Beharangozó: Ajka Kristály - Tihany

2019. október. 09., 22:18   |    

Beharangozó: Ajka Kristály - Tihany

NYERNE A KRISTÁLY ÉS A TIHANY IS!

 A megyei labdarúgó bajnokság 10. fordulójának végén a legnagyobb nyertes az eddig százszázalékos Balatonfüred lehet. Elsősorban akkor, ha a tópartiak sorozata továbbra is hibátlan marad és az őket két pont távolságból üldöző Ajka Kristály megbotlik hazai pályán a szintén győzelmi kényszerben pályára lépő tihanyiak ellen. A sorozat meglepetés csapatának azért lenne égetően szüksége az újabb három pontra, mert a 14. körben a listavezetőhöz látogatnak, és ha esetleg ott sem teremne babér nekik, akkor a tópartiak jóformán már a bajnoki címüket ünnepelhetnék feltételezhető nyolc pontos előnyükkel. Igaz, még nagyon sok mérkőzés van vissza a bajnokságból, de az erőviszonyok már abszolút kirajzolódtak. A tihanyiaknak pedig azért kellene a győzelem, mert ellenkező esetben távol kerülhetnek a dobogós helyektől, hiszen még a félszigetiek is összecsapnak a tabella első, veretlen fürediekkel a 13. fordulóban. Úgyhogy a java még hátra van az őszi idényből. De nézzük, ki mit vár az Ajka Kristály – Tihany rangadótól.    
 Szabó Zoltán, az Ajka Kristály edzője:

Amikor nyáron 6-6–ot játszottunk a tihanyiak ellen egy előkészületi mérkőzésen, akkor azt gondoltam, hogy szombati ellenfelünk a tabella elejéhez tartozik majd a bajnokságban. Ez a véleményem azóta sem változott. Jó csapat a Tihany, de eddig nem jött nekik az az eredmény,ami bennük van. Ettől függetlenül a forduló rangadóját láthatják a szurkolóink a félszigetiek ellen. Három edzéssel készülünk. Ez is csak egy mérkőzés a sok közül. Jó formában vagyunk, védelmünk remekül összecsiszolódott az eltelt fordulókban. Szerencsére már elöl sem csak Szedlacsek Balázson múlik az eredményességünk. Mások is képesek góljaikkal segíteni a csapatunk  játékát. Támadó szellemű futballunkkal, hazai pályán szeretnénk ismét nyerni és ezzel ott maradni a második helyen.

Lukács István, a Tihany vezetőedzője:

A Cseténytől elszenvedett vereség miatt nekünk most nyernünk kellene a remek formában és eredményesen futballozó Kristály ellen. Ellenkező esetben nagyon leszakadnánk tőlük a tabellán. Van elképzelésünk arról, hogyan nyerhetnénk Ajkán, de ezt nem szeretném itt elmondani. Izgalmas, szoros, jó meccset akarunk ellenük játszani, aztán majd kiderül, hogy ez mire lesz elég. Siliga Robinra eltiltása miatt nem számíthatok.


Az úrkúti Korpos Tibor három meccses eltiltása átírta a gólvadászok listájának élmezőnyét. A „Kristályos”Szedlacsek Balázs újra nagy formába lendült és 13 találatával az élen áll. A tihanyiak Horváth Ákosa hat góllal holtversenyben a nyolcadik például a szintén ajkai Györkös Bencével. Vagyis gólkirály jelöltek külön csatája is lesz Ajkán.
A második és a negyedik helyezett összecsapását erre a linkre kattintva lehet megnézni élőben az okos készülékeken, szombaton 15 órától: https://youtu.be/ p2hMGohPPoQ

 A forduló további párosítása: Badacsonytomaj – Úkút, Balatonfüred-Devecser, Gyulafirátót – Herend, Magyarpolány – Pét, Csetény – TIAC VSE, Balatonalmádi – Várpalota, Sümeg – Fűzfő. 


További hírek

Bajnokság
Hozzák a kötelezőt?

2024-05-17 08:33:03

Hozzák a kötelezőt?

Izgalmas végjáték, a listavezető Balatonalmádi Gyulafirátótra, a második Fűzfő Szentantalfára látogat, az Úrkút a Pét, a Pápa pedig a Magyarpolány gárdáját fogadja a Vehir.hu vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában.

Bajnokság
Az elődöntő következik a Veszprém vármegyei labdarúgókupában

2024-05-15 14:26:17

Az elődöntő következik a Veszprém vármegyei labdarúgókupában

A Perutz FC a Péti MTE csapatát, a Balatonalmádi SE az Úrkút SK látja vendégül szerdán délután. A párharcok egy meccsen dőlnek el, a győztesek a hagyományoknak megfelelően Ajkán vívják majd egymás ellen a finálét.

Bajnokság
Ősi nyerte a rangadót

2024-05-14 14:27:15

Ősi nyerte a rangadót

A Corecomm SI vármegyei másodosztályú bajnokság 23. fordulójának játéknapján, mondhatni papírforma eredmények születettek. Az Öskü szabadnapos volt.

Bajnokság
Kikapott az Úrkút, hatot vágott a Perutz

2024-05-13 08:54:17

Kikapott az Úrkút, hatot vágott a Perutz

Vehir.hu Veszprém vármegyei élvonal 28. fordulójában magabiztosan nyert a Pápa, az Úrkútnak azonban nem sikerült a pontszerzés Tihanyban. Gólzápor Szentantalfán hét gólt láthatott a hazai publikum.

Szponzorok