Beharangozó: Úrkút - Ajka Kristály

2019. szeptember. 05., 11:51   |    

Beharangozó: Úrkút - Ajka Kristály

"LECSÓ" NÉLKÜLI ÚRKÚTI DERBI?


A negyedik forduló után már csak három százszázalékos csapat maradt a Veszprém megyei labdarúgó bajnokság első osztályában. Az ötödik kör előtt az Ajka Kristály áll a tabella élén a legtöbb gólt rúgva (21-2). Mögöttük a Balatonfüred szűz hálóval (18-0). A harmadik úrkútiak kapuját is csak egyszer sikerült bevenni, (büntetőből Benedek István - Tihany, 16-1).

A tizenhatos mezőnyt vezető trióból szombaton megint elveszíti valamelyik együttes az eddigi hibátlan mérlegét. És az nagy valószínűséggel nem a Balatonfüred lesz, mert a tópartiak a TIAC (8-23) vendégei lesznek, ahol kötelező a győzelmük. Így akár a forduló legnagyobb nyertese is lehet Thomas Sowunmi edző együttese. Győzelmükön kívül ehhez az kell, hogy az Úrkút - Ajka Kristály szuper rangadó döntetlen legyen. Ha így alakul, akkor a lassan "kis" Veszprémnek  is említhető fürediek az élre állhatnak...

Igazi derbi lesz a szomszédvári rangadó, hiszen a mesterlövészek versenyét vezető nagy harcos, Korpos Tibort (8 gól) az ajkai Györkös Bence (5 gól) üldözi. De Hauser Tibor is ott van játékos társa nyomában (4 gól). Nagy hiányzója is lesz a párharcnak, hiszen az úrkútiak mesterét Tihanyban elküldték a kispadról, amiért eltiltás járt ( 1 mérkőzés ). De kimaradhat a presztízs csatából az úrkútiak meghatározó alapembere, a védelem egyik fontos pillére, Szabó "Lecsó" Levente is, akinek a lábfeje a duplájára dagadt a tihanyi ütközetben harcolva. Vannak tehát izgalmak az forduló nagy rangadója előtt. Aki élőben szeretné követni az eseményeket az okos készülékeken, az erre a linkre kattintson szombaton 16.30 órakor: https://youtu.be/vIBwOPhjLeM.

A forduló további párosítása: Várpalota - Tihany, Badacsonytomaj - Balatonálmádi, Devecser - Herend, Pét - Fűzfő, Csetény - Gyulafirátót, Magyarpolány - Sümeg.


További hírek

Bajnokság
Hozzák a kötelezőt?

2024-05-17 08:33:03

Hozzák a kötelezőt?

Izgalmas végjáték, a listavezető Balatonalmádi Gyulafirátótra, a második Fűzfő Szentantalfára látogat, az Úrkút a Pét, a Pápa pedig a Magyarpolány gárdáját fogadja a Vehir.hu vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában.

Bajnokság
Az elődöntő következik a Veszprém vármegyei labdarúgókupában

2024-05-15 14:26:17

Az elődöntő következik a Veszprém vármegyei labdarúgókupában

A Perutz FC a Péti MTE csapatát, a Balatonalmádi SE az Úrkút SK látja vendégül szerdán délután. A párharcok egy meccsen dőlnek el, a győztesek a hagyományoknak megfelelően Ajkán vívják majd egymás ellen a finálét.

Bajnokság
Ősi nyerte a rangadót

2024-05-14 14:27:15

Ősi nyerte a rangadót

A Corecomm SI vármegyei másodosztályú bajnokság 23. fordulójának játéknapján, mondhatni papírforma eredmények születettek. Az Öskü szabadnapos volt.

Bajnokság
Kikapott az Úrkút, hatot vágott a Perutz

2024-05-13 08:54:17

Kikapott az Úrkút, hatot vágott a Perutz

Vehir.hu Veszprém vármegyei élvonal 28. fordulójában magabiztosan nyert a Pápa, az Úrkútnak azonban nem sikerült a pontszerzés Tihanyban. Gólzápor Szentantalfán hét gólt láthatott a hazai publikum.

Szponzorok