Beharangozó: Balatonfüred - Úrkút

2019. május. 28., 18:59   |    

Beharangozó: Balatonfüred - Úrkút

AZ UTOLSÓ FÜREDI SZALMASZÁL

Egészen érdekesen alakul a Balatonfüred sorsa a megyei labdarúgó bajnokság első osztályában, amióta kiestek az NB III-ból. Két éve a pápaiak a tóparti városban nyerve ünnepelhették az első helyért járó aranyérmüket. A különös szerencsének köszönhetően osztályozó nélkül léphettek a harmadik ligába a sárga mezesek. És azóta is ott vannak.
Egy évvel ezelőtt a Fűzfő kaparta ki a gesztenyét a füredieknek az utolsó fordulóban, így nem az Úrkút lett a bajnok, hanem Balaton-parti alakulat, amely az Egerrel szemben azonban oda-vissza alulmaradt az osztályozón, így ismét nem tudtak feljebb lépni. Ráadásul a VLS Veszprém visszacsúszott a megye I-be. Innentől kezdve mindenki tudta, hogy kettőjük versenyfutása dönti el, hogy ki lesz az idei bajnok ebben a tizenhatos mezőnyben.
Nos, szombaton végleg pont kerül a történet végére. Az utolsó, 30. forduló lefújása után eldől, hogy a Füred, vagy a Veszprém szakítja át a célszalagot elsőként. A tóparti együttes csak akkor lehet bajnok, ha legyőzi a harmadik helyezett, már biztos bronz érmes Úrkút együttesét és a listavezető, egy pont előnyben lévő Veszprém nem tud nyerni Magyarpolányban.
A sors fura fintora, hogy a Balatonfüred mindössze csak egy gólt kapott a tavaszi fordulókban. Azt is a Veszprémtől 11-esből, és a 88. percben 1-0-ás vezetésüknél. Ezen a döntetlenen múlott, hogy nem tudták átvenni a vezetést a tabellán. A sorsuk így nem csak a saját kezükben van, az utolsó szalmaszálba kapaszkodnak. Tavaly sikerült! 

Thomas Sowumni a Balatonfüred vezetőedzője:

Szeretnénk az utolsó bajnoki fordulót egy jó hangulatú mérkőzésen megnyerni, hogy nyugodt lelkiismerettel várhassuk riválisunk eredményét. 





Garai Péter, a Úrkút vezetőedzője:


Én is kíváncsian várom, hogy mire lesz képes a csapatom egy számunkra már tét nélküli, bajnokság záró összecsapáson. Hiába nyertünk zsinórban nyolc mérkőzést, már legutóbb is látszódtak a fáradtság jelei a játékunkon. Ősszel legyőztük a bajnokaspiránst. Ezúttal sem feltett kézzel érkezünk. Játszunk egy jót futball szeretetből, aztán majd kiderül, hogy ez most mire lesz elég.



Az utolsó fordulóban minden mérkőzést szombaton 17 órától rendeznek. A Balatonfüred-Úrkút találkozót élőben erre a linke kattintva láthatják az érdeklődők: https://youtu.be/f31-_scKmAc

 


További hírek

Bajnokság
Hozzák a kötelezőt?

2024-05-17 08:33:03

Hozzák a kötelezőt?

Izgalmas végjáték, a listavezető Balatonalmádi Gyulafirátótra, a második Fűzfő Szentantalfára látogat, az Úrkút a Pét, a Pápa pedig a Magyarpolány gárdáját fogadja a Vehir.hu vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában.

Bajnokság
Az elődöntő következik a Veszprém vármegyei labdarúgókupában

2024-05-15 14:26:17

Az elődöntő következik a Veszprém vármegyei labdarúgókupában

A Perutz FC a Péti MTE csapatát, a Balatonalmádi SE az Úrkút SK látja vendégül szerdán délután. A párharcok egy meccsen dőlnek el, a győztesek a hagyományoknak megfelelően Ajkán vívják majd egymás ellen a finálét.

Bajnokság
Ősi nyerte a rangadót

2024-05-14 14:27:15

Ősi nyerte a rangadót

A Corecomm SI vármegyei másodosztályú bajnokság 23. fordulójának játéknapján, mondhatni papírforma eredmények születettek. Az Öskü szabadnapos volt.

Bajnokság
Kikapott az Úrkút, hatot vágott a Perutz

2024-05-13 08:54:17

Kikapott az Úrkút, hatot vágott a Perutz

Vehir.hu Veszprém vármegyei élvonal 28. fordulójában magabiztosan nyert a Pápa, az Úrkútnak azonban nem sikerült a pontszerzés Tihanyban. Gólzápor Szentantalfán hét gólt láthatott a hazai publikum.

Szponzorok