Az edző értékel: Gyulafirátót SE

2018. december. 21., 10:50   |    

Az edző értékel: Gyulafirátót SE

Az edző értékel: Gyulafirátót SE

7. Gyulafirátót
17 mérkőzés:  6 győzelem, 6 döntetlen, 5 vereség, 23-24 gólarány   24 pont

Ha a szurkoló rátekint a megyei labdarúgó bajnokság első osztályának tabellájára és végig nézi a Gyulafirátót eredmény sorát, akár csodacsapatként is nevezheti az együttest az őszi teljesítménye alapján, hiszen a hetedik pozícióban pihenhetnek Polonkai Csaba vezetőedző tanítványai, ami eddig abszolút nem volt jellemző a gárdára ebben az időszakban. A Rátót inkább “tavaszi” csapatnak számít, akkor szoktak megindulni felfelé a tabellán.
Csak néhány siker, amire valóban felkapták a fejüket a drukkerek: pontot raboltak Ajkáról, és a városi rangadón 2-1-re megnyerték az “El Clasicot” a Veszprém ellen. Döntetlen játszottak a Tihannyal, és győztek Úrkúton. A Füred kivételével “bele martak” az élmezőnybe.



-Ez így rendben is volna, de azért voltak olyan eredményeink is az ősszel, amire finoman fogalmazva, egyáltalán nem lehetünk büszkék - értékelte reálisan a tizenhét forduló történéseit Polonkai Csaba vezetőedző. - Például kikaptunk Zircen, akiknek csak ez a három pontja van. Ikszeltünk otthon a Tapolcával, nem tudtuk legyőzni hazai pályán a Várpalotát sem, és két pontot hagytunk Sümegen is. Ezért inkább azt gondolom, hogy felemásra értékelném a teljesítményünket. A nagyok elleni pontszerzések csak akkor lennének igazán értékesek, ha a tabella alsó feléhez tartozókat is legyőztük volna. És ez még akkor is igaz, ha a tervünk az első tízbe kerülés volt. Olyan csapatot szeretnék, ahol az edzés látogatottság jobb, mint ami volt, amelyik ott lenne a közvetlen élmezőny mögött, hogy bele szólhassunk az ő versengésükbe is. Erről most is lemaradtunk. Ha igaz, hogy nekünk tavasszal megy jobban, akkor legalább az Almádit és a Kristályt illene megszorongatnunk. A három pontos rendszerben ez nem olyan lehetetlen küldetés. Bár jelentős a két együttes velünk szembeni pont előnye. Erre lesz hat hetünk felkészülni. Remélem, nem ülünk fel újra arra a hullámvasútra, ahol legyőzzük a listavezetőt remek játékkal, de kiábrándító futballal kikapunk a nyeretlen sereghajtótól. Ezek voltak ősszel a végletek a teljesítményünkben.
A rátótiak házi gólkirálya, Zágor Máté János öt gólos. Balta Gergely négyszer, Tímár Imre háromszor volt eredményes.

 


További hírek

Bajnokság
Meglepik-e az élen állókat?

2024-04-19 08:51:47

Meglepik-e az élen állókat?

Izgalmas mérkőzésekre lehet számítani a Corecomm SI Vármegyei II. osztályú bajnokságban.

Bajnokság
Rangadók hétvégéje

2024-04-19 08:30:55

Rangadók hétvégéje

A VEHIR.HU Veszprém Vármegye I. osztályú labdarúgó bajnokság 24. fordulójában a listavezető Úrkút az üldöző Balatonfűzfő otthonába látogat. A csapatokat jelenleg két pont választja el egymástól, a tópartiak győzelem esetén megelőzheti a tavalyi bajnokot.

Bajnokság
A Fűzfői AK nyerte a pápai rangadót

2024-04-15 14:54:34

A Fűzfői AK nyerte a pápai rangadót

A VEHIR.HU Veszprém Vármegye I. osztályú bajnokság elmúlt hétvégéi fordulójában a második helyen álló Balatonfűzfő 1-0-ra nyert Pápán, míg a Tihany 12-0-ra múlta felül a sereghajtó Várpalotát – összefoglaló.

Bajnokság
Gyermekszektor-program: Amatőr Kupa-döntő és Simple Női kupa-döntő

2024-04-12 09:12:39

Gyermekszektor-program: Amatőr Kupa-döntő és Simple Női kupa-döntő

2024. április 25-én Amatőr Kupa-döntő (16:00) és Simple Női Kupa-döntő (20:00) az Új Hidegkuti Nándor Stadionban kerül megrendezésre.

Szponzorok