Beharangozó: Balatoni csata Almádiban

2018. augusztus. 22., 18:02   |    

Beharangozó: Balatoni csata Almádiban

BALATONI CSATA ALMÁDIBAN 

Már csak öt csapat – VLS Veszprém, Balatonfüred, Tihany, Sümeg, Úrkút – maradt százszázalékos a tizenhatos mezőnyben a megyei labdarúgó bajnokság első osztályában két forduló után. A harmadik játéknapon tovább csökkenhet ez a szám. Ehhez az kell, hogy a vasárnapi, balatoni csatában a harmadszor otthon játszó Almádi legyőzze a harmadszor vendégként pályára lépő tihanyiakat, akik két idegenbeli 1-5-tel vettek villámrajtot Csetényben és Magyarpolányban. A vendéglátók kikaptak a bajnokesélyes Veszprémtől, 0-7, de legyőzték a Fűzfőt, 3-1.

Vajon mire számítanak az edzők az összecsapás előtt? Íme, a válaszok:

Kozma Csaba, a Balatonalmádi vezető edzője:

A legutóbbi bajnokságban kiugróan teljesítettünk, hiszen a félszigetiek mögött a negyedik helyen zártunk a tabellán és a Megye Kupát is megnyertük. Különösebb eredmény elvárás nincs velünk szemben. Én szeretném tovább fejleszteni a csapatjátékot és fiatalítani együttesünket.

A vasárnapi összecsapáson a győzelem reményében lépünk pályára, hiszen a Fűzfő ellen már jól teljesítettünk, amely egészséges önbizalmat ad, hogy sikeresek legyünk az újabb balatoni csatában. Remek ellenfelet fogadunk, de hazai pályán feltétlen az újabb győzelem elérésére törekszünk. Felfelé ívelő formában várjuk a találkozót.

 

Lukács István, a Tihany vezetőedzője:

Ebben a bajnokságban nagyon nehéz lesz megismételnünk a legutóbbi harmadik helyünket, mert nagyon megerősödött az élmezőny. Ráadásul visszakerült a megyeszékhely együttese is ebbe a pont vadászatba. Ezért mi az első hat hely valamelyikét szeretnénk elérni harminc forduló után. Ebben persze a bronzérem megszerzése is benne van

A megerősödött együttesek közé sorolom vasárnapi ellenfelünket is. Hiszen leigazolták a két Hoffert és tőlünk is visszament Márki doktor és Károlyi is. És ne felejtsük el, legutóbb mögöttünk végzett a tabellán az ellenfelünk és a Megye Kupát is megnyerték. Ettől függetlenül mindig kiélezett, izgalmas összecsapásokat játszunk a Balatonalmádival. És meggyőződésem, hogy ez így lesz most is. Jól összerakott csapat a riválisunk, ezért nehéz őket legyőzni. Ráadásul a szintén megerősödött Fűzfő legyőzésével önbizalmat is szereztek a folytatásra. A jobb helyzetkihasználás dönti el a pontok sorsát.

Az MLSZ Veszprém Megyei Igazgatóságának youtube csatornáján ezt az összecsapást láthatják élőben a szurkolók vasárnap 17 órától.


További hírek

Bajnokság
Döntetlen a vármegyei rangadón

2024-04-22 18:43:58

Döntetlen a vármegyei rangadón

A VEHIR.HU Veszprém Vármegye I. osztályú labdarúgó bajnokság hétvégi rangadóján 1-1-es döntetlent játszott az első helyen tanyázó Úrkút az üldöző Fűzfővel.

Bajnokság
Padányis és Táncsicsos siker a középiskolásoknál

2024-04-22 18:00:29

Padányis és Táncsicsos siker a középiskolásoknál

McDonald’s Fair Play Cupon: a lányoknál Padányis, míg a fiúknál Táncsicsos elsőséget hozott a Veszprém vármegyei döntő.

Bajnokság
Meglepik-e az élen állókat?

2024-04-19 08:51:47

Meglepik-e az élen állókat?

Izgalmas mérkőzésekre lehet számítani a Corecomm SI Vármegyei II. osztályú bajnokságban.

Bajnokság
Rangadók hétvégéje

2024-04-19 08:30:55

Rangadók hétvégéje

A VEHIR.HU Veszprém Vármegye I. osztályú labdarúgó bajnokság 24. fordulójában a listavezető Úrkút az üldöző Balatonfűzfő otthonába látogat. A csapatokat jelenleg két pont választja el egymástól, a tópartiak győzelem esetén megelőzheti a tavalyi bajnokot.

Szponzorok