Beharangozó: Balatonalmádi - Balatonfüzfű

2019. október. 24., 08:42   |    

Beharangozó: Balatonalmádi - Balatonfüzfű

"BUREK" KONTRA "RUDI"

A megyei labdarúgó bajnokság első osztályának 12. fordulója is tartogat néhány érdekesnek, izgalmasnak ígérkező találkozót. Ilyen lesz például a Csetény - Pét, ahol az újonc vendégek okozhatnak akár meglepetést. Nagy kérdés, hogy sorozatban negyedszer is kikap-e a Várpalota a megtáltosodó TIAC vendégeként, és tovább zuhan-e a Rátót és a Magyarpolány hetedik, egymás utáni vereségével? Lesz egy rangadó is, bár a számok nem azt mutatják, hogy izgulnia kellene a hazai szurkolóknak. A Balatonalmádi kilenc győzelméből ugyanis ötöt vendégként is megnyert. Szeretnének öt sikert otthon is elkönyvelni.
A 3. helyezett Balatonalmádi és a 7. Balatonfűzfő között még tíz pont is a különbség, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy sima hazai siker lesz a balatoni csata vége. A vendégek ugyanis egyre összeszokottabban játszanak és a százszázalékos Balatonfüredtől is csak a hosszabbításban kapott góllal szenvedett vereséget Csucsánszky Zoltán edző csapata. Kozma Csaba szakvezető tanítványai ugyan tizennégy góllal többet rúgtak, mint a mostani riválisuk, de csupán csak eggyel kaptak kevesebb találatot, mint a FAK, 34-14 illetve 20-15 a csapatok gólkülönbsége. Viszont a hazaiaknál játszik a mezőny egyik legeredményesebb góllövője. Burcsik Martin 11 találatával, klubtársával, Reizinger Bencével együtt holtversenyben a másodikak a listavezető , "kristályos", Szedlacsek Balázs mögött. Míg a legjobb fűzfői mesterlövész, Koltai Tibor hatszor volt eredményes.
A BSE játékának egyik meghatározó futballistája, a csapat motorja kiélezett küzdelemre számít.

-Szerintem, azért tudtunk ilyen eredményesen futballozni, mert a nyáron jól igazoltunk, akikkel valóban erősödött a csapatunk - fogalmazta meg együttese eddigi hangos  sikereinek titkát Burcsik "Burek" Martin. -Siker orientált, fiatalok, akik mindig nyerni akarnak. Így lesz ez vasárnap is, győzni szeretnénk. Ugyanis nem reménytelen, hogy a bajnokság végéig is megőrízzük jelenlegi harmadik helyünket a tabellán. De nem lesz egyszerű összecsapás a hétvégi, mert a fűzfőiek egyre inkább össze érnek új edzőjük irányításával. Zárt védekezéssel a kontrákra építik támadásaikat. Még azt sem tartom kizártnak, hogy egyetlen gól dönti el a három pont sorsát. És akkor még nem szóltam Radnai "Rudiról", a FAK kapusáról, aki a megye egyik legjobb hálóőre, akinek nem könnyű túl járni az eszén. Még a holtbiztos ziccer sem számít, mert mindig ott van ő utolsó emberként.


A FAK portása valóban, elképesztő bravúrokra is képes. Ezekre a kiváló képességeire ezúttal is szüksége lehet a csapatának.

-Látjuk mi is a tabellát, tudjuk, hogy remek formában  van a leendő ellenfelünk, sorra nyerik az összecsapásaikat, Úrkútról is győztesen tértek haza - mondta Radnai "Rudi" Gábor, a fűzfőiek kapusa.- Ezért ők a mérkőzés esélyesei, hiszen hazai pályán játszanak. De mi nem feltartott kézzel megyünk a "szomszédhoz ". Igyekszünk megtörni a remek szériájukat, és ponttal, vagy pontokkal eljönni onnan. Ezt akkor érhetjük el, ha sikerül kivennünk a játékból Burcsik "Bureket", akinek magasabb osztályban kellene játszania a képességei, tudása alapján. Martinnal már sokszor összecsaptunk, bízom abban, hogy vasárnap mi örülhetünk jobban. Nehéz meccs vár ránk, de állunk elébe. Korábban az Ajka Kristály, legutóbb pedig a fürediek ellen is bizonyítottuk, hogy kezdünk olyan csapat lenni, amelyre a legjobbaknak is figyelniük kell!

Radnai Gábor szavait alátámasztja az is, hogy a FAK vendégként 8 pontot gyűjtött eddig.
Aki élőben szeretné nézni a balatoni csatát vasárnap délután 14.30 órakor, az erre a linkre kattintson: https://youtu.be/Y745pqL741Y.
A 12. forduló további párosítása: TIAC - Várpalota, Badacsonytomaj - Devecser, Balatonfüred - Herend, Gyulafirátót - Ajka Kristály , Csetény - Pét, Magyarpolány - Úrkút, Sümeg - Tihany.


További hírek

Bajnokság
Hozzák a kötelezőt?

2024-05-17 08:33:03

Hozzák a kötelezőt?

Izgalmas végjáték, a listavezető Balatonalmádi Gyulafirátótra, a második Fűzfő Szentantalfára látogat, az Úrkút a Pét, a Pápa pedig a Magyarpolány gárdáját fogadja a Vehir.hu vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában.

Bajnokság
Az elődöntő következik a Veszprém vármegyei labdarúgókupában

2024-05-15 14:26:17

Az elődöntő következik a Veszprém vármegyei labdarúgókupában

A Perutz FC a Péti MTE csapatát, a Balatonalmádi SE az Úrkút SK látja vendégül szerdán délután. A párharcok egy meccsen dőlnek el, a győztesek a hagyományoknak megfelelően Ajkán vívják majd egymás ellen a finálét.

Bajnokság
Ősi nyerte a rangadót

2024-05-14 14:27:15

Ősi nyerte a rangadót

A Corecomm SI vármegyei másodosztályú bajnokság 23. fordulójának játéknapján, mondhatni papírforma eredmények születettek. Az Öskü szabadnapos volt.

Bajnokság
Kikapott az Úrkút, hatot vágott a Perutz

2024-05-13 08:54:17

Kikapott az Úrkút, hatot vágott a Perutz

Vehir.hu Veszprém vármegyei élvonal 28. fordulójában magabiztosan nyert a Pápa, az Úrkútnak azonban nem sikerült a pontszerzés Tihanyban. Gólzápor Szentantalfán hét gólt láthatott a hazai publikum.

Szponzorok