Az edző értékel: Herend

2019. január. 27., 20:48   |    

Az edző értékel: Herend

Az edző értékel: Herend

15. Herend

17 lejátszott mérkőzés: 3 győzelem,  2 döntetlen, 12 vereség, 26-62 gólarány, 11 pont

 
A megyei labdarúgó bajnokság másik újonca, a Herend nehéz körülmények között játszotta végig az őszi idényt, hiszen az összes hazai rendezésű összecsapását idegenben küzdötte végig. Csak az előre hozott két tavaszi találkozóját vitte Veszprémbe a klub. Márciusban változik a helyzet, mert otthon marad a tabella utolsó előtti helyezettje, ami adhat némi esélyt a kiesés elkerülésére, mert ez a célja a gárdának. Nyolc pont távolságra vannak a sereghajtó, FC Zirctől Marosi István szakvezető tanítványai. És másfél meccsnyire, az őket megelőző Devecsertől. Biztos, hogy ádáz csata lesz a 15. hely elkerüléséért, amibe akár még más csapat is “belecsúszhat” egy gyengébb sorozattal. A herendieknek két olyan mélypontot kell elkerülniük, mint a TIAC elleni 9-1 és a Füreddel szembeni 12-0. És olyan produkciókkal illik előrukkolni, mint a devecseri 1-5 és a csetényi 0-4.  

-A megye kettőből feljutva gyorsan kiderült, hogy ami ott elég, az bizony itt már kevés, az első osztályban azért gyorsabbak, szervezettebbek az ellenfelek - mondta a gyengébb szereplés okait Marosi István, a Herend vezetőedzője, aki a pályán játékosként is igyekezett segíteni együttesének. - Az igaz, hogy nem könnyű tizenöt összecsapást idegenben lejátszani, de azért azt gondolom, hogy ha néhányszor egy kicsivel pozitívabb felfogásban léptünk volna pályára és nem mindig azzal foglalkozunk, hogy megint menni kell, akkor talán most több pontunk lenne. Ráadásul olyan meccseket is buktunk, amiket akár nyerhettünk is volna. De ezen már kár keseregni. Igyekszünk megkapaszkodni az első osztályban. Van rá tizenhárom fordulónk, végre hazai pályán. Tehát erre már nem lehet majd hivatkozni, hogy mindig utazni kell. A Füred, a Veszprém és az Úrkút elleni összecsapásokon kívül a megmaradt tíz találkozón kell bebizonyítanunk, hogy itt a helyünk, ebben az osztályban. A tavaszi rajt első két fordulója sorsdöntő lehet. A TIAC-nak szeretnénk visszavágni a 9-1-ért és utána újra legyőzni a Zircet. Ez a hat pont visszaadhatja  a hitünket az eredményes folytatáshoz , a bent maradásért vívott harcban.

Sóskuthy Zalán kilenc góllal vezeti a házi góllövő listát. Teimayer Ádám négyszer, Molnár Roland háromszor volt eredményes.Míg a vezetőedző, Marosi István két gólt lőtt. 


További hírek

Bajnokság
Döntetlen a vármegyei rangadón

2024-04-22 18:43:58

Döntetlen a vármegyei rangadón

A VEHIR.HU Veszprém Vármegye I. osztályú labdarúgó bajnokság hétvégi rangadóján 1-1-es döntetlent játszott az első helyen tanyázó Úrkút az üldöző Fűzfővel.

Bajnokság
Padányis és Táncsicsos siker a középiskolásoknál

2024-04-22 18:00:29

Padányis és Táncsicsos siker a középiskolásoknál

McDonald’s Fair Play Cupon: a lányoknál Padányis, míg a fiúknál Táncsicsos elsőséget hozott a Veszprém vármegyei döntő.

Bajnokság
Meglepik-e az élen állókat?

2024-04-19 08:51:47

Meglepik-e az élen állókat?

Izgalmas mérkőzésekre lehet számítani a Corecomm SI Vármegyei II. osztályú bajnokságban.

Bajnokság
Rangadók hétvégéje

2024-04-19 08:30:55

Rangadók hétvégéje

A VEHIR.HU Veszprém Vármegye I. osztályú labdarúgó bajnokság 24. fordulójában a listavezető Úrkút az üldöző Balatonfűzfő otthonába látogat. A csapatokat jelenleg két pont választja el egymástól, a tópartiak győzelem esetén megelőzheti a tavalyi bajnokot.

Szponzorok