Beharangozó : Balatonfüred FC - Úrkút SK

2019. szeptember. 26., 21:25   |    

Beharangozó : Balatonfüred FC - Úrkút SK

ÖTÖDSZÖR IS ÚRKÚTI SIKER A BALATONFÜRED ELLEN?

Újabb nagy derbi lesz a Veszprém megyei labdarúgó bajnokság első osztályában. A listavezető, százszázalékos, eddig legtöbb gólt rúgó és holtversenyben a legkevesebbet kapó (34-3) Balatonfüred a „mumusukat” az úrkútiakat (21-4) fogadják. A tabella jelenlegi harmadik helyezettje eddig egy döntetlent játszott és van egy halasztott mérkőzése a Magyar Kupa főtábláján való szereplés miatt, ahol a másodosztályú Vasas, csak egy balszerencsés öngóllal jutott tovább Garai Péter edző együttesén. Ezért a tópartiak jelenlegi öt pontos előnye akár megtévesztő is lehet a csúcsrangadó előtt. Már csak azért is, mert a legutóbbi bajnoki bronzérmes zsinórban négyszer (!) is legyőzte a füredieket. Legutóbb például a Magyar Kupában nyertek 1-0-ra vendégként. De a bajnokikon is több a sikerélményük Új Tamáséknak. Vajon sikerülhet ötödször is nyerni egymás után, ráadásul megint idegenben a mezőny egyik legjobb csapata ellen?


-Egyszer minden sorozat megszakad és azt remélem, hogy ez szombaton is így lesz – foglalta össze tömören véleményét a szombati presztízs mérkőzéssel kapcsolatban Thomas Sowunmi, a Balatonfüred vezetőedzője. – Nem téveszt meg bennünket, hogy jelenleg öt pont az előnyünk, mert az Úrkút jó csapat és biztosan behúzza az elmaradt meccsének három pontját. Ha berúgjuk a helyzeteinket, akkor nem lesznek problémáink, megnyerhetjük a nagyon fontos bajnoki mérkőzést és folytathatjuk győztes sorozatunkat.
 



A vendégeknek több meghatározó játékosa is hiányzik majd a pályáról. A góllövő listát vezető Korpos Tibor (8 találat) és a kapus, Kádár Balázs kiállítás miatti eltiltását tölti.
-Rátóton a játékvezető megsértése miatt az első félidő végén végén küldtek az öltözőbe, ezért ez a meccs nagy bánatomra most kimarad – mondta a Vasas ellen remeklő hálóőr. – De nincs, miért aggódni, mert Zsigmond Gyuszi is kiválóan megoldja majd a kapuban a rá váró cseppet sem könnyű feladatot. Természetesen szeretnénk folytatni a fürediek elleni remek sorozatunkat.
 Azért van miért ráncolni a szemöldökét a vendégek mesterének.

-Kádáron és Korposon kívül lehet, hogy nem játszhat sérülés miatt Lang, Hoós és Károlyi sem – mondta Garai Péter. – Én is kíváncsian várom, hogy hármójuk közül kire számíthatok szombaton. Ettől függetlenül három esélyesnek tartom a rangadót. Miért ne nyerhetnénk ötödször is a listavezető ellen. Már sokszor bizonyítottuk, hogy kiváló, összetartó közösség, a miénk. Ami azonban tény, ellenfelünk megfiatalodott, többet tudnak edzeni és ez a futás mennyiségén és gyorsaságán is meglátszik majd.
 



Az úrkútiak elnöke jó hírt közölt, a Vasas elleni bevételből jótékony akciót támogattak.
-Átutaltunk 292 ezer forintot a beteg kisfiú, Zente gyógyszervásárlására, hogy mielőbb meggyógyulhasson – mondta Vágfalvi Norbert. –Örömmel olvastam, hogy a fantasztikus összefogásnak köszönhetően összegyűlt a kezelésre a 700 millió forint.

A nagy érdeklődéssel várt összecsapást szombaton, 16 órától élőben, erre a linkre kattintva láthatják a nézők az okos készülékeken: https://youtu.be/oTbwekwyQfw
A nyolcadik forduló további párosítása: Tihany-Herend, TIAC-Pét, Gyulafirátót-Devecser, Ajka Kristály – Fűzfő, Balatonalmádi – Csetény, Sümeg-Várpalota, Badacsonytomaj-Magyarpolány.


További hírek

Bajnokság
Hozzák a kötelezőt?

2024-05-17 08:33:03

Hozzák a kötelezőt?

Izgalmas végjáték, a listavezető Balatonalmádi Gyulafirátótra, a második Fűzfő Szentantalfára látogat, az Úrkút a Pét, a Pápa pedig a Magyarpolány gárdáját fogadja a Vehir.hu vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában.

Bajnokság
Az elődöntő következik a Veszprém vármegyei labdarúgókupában

2024-05-15 14:26:17

Az elődöntő következik a Veszprém vármegyei labdarúgókupában

A Perutz FC a Péti MTE csapatát, a Balatonalmádi SE az Úrkút SK látja vendégül szerdán délután. A párharcok egy meccsen dőlnek el, a győztesek a hagyományoknak megfelelően Ajkán vívják majd egymás ellen a finálét.

Bajnokság
Ősi nyerte a rangadót

2024-05-14 14:27:15

Ősi nyerte a rangadót

A Corecomm SI vármegyei másodosztályú bajnokság 23. fordulójának játéknapján, mondhatni papírforma eredmények születettek. Az Öskü szabadnapos volt.

Bajnokság
Kikapott az Úrkút, hatot vágott a Perutz

2024-05-13 08:54:17

Kikapott az Úrkút, hatot vágott a Perutz

Vehir.hu Veszprém vármegyei élvonal 28. fordulójában magabiztosan nyert a Pápa, az Úrkútnak azonban nem sikerült a pontszerzés Tihanyban. Gólzápor Szentantalfán hét gólt láthatott a hazai publikum.

Szponzorok