Beharangozó: FAK - TIAC VSE

2018. október. 18., 19:57   |    

Beharangozó: FAK - TIAC VSE

 A FŰZFŐ UTOL ÉRNÉ A TAPOLCÁT A MEGYE I-BEN

  Az őszi hajrá kezdődik a megyei labdarúgó bajnokság első osztályában, hiszen az utolsó öt forduló veszi kezdetét a hétvégén. Az eddig otthon pont nélküli, de idegenben már kétszer is győzedelmeskedő Balatonfűzfő az újonc TIAC-ot fogadja. A FAK vezetőedzője az ötödik forduló után vette át újra a szakmai irányítást a csapatnál Jugovits Lajostól. A tapolcaiak eddigi futballjukkal egyáltalán nem lógnak ki a mezőnyből. Gólerősen játszanak, igaz védelmük is szellős időnként. A zöld-fehérek azonban adósak a győzelmekkel és a rúgott gólokkal is. A hazaiak eddigi teljesítményükkel nem kápráztatták el szurkolóikat. Szinte biztos, hogy ezért a fő szurkoló, Durmi is szomorú. Talán majd most változik a hangulata.
Dobján Krisztián januárban Kutasi Imrétől "örökölte" a csapat szakmai irányítását. A negyven éves edző a hazai utánpótlásra és néhány visszaigazolt játékosra építette fel együttesét, amelynek célja a bent maradás kiharcolása. A gárdának folyamatosan hat-nyolc sérültje van, ezért még egyszer sem tudtak a legerősebb összeállításban pályára lépni. A tapolcaiak szakvezetője aktív játékos, hiszen a Nemesgulácsot erősíti, ezért a személyes példamutatása is fontos lehet a munkájában.

Ezek után olvassuk mire számítanak az edzők szombaton délután:
Horváth Ferenc, a FAK vezetőedzője:


Morálisan kicsit szétesett csapatot vettem át, hiszen a sikertelenség mindenkit megvisel és rányomja bélyegét a teljesítményére. Ráadásul erőnléti problémák is voltak, ezért az elmúlt négy hétben ennek korrigálására is oda figyeltünk. Ennek a munkának már éreztetni kell a hatását. Viszont nem szabad azt sem elfelejteni, hogy azért az a csapat, amelyik érmes helyeket szezett a bajnokságban és megnyerte a Megye Kupát is, bizony öregebb is lett néhány évvel. És sajnos az utánpótlásból nem igen tudunk tehermentesíteni. Ráadásul az sem használ, hogy játékosaink közül jó páran a külföldi munkavállalás miatt hónapokra kiesnek a közös munkából. Mind ezek ellenére a TIAC ellen szeretnénk megkezdeni a hazai pont gyűjtést. Az újonc eddig jól szerepelt, de a találkozó után szeretnénk utolérni őket pontszámban. Ehhez viszont nyernünk kell. És mint tudjuk, mindig a kötelező a legnehezebb feladat.  

 

 


Dobján Krisztián, a TIAC vezetőedzője:

A hétvégi mérkőzésen nem várok könnyű összecsapást. Az eddigi eredményei ellenére a fűzfőieket továbbra is jó csapatnak tartom, még ha jelenleg nem is tudásuknak megfelelően szerepelnek. Igaz, ezt a bajnokság kiegyenlítettsége is befolyásolja szerintem. A hazaiak biztosan mindent megtesznek azért, hogy folytassák a pontok gyűjtögetését és elkerüljenek a kieső zónából.Otthon bárkire nézve veszélyesek, így mi újoncként és rutintalan csapatként kemény és változatos találkozóra számíthatunk.A fiúk eddigi teljesítménye alapján elmondható, hogy akkor lehetünk esélyesek a pontszerzésre, ha koncentráltan és bátran futballozunk, mint ahogy ezt már többször is megtettük a szezonban.
A sok sérültünk természetesen ezt nem fogja megkönnyíteni, de nem feltett kézzel érkezünk Fűzfőre és mindenképpen egy gól gazdag, változatos, de kiegyenlített mérkőzést fogunk játszani. Szerintem bármilyen eredmény elképzelhető.

        
Mivel az eddigi teljesítmények alapján közel áll egymáshoz a tabellán a két csapat, (a tapolcaiak csak két hellyel vannak előrébb az üldözőnél) ezért az MLSZ Veszprém Megyei Igazgatóságának YouTube csatornáján ezen a linken látható élőben az összecsapás: https://youtu.be/y1YhdoBfwxs.


További hírek

Bajnokság
Élesedik a verseny

2024-04-25 14:35:01

Élesedik a verseny

A VEHIR.HU Veszprém Vármegye I. osztályú labdarúgó bajnokság 25. fordulójában a Balatonalmádi a Balatonfüredi USC-t fogadja, míg az élen álló Úrkút ellenfele a sereghajtó Várpalota lesz.

Bajnokság
Döntetlen a vármegyei rangadón

2024-04-22 18:43:58

Döntetlen a vármegyei rangadón

A VEHIR.HU Veszprém Vármegye I. osztályú labdarúgó bajnokság hétvégi rangadóján 1-1-es döntetlent játszott az első helyen tanyázó Úrkút az üldöző Fűzfővel.

Bajnokság
Padányis és Táncsicsos siker a középiskolásoknál

2024-04-22 18:00:29

Padányis és Táncsicsos siker a középiskolásoknál

McDonald’s Fair Play Cupon: a lányoknál Padányis, míg a fiúknál Táncsicsos elsőséget hozott a Veszprém vármegyei döntő.

Bajnokság
Meglepik-e az élen állókat?

2024-04-19 08:51:47

Meglepik-e az élen állókat?

Izgalmas mérkőzésekre lehet számítani a Corecomm SI Vármegyei II. osztályú bajnokságban.

Szponzorok