Beharangozó: Balatonfüred - Veszprém

2019. május. 10., 21:35   |    

Beharangozó: Balatonfüred - Veszprém

FÜRED - VESZPRÉM  ARANYRANGADÓ 

A megyei labdarúgó bajnokság első osztályának 27. fordulójában Balatonfüred - VLS Veszprém aranyrangadót rendeznek szombaton 16 órakor. Aki nyer, az minden bizonnyal megnyeri a bajnoki címet, amellyel jogot szerezhet az osztályozóra. A két csapat egyértelműen jelezte a pontvadászat kezdetén, hogy szeretne első lenni a harminc forduló után.
 Ezért mindent megtettek Füreden és a megyeszékhelyen is az együttesek. Egyetlen árva pont a VLS Veszprém előnye a  házigazdák előtt. A tóparti gárda eddig kikapott otthon a Balatonalmáditól és Úrkúton és döntetlent játszott a listavezető pályáján. A bajnokaspiráns vesztett Gyulafirátóton és ikszelt a tabella harmadik Úrkút otthonában. A számok tükrében az egyetlen nagy különbség a két gárda között, hogy a Veszprém 52 góllal többet rúgott, mint a Füred, de viszont hasonlóan 11-et kaptak a csapatok, amely a kiváló védekezésre utal. Ez az összecsapás azt is eldöntheti, hogy számít-e egyáltalán a rúgott gólok száma, vagy csak egy adat a sok közül a statisztikában.

Thomas Sowumni a Balatonfüred vezetőedzője: 

Mi győzelmi kényszer alatt játsszuk az aranyrangadót, mert csak így vehetjük át az első helyet a vendégektől a tabellán. A Veszprémnek a döntetlen is elég pozíciója megtartásához. Ezért aztán támadó felfogásban kell futballoznunk, hiszen gólt kell lőnünk. De ez nem azt jelenti, feladjuk a biztonságos védekezésünket. Elsők akarunk lenni, ezért ennek szellemében kell futballoznunk.



Pető Tamás a VLS Veszprém vezetőedzője: 

Ahogy eddig mindig, a Füred elleni rangadót is meg akarjuk nyerni, hiszen azzal óriási lépést tehetünk a bajnoki győzelem felé. Tudjuk, hogy ez nem lesz könnyű, mert a riválisunk jó csapat, hiszen csupán egy pont a különbség az együttesek között. Volt néhány olyan mérkőzésük, amit nehezebben nyertek meg, de ez is azt bizonyítja, hogy van tartása, akaratereje a Fürednek. Néha többet ér egy kibrusztolt siker, mint egy sok gólos győzelem. Ettől függetlenül én bízom a csapatomban, a játékosaimban és a győzelmünkben.


A nagy érdeklődéssel várt aranyrangadót szombaton 16 órától élőben erre a linkre kattintva lehet megnézni az MLSZ Veszprém Megyei Igazgatóságának YouTube csatornáján: https://youtu.be/iH6vkDC6wOQ


További hírek

Bajnokság
Hozzák a kötelezőt?

2024-05-17 08:33:03

Hozzák a kötelezőt?

Izgalmas végjáték, a listavezető Balatonalmádi Gyulafirátótra, a második Fűzfő Szentantalfára látogat, az Úrkút a Pét, a Pápa pedig a Magyarpolány gárdáját fogadja a Vehir.hu vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában.

Bajnokság
Az elődöntő következik a Veszprém vármegyei labdarúgókupában

2024-05-15 14:26:17

Az elődöntő következik a Veszprém vármegyei labdarúgókupában

A Perutz FC a Péti MTE csapatát, a Balatonalmádi SE az Úrkút SK látja vendégül szerdán délután. A párharcok egy meccsen dőlnek el, a győztesek a hagyományoknak megfelelően Ajkán vívják majd egymás ellen a finálét.

Bajnokság
Ősi nyerte a rangadót

2024-05-14 14:27:15

Ősi nyerte a rangadót

A Corecomm SI vármegyei másodosztályú bajnokság 23. fordulójának játéknapján, mondhatni papírforma eredmények születettek. Az Öskü szabadnapos volt.

Bajnokság
Kikapott az Úrkút, hatot vágott a Perutz

2024-05-13 08:54:17

Kikapott az Úrkút, hatot vágott a Perutz

Vehir.hu Veszprém vármegyei élvonal 28. fordulójában magabiztosan nyert a Pápa, az Úrkútnak azonban nem sikerült a pontszerzés Tihanyban. Gólzápor Szentantalfán hét gólt láthatott a hazai publikum.

Szponzorok