Beharangozó: Úrkút SK - Balatonfüredi FC

2018. november. 09., 18:20   |    

Beharangozó: Úrkút SK - Balatonfüredi FC

AZ ŐSZI ELSŐSÉG A TÉT ÚRKÚTON 

A legnagyobb esélye a Balatonfürednek van arra, hogy őszi első legyen a Veszprém megyei labdarúgó bajnokság első osztályában, hiszen a listavezetőnek két pont az előnye az őt üldöző VLS Veszprémmel szemben. A szálakat azonban alaposan összekuszálhatja a harmadik helyezett Úrkút, ahol a tópartiak vendégeskednek a hétvégén. Általában szenvednek a mumus otthonában, ahol fontos pontokat is buktak már.
Szóval, amennyiben az Úrkút győz, és a Veszprém nyer a Magyarpolány ellen, akkor a megye székhelybeliek az őszi elsők. Ráadásul Garai Péter edző együttesének van még egy elmaradt találkozója is, amit ha sikeresen megvívnak, akkor pontszámban utolérhetik a Balatonfüredet. Ha az úrkúti rangadó döntetlen és győz a Veszprém, akkor pontegyenlőség lesz az élen, de a jelenlegi másodiknak sokkal jobb a gólkülönbsége. Egyetlen esetben felesleges matekozni, ha nyer a Füred, a balatoniak maradnak az elsők fél távnál. Ezért is lesz várhatóan izgalmas az utolsó kilencven perc. Igaz, utána még lesz a tavaszról előre hozott két forduló.

Ezt várják a szakvezetők az ősz utolsó rangadójától:
Garai Péter, az Úrkút vezetőedzője:

Kádár Balázs kapusunkat eltiltották. Ezzel ő is azok számát gyarapítja, akik hiányoznak a keretünkből sérülés, munkahelyi elfoglaltság, vagy családi okok miatt. Így legalább hét játékosomra nem számíthatok a Füred elleni mérkőzésen. Ebben az idényben nem futballozunk jól, hullámzó a teljesítményünk. Ennek egyik oka, hogy a heti két edzésen csak kevesen vesznek részt. Ettől függetlenül a csapat egységünk továbbra is erős. Van egy évek alatt felépített játékunk, amit mindenki ismer és játszani is tudja. A tabellára pillantva látszik, hogy közel vagyunk a listavezetőhöz, pedig ők egészen más körülmények és feltételek mellett futballozhatnak hétről-hétre. Ezért azt gondolom, rangadót játszunk és ilyenkor bármilyen eredmény elképzelhető...

Thomas Sowunmi, a Balatonfüred vezetőedzője:

Ismét egy rangadó és újra idegenben. Mostanában csak ilyeneket játszunk és ebből idáig sikerült jól kijönnünk, hiszen Veszprémben döntetlent értünk el, Tihanyban pedig nyertünk. Ezúttal is egy kitűnő, sajátos stílusú ellenféllel találkozunk, ezért nehéz összecsapásra számítunk. Viszont ahogy mindig, ezúttal is nyerni akarunk. Az, hogy mi volt a legutóbbi bajnokságban egymás ellen, már történelem. Szeretnénk első helyen zárni az őszt.




A szurkolók vasárnap kora délután, 13.30-tól láthatják élőben az összecsapást az MLSZ Veszprém Megyei Igazgatóságának youtube csatornáján, erre a linkre kattintva: https://youtu.be/YoVA2_5QRPQ


További hírek

Bajnokság
A Fűzfői AK nyerte a pápai rangadót

2024-04-15 14:54:34

A Fűzfői AK nyerte a pápai rangadót

A VEHIR.HU Veszprém Vármegye I. osztályú bajnokság elmúlt hétvégéi fordulójában a második helyen álló Balatonfűzfő 1-0-ra nyert Pápán, míg a Tihany 12-0-ra múlta felül a sereghajtó Várpalotát – összefoglaló.

Bajnokság
Gyermekszektor-program: Amatőr Kupa-döntő és Simple Női kupa-döntő

2024-04-12 09:12:39

Gyermekszektor-program: Amatőr Kupa-döntő és Simple Női kupa-döntő

2024. április 25-én Amatőr Kupa-döntő (16:00) és Simple Női Kupa-döntő (20:00) az Új Hidegkuti Nándor Stadionban kerül megrendezésre.

Bajnokság
Élesedik a verseny

2024-04-12 09:03:01

Élesedik a verseny

PÁPA–FŰZFŐ RANGADÓVAL FOLYTATÓDIK A VÁRMEGYEI ELSŐ OSZTÁLY

Bajnokság
Pontokat vesztett a Pápa

2024-04-08 12:48:35

Pontokat vesztett a Pápa

A Vehir.hu Veszprém Vármegye I. osztályú bajnokság élen álló alakulatai közül a 22. fordulóban az Úrkút, a Fűzfő és a Balatonalmádi is magabiztosan nyert, a Pápa azonban jókora meglepetésre gól nélküli döntetlent játszott a Cseténnyel.

Szponzorok