Beharangozó: Balatonfüred - Ajka Kristály

2019. november. 07., 15:41   |    

Beharangozó: Balatonfüred - Ajka Kristály

BALATONFÜREDEN IS GYŐZNE AZ AJKA KRISTÁLY

A listavezető a tabella második helyezettje ellen. Az ősz csúcsrangadójának számít a Balatonfüred- Ajka Kristály összecsapás a megyei labdarúgó bajnokság első osztályában. Amelyik csapat nyer, az akár őszi bajnok is lehet, hiszen utána már csak egy forduló maradt az idényből  és utána egy tavaszról előre hozott.
Mindössze két pont a fürediek előnye. A rúgott és a kapott gólok számában sincs jelentős különbség (56-5) illetve (61-8) a csapatok között, így egyenlő erők feszülnek egymásnak Balatonfüreden. Az ajkai Szedlacsek Balázs 16 találattal vezeti a mesterlövészek listáját. Csapattársa, Györkös Bence 9 találatig jutott. A füredieknél Szabó Bence 11, Bene Zsombor 9 gólos.

Thomas Sowunmi, a Balatonfüred vezetőedzője: Újabb derbi vár ránk szombaton. A jó formában lévő Ajka Kristály fordulóról- fordulóra igazolta, hogy a csoport egyik legkiegyensúlyozottabb csapata, nem véletlenül áll mögöttünk a tabellán alig lemaradva. Érdekesség, hogy mindkettőnket a Tihany fosztott meg a veretlenségünktől. Mi, mint mindig, ezúttal is győzelemre játszunk. Gondolom, az ajkaiak is erre készülnek, ezért láthatnak majd a szurkolók egy várhatóan izgalmas összecsapást, aminek mi akarunk lenni a győztesei és akkor újra öt pontra nőhet a különbség közöttünk. A jobb helyzetkihasználás eldöntheti a nagyon fontos három pont sorsát.

Szabó Zoltán, az Ajka Kristály játékos-edzője: Most bánhatjuk igazán a Tihany elleni hazai vereségünket, amikor hatvan percig emberelőnyben játszhattunk, mégsem tudtunk még pontot sem szerezni. Ezt persze értékelhetjük egy jókor jött figyelmeztetésnek is. Nagy taktikai csatát várok a listavezető otthonában, hiszen nem kicsi a tét. Győzelemmel ugyanis megelőzhetjük a most két ponttal előttünk álló Balatonfüredet és elfoglalhatjuk az első helyet a tabellán. Nem emlékszem rá, hogy ilyen volt-e már a klubunk történetében. Egyébként van esélyünk nyerni, ami még meglepetés sem lenne, hiszen jó formában vagyunk. A hazaiakhoz hasonlóan sok gólt rúgtunk és keveset kaptunk a tizenhárom forduló alatt. Ami esetleg közbe szólhat, az a fiataljaink teljesítménye, mert egy ilyen rangadón, a nagy tét miatt esetleg begörcsölhetnek. Bízom benne, hogy nem így lesz! Bizonyíthatnak a srácok, hiszen ez már egy majdnem NB III-as színvonalú összecsapás lehet. Akár inspirálhatja is őket a jobb, eredményesebb játékra.

A mérkőzést élőben, szombaton 14 órától erre a linkre kattintva lehet megnézni az okos készülékeken: https://youtu.be/bOA9QLsFtxI
A 14. forduló további párosítása :Úrkút- Pét, TIAC VSE- Fűzfő, Badacsonytomaj -Herend, Csetény -Várpalota, Magyarpolány -Devecser , Balatonalmádi- Tihany, Sümeg- Gyulafirátót.


További hírek

Bajnokság
Hozzák a kötelezőt?

2024-05-17 08:33:03

Hozzák a kötelezőt?

Izgalmas végjáték, a listavezető Balatonalmádi Gyulafirátótra, a második Fűzfő Szentantalfára látogat, az Úrkút a Pét, a Pápa pedig a Magyarpolány gárdáját fogadja a Vehir.hu vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában.

Bajnokság
Az elődöntő következik a Veszprém vármegyei labdarúgókupában

2024-05-15 14:26:17

Az elődöntő következik a Veszprém vármegyei labdarúgókupában

A Perutz FC a Péti MTE csapatát, a Balatonalmádi SE az Úrkút SK látja vendégül szerdán délután. A párharcok egy meccsen dőlnek el, a győztesek a hagyományoknak megfelelően Ajkán vívják majd egymás ellen a finálét.

Bajnokság
Ősi nyerte a rangadót

2024-05-14 14:27:15

Ősi nyerte a rangadót

A Corecomm SI vármegyei másodosztályú bajnokság 23. fordulójának játéknapján, mondhatni papírforma eredmények születettek. Az Öskü szabadnapos volt.

Bajnokság
Kikapott az Úrkút, hatot vágott a Perutz

2024-05-13 08:54:17

Kikapott az Úrkút, hatot vágott a Perutz

Vehir.hu Veszprém vármegyei élvonal 28. fordulójában magabiztosan nyert a Pápa, az Úrkútnak azonban nem sikerült a pontszerzés Tihanyban. Gólzápor Szentantalfán hét gólt láthatott a hazai publikum.

Szponzorok