegző gondolatait olvashatják.


-A klub múltjához, eredményeihez méltatlan a nyolcadik hely, ahol az őszt zártuk - foglalta össze a lényeget Horváth Ferenc, a FAK vezetőedzője. - Amikor vissza vettem a csapatot, megegyeztem a klub vezetőségével, hogy négy hetes alapozó felkészülést tartok, mert komoly erőnléti problémákat fedeztem fel a játékosoknál. Szerencsére az eredmények a vártnál előbb jöttek, de az idény végére teljesen kifulladtunk, motiválatlanokká váltunk, aminek számos összetevője volt. Ezek közül is kiemelkedett, hogy olyan játékosok hagytak ott bennünket, akik később vissza kéredzkedtek, de nem ismerték fel, hogy ezzel morális károkat is okoztak az öltözőben. Ezért amikor futballistáink rádöbbentek, hogy az élmezőny és az 5-6. hely  voltaképpen beláthatatlan távolságba került, kicsit mintha feladták volna a további küzdelmet. Ezért hasonlított a teljesítményünk a hullámvasútéra. Persze, aki ismer, az tudja, hogy én sohasem adom fel. Január 22-től nem lesz lődörgés, csak kemény munka, mert a jó erőnlét átsegíthet bennünket a mérkőzések közbeni nehézségeken. Csak az elvégzett munkában hiszek. Szükség is lesz erre, mert könnyen kerülhetünk egy rossz sorozattal veszélyes zónába. Igaz, a három pontos rendszerben a rátótiak és az Almádi sincs olyan messze tőlünk. Ha ismét többször hite hagyottan futballozunk, mint például a Magyarpolány ellen, akkor nehéz tavasz vár ránk, ha úgy, mint a Balatonfüreddel szemben - amely szintén vesztes találkozó volt - akkor jó irányba haladhatunk a folytatásban. 

  A FAK-hoz menet közben visszatért Kovács Kálmán a szintén hat gólos Szabó Patrikkal együtt vezetik a házi góllövő listát. Auerbach Attila három találatnál jár.

 


További hírek

Bajnokság
Kupa szerda

2024-04-30 09:46:32

Kupa szerda

Vehir.hu Veszprém kupa mérkőzések szerdán kerülnek lejátszásra, ahol kiderül ki jut be a legjobb négy közé.

Bajnokság
Továbbra is fej-fej mellett az éllovasok

2024-04-29 09:54:45

Továbbra is fej-fej mellett az éllovasok

A VEHIR.HU Veszprém vármegyei labdarúgó élvonal első három helyezettje továbbra sem hibázik, hozzák a "kötelező" pontokat. Az őket üldöző Pápa a nyomukban, az éllovassal szemben mindössze hat pont a hátrányuk.

Bajnokság
Élesedik a verseny

2024-04-25 14:35:01

Élesedik a verseny

A VEHIR.HU Veszprém Vármegye I. osztályú labdarúgó bajnokság 25. fordulójában a Balatonalmádi a Balatonfüredi USC-t fogadja, míg az élen álló Úrkút ellenfele a sereghajtó Várpalota lesz.

Bajnokság
Döntetlen a vármegyei rangadón

2024-04-22 18:43:58

Döntetlen a vármegyei rangadón

A VEHIR.HU Veszprém Vármegye I. osztályú labdarúgó bajnokság hétvégi rangadóján 1-1-es döntetlent játszott az első helyen tanyázó Úrkút az üldöző Fűzfővel.

Szponzorok