Az edző értékel: FC Zirc

2019. január. 31., 20:17   |    

Az edző értékel: FC Zirc

Az edző értékel: FC Zirc


16. FC Zirc
17 lejátszott mérkőzés: 1  győzelem, 0 döntetlen, 16  vereség, 6-75 gólarány, 3 pont

A Veszprém Megyei labdarúgó bajnokság első osztályában szereplő csapatok edzői értékelése az utolsó fejezetéhez érkezett. Ez azt is jelenti, hogy a tabella sereghajtója, a 16. FC Zirc teljesítménye kerül rövid “átvilágításra”. Nem könnyű mit mondani egy olyan csapatról, amelyik mindössze egy győzelmet aratott a 17 fordulóból, még egy döntetlenre sem volt képes, és mindössze hat gólt rúgott az ellenfeleknek. A zirciek egyetlen sikerüket a Gyulafirátót ellen könyvelhették el, amikor 1-1-es állásnál Orbán Bálint a 91. percben szerezte a győztes gólt. Ennél biztosan többre, jobbra számítottak az együttesnek szurkolók. Még akkor is, ha teljesen új, a nulláról, sok-sok fiatallal kellett a Bakony fővárosának csapatát felépítenie Kottyán Bálint játékos-edzőnek.


  -Tudtuk, hogy nehéz év vár ránk, de azt azért nem gondoltam volna, hogy mindössze három pontunk lesz tizenhét fordulóból, bevallom, legalább tízben reménykedtem, de őszintén szólva reményünk sem volt erre - értekelt leplezetlen szomorúsággal hangjában Kottyán Bálint vezetőedző. - Sajnos keretünkben többen vannak olyanok, akik nem tisztelik, nem becsülik a sportágat, hanem megcsúfolják. Szerencsére azért vannak kivételek, mint például Petróczy Márton, Somogyi Gergő, akik mindig igyekeztek a legtöbbet nyújtani, de ketten kevésnek bizonyultak. Egyébként ez a szomorú ősz nem a képességbeli hiányosságok miatt alakult így, sokkal inkább mentális problémák okozták, hogy szinte behozhatatlan a hátrányunk a kiesésért folytatott versenyben. Persze nem adjuk fel, talán sikerül két-három tapasztaltabb futballistával erősítenünk, bár télen nem könnyű igazolni. Rendíthetetlen híve vagyok annak, hogy Zircen megmaradjon a felnőtt futball. Még akkor is ha végül kiesünk a másodosztályba. Azért dolgozom már mostantól, hogy a környékbeli futballistákkal megerősíthessük úgy a keretünket, hogy legyen értelme működtetni a csapatot, mert ha nem így lesz, akkor elveszíthetjük az utánpótlásban nevelkedő sok, tehetséges gyereket. Remélem, a városban is felismerik ennek fontosságát, mert nem valami erős a támogatottságunk. Szükségünk lenne a zirciek segítségére, akik szívügyüknek tekintik a labdarúgást. 
 A hat zirci gólból Orbán Bálint kettőt szerzett. Négyen pedig egyszer-egyszer voltak eredményesek.


További hírek

Bajnokság
Döntetlen a vármegyei rangadón

2024-04-22 18:43:58

Döntetlen a vármegyei rangadón

A VEHIR.HU Veszprém Vármegye I. osztályú labdarúgó bajnokság hétvégi rangadóján 1-1-es döntetlent játszott az első helyen tanyázó Úrkút az üldöző Fűzfővel.

Bajnokság
Padányis és Táncsicsos siker a középiskolásoknál

2024-04-22 18:00:29

Padányis és Táncsicsos siker a középiskolásoknál

McDonald’s Fair Play Cupon: a lányoknál Padányis, míg a fiúknál Táncsicsos elsőséget hozott a Veszprém vármegyei döntő.

Bajnokság
Meglepik-e az élen állókat?

2024-04-19 08:51:47

Meglepik-e az élen állókat?

Izgalmas mérkőzésekre lehet számítani a Corecomm SI Vármegyei II. osztályú bajnokságban.

Bajnokság
Rangadók hétvégéje

2024-04-19 08:30:55

Rangadók hétvégéje

A VEHIR.HU Veszprém Vármegye I. osztályú labdarúgó bajnokság 24. fordulójában a listavezető Úrkút az üldöző Balatonfűzfő otthonába látogat. A csapatokat jelenleg két pont választja el egymástól, a tópartiak győzelem esetén megelőzheti a tavalyi bajnokot.

Szponzorok