Beharangozó: Tihany - Balatonfüred

2019. november. 01., 14:26   |    

Beharangozó: Tihany - Balatonfüred

TIHANYBAN JÁTSZIK A BAJNOKJELÖLT FÜRED  


A megyei labdarúgó bajnokság legutóbbi fordulójában sorozatban hetedik vereségét szenvedte el a Magyarpolány és a Gyulafirátót is. Utóbbi együttes folyamatos gyengélkedése meglepő, mert jó rajtot vett a csapat. Polonkai Csaba edző nem ilyen morálra számított együttesénél. Már csak egy meccsre vannak a kieső helytől... 
A 13. fordulóban ismét balatoni rangadó lesz, amelyen a negyedik Tihany fogadja a listavezető, eddig száz százalékos, bajnokaspiráns Balatonfüredet. A félszigetieknek volt bravúros győzelme az Ajka Kristály otthonában, de botlottak Csetényben és Sümegen sem vitézkedtek egy hete. A füredieknek is voltak forró, nehéz pillanatai. Például Péten, vagy két hete Fűzfőn, amikor a hosszabbításban szerezték meg a győztest gólt. De megszerezték! Az időjárás is befolyásolhatja a szombati összecsapás eredményét. A találkozó esélyese természetesen a Füred és nekik kulcsfontosságú az újabb siker a bajnoki aranyérem szempontjából. De mit várnak a rangadótól a szakvezetők? 

Lukács István, a Tihany vezetőedzője: 

Természetesen bosszant, hogy nem tudtunk nyerni legutóbb Sümegen, de ami még jobban fáj, hogy nem rúgtunk gólt sem, amire legutóbb még a tavalyi bajnokságban volt példa. Így pedig nem lehet mérkőzést nyerni és nem tudtunk tovább zárkózni a tabellán sem. Pedig az Almádi veresége most kapóra jött a harmadik hely szempontjából, hiszen van még egy elmaradt találkozónk is. Ezt a ziccert elrontottuk. Ráadásul most az abszolút bajnokesélyest fogadjuk, a Balatonfüred eddig százszázalékos. Ez persze nem azt jelenti, hogy vendégeink könnyű győzelemre számíthatnak. Taktikai szempontból természetesen szeretnénk meglepni őket és majd a végén kiderül, hogy ez mennyit ér. Izgalmas, jó meccset várok az összecsapástól.

Thomas Sowunmi, a Balatonfüred vezetőedzője:

 Mindig, mindenki az első helyezett skalpját szeretné megszerezni, gondolom, a tihanyiak is így vannak ezzel. Ezért tisztában vagyunk azzal, hogy nehéz kilencven perc vár ránk ellenfelünk otthonában. A mostani és a következő fordulóban, a nyomunkban járó, minket üldöző Ajka Kristály ellen ha nyerni tudnánk, nagyot léphetnénk a bajnoki cím megnyerése felé, hiszen akár nyolc pontos előnyt is szerezhetünk a tavaszi folytatásra. Úgyhogy, szeretnénk most is és a jövő hét végén is hibátlanok maradni.




A félszigeti rangadót szombaton délután 14 órától láthatják élőben a szurkolók élőben, erre a linkre kattintva: https://youtu.be/Wg1bCo2Hkmg
A forduló további párosítása: Várpalota -Magyarpolány, Úrkút-Csetény, Ajka Kristály-Sümeg, Fűzfő-Badacsonytomaj, Devecser-TIAC, Pét-Gyulafirátót, Balatonalmádi-Herend.


További hírek

Bajnokság
Hozzák a kötelezőt?

2024-05-17 08:33:03

Hozzák a kötelezőt?

Izgalmas végjáték, a listavezető Balatonalmádi Gyulafirátótra, a második Fűzfő Szentantalfára látogat, az Úrkút a Pét, a Pápa pedig a Magyarpolány gárdáját fogadja a Vehir.hu vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában.

Bajnokság
Az elődöntő következik a Veszprém vármegyei labdarúgókupában

2024-05-15 14:26:17

Az elődöntő következik a Veszprém vármegyei labdarúgókupában

A Perutz FC a Péti MTE csapatát, a Balatonalmádi SE az Úrkút SK látja vendégül szerdán délután. A párharcok egy meccsen dőlnek el, a győztesek a hagyományoknak megfelelően Ajkán vívják majd egymás ellen a finálét.

Bajnokság
Ősi nyerte a rangadót

2024-05-14 14:27:15

Ősi nyerte a rangadót

A Corecomm SI vármegyei másodosztályú bajnokság 23. fordulójának játéknapján, mondhatni papírforma eredmények születettek. Az Öskü szabadnapos volt.

Bajnokság
Kikapott az Úrkút, hatot vágott a Perutz

2024-05-13 08:54:17

Kikapott az Úrkút, hatot vágott a Perutz

Vehir.hu Veszprém vármegyei élvonal 28. fordulójában magabiztosan nyert a Pápa, az Úrkútnak azonban nem sikerült a pontszerzés Tihanyban. Gólzápor Szentantalfán hét gólt láthatott a hazai publikum.

Szponzorok