Beharangozó: Balatonfűzfő - Gyulafirátót

2019. október. 03., 17:24   |    

Beharangozó: Balatonfűzfő - Gyulafirátót

NYOLCADIK A KILENCEDIK ELLEN

Túl az őszi idény felén, a 8. forduló után kissé átalakult a tabella eleje a megyei labdarúgó bajnokság első osztályában. Az Úrkút elleni sima rangadója után (3-0) a Balatonfüred továbbra is százszázalékos maradt. Ezzel egyik riválisát leszakította magáról. Az Ajka Kristály azonban két ponttal lemaradva üldözi a tóparti együttest. A legnagyobb nyertese az előző körnek a Balatonalmádi volt, hiszen fölényes győzelmükkel felléphettek a képzeletbeli dobogó harmadik fokára. Igaz, egy meccsel többet játszottak, mint a mögöttük álló Úrkút és a Tihany. Az újonc, Badacsonytomaj egészen extrán teljesít öt győzelmével, ami most a hatodik helyet jelenti nekik.

A végeken változatlan a helyzet. A sereghajtó Herend még nyeretlen. A Sümeg sem tudott még meglódulni, a TIAC a második sikerével sóhajthatott egy nagyot. A középmezőnyben most úgy tűnik, hogy nyugodt, kiegyensúlyozott éve lesz a formálódó, alakulgató Várpalotának. Rapszodikusnak látszik a Gyulafirátót a hullámzó teljesítményével. Viszont kezd acélosodni az új edzőjével az átalakult Fűzfő, amely csupán 1-0-ás vereséget szenvedett a bajnokaspiráns Ajka Kristály otthonában. A 76. percig állta a sarat a FAK idegenben. A 9. fordulóban viszont zöldre kék jön. Vagyis a 8. fűzfőiekhez érkezik a 9. Rátót. Csupán egy pont a különbség a két alakulat között. Igaz, a vendéglátóknak van egy elmaradt találkozójuk a Tihany ellen. A rúgott és a kapott gólok (15-12) illetve (14-18) is nagyjából kiegyensúlyozott, izgalmas csatát ígér. De vajon így érzik-e a szakvezetők is?

Csucsánszky Zoltán, a Balatonfűzfő edzője: Nagyon nehéz mérkőzésre számítunk, mert az ellenfelünk a legutóbbi találkozóin nem tudott annyi pontot gyűjteni, amennyit szerett volna – mondta a fűzfőiek mestere. – Jó csapat lesz a vendégünk, amely biztos, hogy bizonyítani akar ellenünk. Szerencsére sérültjeink, eltiltottjaink közül vannak visszatérők, akikkel remélhetőleg a támadójátékunk is erősödhet. Bízom abban, hogy itthon tartjuk a három pontot.

Polonkai Csaba, a Gyulafirátót edzője: Minden szezon közepén utol ér bennünket egy sikertelenebb szakasz. Ez most három vereséget jelent egymás után. Remélem, játékosaim is átérzik ennek a negatív sorozatnak a felelősségét és javítani akarnak az eredményességi mérlegünkön. Bízom benne, hogy újra elindulunk fölfelé – fogalmazott a rátótiak szakvezetője.

Akik élőben is szeretnék látni az összecsapást, azok szombaton délután, 15.30 órakor erre a linkre kattintva megnézhetik a találkozót: https://youtu.be/8-9UoBloPvo

A 9. forduló további párosítása: Várpalota- Balatonfüred, Úrkút- Balatonalmádi, TIAC- Magyarpolány, Ajka Kristály - Herend, Devecser - Sümeg, Pét- Tihany, Csetény- Badacsonytomaj.

 


További hírek

Bajnokság
Hozzák a kötelezőt?

2024-05-17 08:33:03

Hozzák a kötelezőt?

Izgalmas végjáték, a listavezető Balatonalmádi Gyulafirátótra, a második Fűzfő Szentantalfára látogat, az Úrkút a Pét, a Pápa pedig a Magyarpolány gárdáját fogadja a Vehir.hu vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában.

Bajnokság
Az elődöntő következik a Veszprém vármegyei labdarúgókupában

2024-05-15 14:26:17

Az elődöntő következik a Veszprém vármegyei labdarúgókupában

A Perutz FC a Péti MTE csapatát, a Balatonalmádi SE az Úrkút SK látja vendégül szerdán délután. A párharcok egy meccsen dőlnek el, a győztesek a hagyományoknak megfelelően Ajkán vívják majd egymás ellen a finálét.

Bajnokság
Ősi nyerte a rangadót

2024-05-14 14:27:15

Ősi nyerte a rangadót

A Corecomm SI vármegyei másodosztályú bajnokság 23. fordulójának játéknapján, mondhatni papírforma eredmények születettek. Az Öskü szabadnapos volt.

Bajnokság
Kikapott az Úrkút, hatot vágott a Perutz

2024-05-13 08:54:17

Kikapott az Úrkút, hatot vágott a Perutz

Vehir.hu Veszprém vármegyei élvonal 28. fordulójában magabiztosan nyert a Pápa, az Úrkútnak azonban nem sikerült a pontszerzés Tihanyban. Gólzápor Szentantalfán hét gólt láthatott a hazai publikum.

Szponzorok