Beharangozó: FAK - Tihanyi FC

2019. április. 05., 19:49   |    

Beharangozó: FAK - Tihanyi FC

ÖTVENSZÁZALÉKOSOK BALATONI CSATÁJA

A megyei labdarúgó bajnokság első osztályának 21. fordulójában két ötvenszázalékos teljesítményt nyújtó együttes feszül egymásnak. A 9. Balatonfűzfő a 4. Tihanyt fogadja. Bár 21 pont van a két együttes között, a FAK otthonában senki sem mehet biztosra. A helyi zöld-fehérek ugyanis képesek megkeseríteni az erősebb együttesek életét is lelkes, fegyelmezett futballjukkal. A félszigetieknek fiatalabb, gyorsabban futó keretük van, és a kispadjuk is hosszabb, ezért ők az esélyesebbek a három pont megszerzésére, de az ördög nem alszik. A fűzfői „kopogós” pályán a Kristály is megbotlott rögtön az első tavaszi fordulóban.
Horváth Ferenc, a FAK vezetőedzője: 

Úgy vettem észre, hogy az ellenfeleink azt akarják elhinni rólunk, hogy mi most egy gyengébb formában lévő, öregedő csapat vagyunk, ezért ellenünk könnyebb is nyerni. Nos, aki így gondolja és félvállról vesz bennünket, az könnyen pórul járhat Fűzfőn. Legutóbb az esélyesebbnek vélt Ajka Kristály is pontokat vesztett nálunk. Azt gondolom, a mi keretünk sem gyengébb az előrébb állókénál, így mi is okozhatunk bravúrt hazai pályán. Miért ne lehetne ez éppen a Tihany elleni siker? A megyei első osztályban minden előfordulhat és annak az ellenkezője is...


Lukács István, a Tihany vezetőedzője:

Nyerni megyünk a FAK otthonába, bár tudjuk, hogy Fűzfőn sohasem könnyű győzni, mert a kollégámnak szervezetten játszó csapata van. Viszont mi úgy számolunk, hogy a Veszprém megveri az Úrkútat, és ezzel mi egy pontra megközelíthetjük a harmadik helyen álló, dobogóért küzdő riválisunkat, bejelentkezve ezzel az éremért. A megyei kupában jól játszottunk, tovább jutottunk, elégedett voltam a látottakkal. Visszakaptam azt, amit előtte megbeszéltünk. Füves pályán játszva tudtunk hangolódni a fűzfői rangadóra, mert szerintem ez az összecsapás már azzá nemesült az utóbbi években. Farkas László kivételével mindenki kész a derbire.



A szombaton délután 16.30 órakor kezdődő balatoni csatát ezen a linken láthatják élőben az érdeklődők: https://youtu.be/bjrqEU9uctc


További hírek

Bajnokság
Hozzák a kötelezőt?

2024-05-17 08:33:03

Hozzák a kötelezőt?

Izgalmas végjáték, a listavezető Balatonalmádi Gyulafirátótra, a második Fűzfő Szentantalfára látogat, az Úrkút a Pét, a Pápa pedig a Magyarpolány gárdáját fogadja a Vehir.hu vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában.

Bajnokság
Az elődöntő következik a Veszprém vármegyei labdarúgókupában

2024-05-15 14:26:17

Az elődöntő következik a Veszprém vármegyei labdarúgókupában

A Perutz FC a Péti MTE csapatát, a Balatonalmádi SE az Úrkút SK látja vendégül szerdán délután. A párharcok egy meccsen dőlnek el, a győztesek a hagyományoknak megfelelően Ajkán vívják majd egymás ellen a finálét.

Bajnokság
Ősi nyerte a rangadót

2024-05-14 14:27:15

Ősi nyerte a rangadót

A Corecomm SI vármegyei másodosztályú bajnokság 23. fordulójának játéknapján, mondhatni papírforma eredmények születettek. Az Öskü szabadnapos volt.

Bajnokság
Kikapott az Úrkút, hatot vágott a Perutz

2024-05-13 08:54:17

Kikapott az Úrkút, hatot vágott a Perutz

Vehir.hu Veszprém vármegyei élvonal 28. fordulójában magabiztosan nyert a Pápa, az Úrkútnak azonban nem sikerült a pontszerzés Tihanyban. Gólzápor Szentantalfán hét gólt láthatott a hazai publikum.

Szponzorok