Beharangozó: Herend - FC Zirc

2019. március. 20., 20:03   |    

Beharangozó: Herend - FC Zirc

MEGLEPETÉSRE KÉSZÜL HERENDEN A ZIRC!

A megyei labdarúgó bajnokság első osztályában érdekes összecsapásnak ígérkezik a sereghajtó, mindössze egy győzelemmel büszkélkedő, szinte mindenki által kiesésre ítélt Zirc vendégjátéka Herenden a 19 fordulóban. A porcelángyáriak az utolsó előttiek, de 11 ponttal megelőzik a mögöttük álló bakonyiakat. Azt is lehetne mondani, hogy amennyiben a vendéglátók nyernek, végérvényesen megszabadulhatnának attól a rossz gondolattól, hogy a zirciek beérhetik őket az utolsó helyről. A zirci siker viszont azt jelenthetné, hogy matematikailag még bőven lenne esélyük utol érni a kiesés rémétől fenyegetett együtteseket.

A helyzet persze ennél sokkal bonyolultabb és összetettebb, hiszen az elmúlt hétvégén a Herend 2-1-re nyert a TIAC ellen, visszavágva az őszi 9-1-ért. A Zirc viszont 15-0-ra kikapott a listavezető VLS Veszprém otthonában. Vajon mi lesz ebből a  szombaton 15 órakor kezdődő kiesési rangadón.

-Mindig az a legnehezebb összecsapás, amely a legkönnyebbnek ígérkezik, pláne hogyha az erősebbnek vélt csapat könnyelműsködik is emiatt – mondta a herendiek vezetőedzője, Marosi István.Az kétségtelen tény, hogy a tapolcaiak legyőzése a nyitányon önbizalmat adott az együttesnek, és az is fontos tudatilag, hogy tavasszal mindig saját pályánkon játszhatunk. Ez tovább erősítheti közösségünket. Egyelőre még mi is kieső helyen állunk, de már csak minimális a távolság az előttünk állók mögött. Ezért egyetlen cél lebeg előttünk, hogy újra nyerjünk, és ezzel újabb három ponttal gazdagodjunk. De szeretném hangsúlyozni, hogy ez sokkal nehezebb lesz, mint azt sokan gondolnánk. Az erőlétünkkel, biztos, hogy nem lesz gond. Remélem, a helyzeteinket pedig berúgjuk.

 Ősszel Zircen 2-0-s herendi vezetésnél a villámlás és a vihar félbeszakította a mérkőzést a második félidő elején és nem is lehetett tovább folytatni a játékot. A zircieknél menet közben Kottyán Bálint játékos-edző lemondott. Az új szakvezető pedig bátor mondattal kezdte nyilatkozatát.

-Szeretnénk meglepetést okozni Herenden, bár tudjuk, hogy ez nagyon nehéz lesz, de nincs más választásunk, ha továbbra is versenyben akarunk maradni a kiesés elkerüléséért vívott csatában – jelezte együttese szombati tervét Nagy Krisztián, a zirciek szakvezetője. – Nem tagadom, a veszprémi 15-0 „megfogta” egy kicsit az együttest, de már csak előre tekintünk. Tisztában vagyunk azzal, hogy a tudásunk nem felel meg a megye egyes követelménynek, de szeretnénk tisztességesen, becsületesen végig játszani a bajnokságot. Nem igaz, amit hallunk, hogy idő előtt kiszállnánk a küzdelmekből. Herenden támadóbb felfogásban akarunk futballozni, aztán majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.

Az előzetes edzői nyilatkozatok izgalmas kiesési rangadót ígérnek.  Akit érdekel, ezen a linken megnézheti élő adásban a számítógépén, de akár az okostelefonján is: https://youtu.be/_ Akr-SmA5Rk


További hírek

Bajnokság
Hozzák a kötelezőt?

2024-05-17 08:33:03

Hozzák a kötelezőt?

Izgalmas végjáték, a listavezető Balatonalmádi Gyulafirátótra, a második Fűzfő Szentantalfára látogat, az Úrkút a Pét, a Pápa pedig a Magyarpolány gárdáját fogadja a Vehir.hu vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában.

Bajnokság
Az elődöntő következik a Veszprém vármegyei labdarúgókupában

2024-05-15 14:26:17

Az elődöntő következik a Veszprém vármegyei labdarúgókupában

A Perutz FC a Péti MTE csapatát, a Balatonalmádi SE az Úrkút SK látja vendégül szerdán délután. A párharcok egy meccsen dőlnek el, a győztesek a hagyományoknak megfelelően Ajkán vívják majd egymás ellen a finálét.

Bajnokság
Ősi nyerte a rangadót

2024-05-14 14:27:15

Ősi nyerte a rangadót

A Corecomm SI vármegyei másodosztályú bajnokság 23. fordulójának játéknapján, mondhatni papírforma eredmények születettek. Az Öskü szabadnapos volt.

Bajnokság
Kikapott az Úrkút, hatot vágott a Perutz

2024-05-13 08:54:17

Kikapott az Úrkút, hatot vágott a Perutz

Vehir.hu Veszprém vármegyei élvonal 28. fordulójában magabiztosan nyert a Pápa, az Úrkútnak azonban nem sikerült a pontszerzés Tihanyban. Gólzápor Szentantalfán hét gólt láthatott a hazai publikum.

Szponzorok