Az élen állók hozták a kötelezőt

2024. március. 18., 12:14   |    

Az élen állók hozták a kötelezőt
Fotó: Haraszti Gábor - Perutz FC

A Veszprém vármegyei labdarúgó élvonal 19. fordulójában a tabella első felében tanyázó csapatok mindegyike begyűjtötte a győztesnek járó három pontot.

Ahogy korábban írtuk valóban izgalmas hétvégén vagyunk túl, hiszen több mérkőzésen is születhetett volt a meglepetés, de mindegyik esetben elmaradt.

A tabella első hét helyezettje begyűjtötte mindhárom pontot, az Úrkút a Balatonfüredet, a Fűzfői a Rátótot, az Balatonalmádi a Pétfürdőt ellen nyert. A Pápa kiszenvedte a győzelmet Devecser ellen, a Tihany, Sümeg és az Ajka Kristály is győztesen hagyta el a pályát.

VEHIR.HU Veszprém Vármegye I. osztályú bajnokság

19. forduló: 

Tihanyi FC-Csetény SE 1-0 (1-0)

Gólszerző: Nemes G

Az első játékrész 18. percében a vendég 16-oson belül egy kényszerítő passz után Nemes G. elé került a labda, aki azt a kapu közepébe vágta, 1-0. Alacsony színvonalú mérkőzésen rendkívül sok volt a pontatlanság. A kapuk ritkán kerültek veszélybe, a hazaiak nem tudták megismételni előző hetekben mutatott gólerős játékukat és csak szerencsésen tudták otthon tartani a három pontot.

Fűzfői AK-FC RAC 5-1 (2-1)

G.: Auerbach 2, Molnár, László, Vörös (öngól), ill. Vaczola.

Magabiztos hazai siker. A vendégeknek nem sikerült megnehezíteni az éremért küzdő Fűzfőiek dolgát. Az első félidőben a Rac szerezte meg a vezetést amelyre azonnal jött a válasz, Auerbach három percen belül kétszer volt eredményes. A második játékrészben a hazaiak könyörtelenül kihasználták a helyzeteiket és magabiztos győzelmet arattak.

Várpalotai BSK-Sümeg VSE 1-4 (1-1)

G.: Jónás, ill. Görhes, Szakonyi, Reicz, Nimsz.

A kellemes kora tavaszi időben az első játékrész a hazaiak szempontjából jól kezdődött. A 19. percben Jónás kontra támadásból előnyt szerzett. A vendégek több esetben pontatlanok voltak a játékban. A 44. percben Görhes A szép találatával egalizáltak. A második játékrészben a vendégek játéka határozottabb, pontosabb és lendületesebb lett, amelynek eredménye szép támadás vezetésekben és gólokban is megmutatkozott. A 46, a 73, és a 78. percekben Szakonyi, Reicz, Nimsz góljaik eldöntötték a három pont sorsát !

Pápai Perutz FC-Devecser SE 2-1 (0-0)

G.: Erdősi, Nagy B., ill. Horváth M. Kiállítva: Horváth T. (94.), ill. Szabó D. (87.).

Az első félidőben sok hibával játszottak a hazaiak, igazi gólhelyzetet nem sikerült kialakítaniuk, a Devecser fegyelmezetten, masszívan védekezett. A második játékrészben magasabb fokozatra kapcsolt a Perutz, de nem sikerült a vezetést megszerezni. A hajrára felpörögtek az események, a 81. percben Horváth tört be a tizenhatoson belülre és a kimozduló Hauser mellett a kapuba gurított 0-1. A 87.percben egy reklamálás miatt Szabó kapta meg második sárga lapját, így ő már a pályán kívülről láthatta, amint Nagy Krisztián beadását Erdősi a felső lécre lőtte. A 92.percben aztán megszületett az egyenlítés, Szalai felívelését Erdősi csúsztatta a hálóba 1-1. A meglepetés még hátra volt amire a 95.percig kellett várni, amikor Horváth Tamás beadását Nagy Bálint fejelte a jobb sarokba 2-1. A lefújás előtt csapatkapitányunk szövegért megkapta második sárga kártyáját és a kiállítás sorsára került.

Péti MTE-Balatonalmádi SE 0-5 (0-2)

G.: Márcsik 2, Markó, Jánó 2.

Könnyed vendég siker. Végig irányított a  játékot a Balatonalmádi. A mérkőzés elején a pétiek játékosa valószínűleg súlyos sérülést szenvedett, Petróczi Mártonnak jobbulást reméljük hamarosan újra pályán lehet.

Magyarpolány-FC Zirc 3-0 (3-0)

G.: Antal 2, Király.

A kellemes kora tavaszi időben az első játékrész jól sikerült a hazai csapatnak, Barta László tanítványai háromszor is betaláltak a Zirci kapuba, ezzel be is állították a mérkőzés végeredményét. Magabiztos győzelmet arattak polányiak, amivel megkezdődhet a felzárkózás.

Úrkút SK-Balatonfüredi USC 3-1 (2-0)

G.: Szedlacsek (2), Varga B., ill. Szücs.

Az Úrkút hazai pályán fogadta a Balatonfüredi USC csapatát. A mérkőzés elején a Balatonpartiak meglepték a vendégeket, a fiatal fürediek jól járatták a labdát, tetszetős támadásokat vezettek. Az első félidő második felében magukra talált a hazai csapat először Zágor Máté rúgott óriási kapufát majd Szedlacsek Balázs révén két gólos előnyre tettek szert. A második félidő közepén a Balatonfüred Szücs Olivér révén még szépítetni tudott, de fiatal úrkúti Varga Bence 90. percben  bebiztosította a listavezető győzelmét.

Ajka Kristály-Szentantalfa 3-1 (1-0)

G.: Varga, Ambrus, Rohály, ill. Dombi.

Jól előkészített pályán kezdte meg a mérkőzést két jól felkészített csapat. Hamar magához ragadta a kezdeményezést az ajkai gárda. Egymás után dolgozták ki a hazaiak a helyzeteiket, de az utolsó passz vagy technikai hiba akadályt jelentett a gólszerzésben. A vendégek a védekezésben jeleskedtek leginkább. Egy gyors támadás végén aztán sikerült teljesen mattolni az antalfaiakat, Varga találatával jutott előnyhöz a Kristály. A második játékrész is hazai fölénnyel folytatódott, azonban egy pontrúgást követően a vendégek egyenlítettek. Fokozta a nyomást a Kristály és Ambrus jó helyzetfelismeréssel megszerezte a vezetést. A hosszabbításban egy nagyszerű támadást követően Rohály beállította a végeredményt.

 

https://adatbank.mlsz.hu/match/61/19/27305/19/1843897.html

 


További hírek

Bajnokság
Élesedik a verseny

2024-04-25 14:35:01

Élesedik a verseny

A VEHIR.HU Veszprém Vármegye I. osztályú labdarúgó bajnokság 25. fordulójában a Balatonalmádi a Balatonfüredi USC-t fogadja, míg az élen álló Úrkút ellenfele a sereghajtó Várpalota lesz.

Bajnokság
Döntetlen a vármegyei rangadón

2024-04-22 18:43:58

Döntetlen a vármegyei rangadón

A VEHIR.HU Veszprém Vármegye I. osztályú labdarúgó bajnokság hétvégi rangadóján 1-1-es döntetlent játszott az első helyen tanyázó Úrkút az üldöző Fűzfővel.

Bajnokság
Padányis és Táncsicsos siker a középiskolásoknál

2024-04-22 18:00:29

Padányis és Táncsicsos siker a középiskolásoknál

McDonald’s Fair Play Cupon: a lányoknál Padányis, míg a fiúknál Táncsicsos elsőséget hozott a Veszprém vármegyei döntő.

Bajnokság
Meglepik-e az élen állókat?

2024-04-19 08:51:47

Meglepik-e az élen állókat?

Izgalmas mérkőzésekre lehet számítani a Corecomm SI Vármegyei II. osztályú bajnokságban.

Szponzorok