Beharangozó: Balatonfüred - Gyulafirátót

2018. november. 23., 21:28   |    

Beharangozó: Balatonfüred - Gyulafirátót

 A RÁTÓT NEM FÉL A BALATONFÜREDTŐL

A második előre hozott tavaszi fordulóban a hazai pályán játszó, bajnoki címre pályázó, jelenleg második helyezett Balatonfüred esélyesebb a sikerre a hetedik Gyulafirátótnál, amely értékes skalpok megszerzése mellett nem várt, meglepő pontveszteségeket is szenvedett az ősszel. Pedig ha jobban koncentráltak volna, akár hat-hét ponttal többjük is lehetne. Igaz, a rátótiak mindig tavasszal szerepelnek jobban. Persze, most mondhatnánk azt is, hogy ez bizony tavaszi forduló a megyei labdarúgó bajnokság első osztályában, és ezért a vendégek akár újabb skalpot is szerezhetnek. A nagy kérdés: a fürediek vajon milyen évszakban játszandónak tekintik a nagyszünet előtti összecsapást, amely a 17. forduló? De azért a két csapat közötti 17 pontos különbség és a második körben aratott 4-0-ás füredi siker önmagáért beszél.

És az edzők vajon mire számítanak záróra előtt?

Thomas Sowumni, a Balatonfüred vezetőedzője:
Az őszi második fordulóban nem én voltam a csapattal, ezért nem láttam mostani ellenfelünket játszani, de kollégámtól természetesen megkaptam róluk a legfontosabb információkat. Az utolsó forduló mindig veszélyes lehet, mert a játékosok fejben már a pihenőre és a közelgő ünnepekre készülnek. Remélhetőleg az én együttesemnél ez nem így lesz, és teljes koncentrációval tudjuk végig játszani a téli szünet előtti kilencven percet. Különböző stílusban futballozó csapatok lépnek pályára és mi szeretnénk győzelemmel zárni az évet.
Polonkai Csaba, a Gyulafirátót vezetőedzője:

Azt gondolom, hogy az úgynevezett nagy csapatok ellen nem vallottunk szégyent. Ennek ellenére azt mondom, hogy a Veszprém elleni győzelmünket "elcserélném" a tabella alsó felében telelő együttesekkel szembeni elmaradt győzelmekért, mert akkor sokkal több pontunk lehetne és akár mi is ott állhatnánk az 5-6. helyen. A mostani záró fordulóban se előre, se hátra nem mehetünk, ezért nyugodtan futballozhatunk, míg a füredieket nyomhatja a győzelmi kényszer. Nekünk a nagyon védekező együttesekkel szemben nehezen megy a támadó futball, mert sajnos nem vagyunk kreatívak. A Balaton-partiak nem véletlenül bajnok esélyesek. Minden bizonnyal erőltetik majd a támadásokat. Ezért hátha lesz nekünk is néhány lehetőségünk kontrát vezetni és abból gólt szerezni, így akár újabb nagy skalpot is szerezhetünk ezzel a taktikával.

A szombaton 13 órakor kezdődő mérkőzést élőben is láthatják az MLSZ Veszprém Megyei Igazgatóságának you tube csatornáján ezen a linken: https://youtu.be/s80jzMA_Els.
Továbbá a Napló online felületén.


Címkék:

További hírek

Bajnokság
Duplázná a huszonötöt Szedlacsek Balázs
Bajnokság
Az edző értékel: FC Zirc

2019-01-31 20:17:44

Az edző értékel: FC Zirc

Bajnokság
Az edző értékel: Herend

2019-01-27 20:48:39

Az edző értékel: Herend

Bajnokság
Az edző értékel: Devecser SE

2019-01-25 22:48:07

Az edző értékel: Devecser SE

Értesítők, információk

2017-10-04 12:45:47

Meghosszabbodik a Módosított telephely felújítási pályázat határideje

A Módosított telephely felújítási pályázat az útmutatóban meghatározott feltételekkel meghosszabbodik 2017. 10. 31-ig.

2014-11-26 19:36:59

Önképzési lehetőség

Szponzorok