Beharangozó: Úrkút SK - Balatonfüredi FC

2018. november. 09., 18:20   |    

Beharangozó: Úrkút SK - Balatonfüredi FC

AZ ŐSZI ELSŐSÉG A TÉT ÚRKÚTON 

A legnagyobb esélye a Balatonfürednek van arra, hogy őszi első legyen a Veszprém megyei labdarúgó bajnokság első osztályában, hiszen a listavezetőnek két pont az előnye az őt üldöző VLS Veszprémmel szemben. A szálakat azonban alaposan összekuszálhatja a harmadik helyezett Úrkút, ahol a tópartiak vendégeskednek a hétvégén. Általában szenvednek a mumus otthonában, ahol fontos pontokat is buktak már.
Szóval, amennyiben az Úrkút győz, és a Veszprém nyer a Magyarpolány ellen, akkor a megye székhelybeliek az őszi elsők. Ráadásul Garai Péter edző együttesének van még egy elmaradt találkozója is, amit ha sikeresen megvívnak, akkor pontszámban utolérhetik a Balatonfüredet. Ha az úrkúti rangadó döntetlen és győz a Veszprém, akkor pontegyenlőség lesz az élen, de a jelenlegi másodiknak sokkal jobb a gólkülönbsége. Egyetlen esetben felesleges matekozni, ha nyer a Füred, a balatoniak maradnak az elsők fél távnál. Ezért is lesz várhatóan izgalmas az utolsó kilencven perc. Igaz, utána még lesz a tavaszról előre hozott két forduló.

Ezt várják a szakvezetők az ősz utolsó rangadójától:
Garai Péter, az Úrkút vezetőedzője:

Kádár Balázs kapusunkat eltiltották. Ezzel ő is azok számát gyarapítja, akik hiányoznak a keretünkből sérülés, munkahelyi elfoglaltság, vagy családi okok miatt. Így legalább hét játékosomra nem számíthatok a Füred elleni mérkőzésen. Ebben az idényben nem futballozunk jól, hullámzó a teljesítményünk. Ennek egyik oka, hogy a heti két edzésen csak kevesen vesznek részt. Ettől függetlenül a csapat egységünk továbbra is erős. Van egy évek alatt felépített játékunk, amit mindenki ismer és játszani is tudja. A tabellára pillantva látszik, hogy közel vagyunk a listavezetőhöz, pedig ők egészen más körülmények és feltételek mellett futballozhatnak hétről-hétre. Ezért azt gondolom, rangadót játszunk és ilyenkor bármilyen eredmény elképzelhető...

Thomas Sowunmi, a Balatonfüred vezetőedzője:

Ismét egy rangadó és újra idegenben. Mostanában csak ilyeneket játszunk és ebből idáig sikerült jól kijönnünk, hiszen Veszprémben döntetlent értünk el, Tihanyban pedig nyertünk. Ezúttal is egy kitűnő, sajátos stílusú ellenféllel találkozunk, ezért nehéz összecsapásra számítunk. Viszont ahogy mindig, ezúttal is nyerni akarunk. Az, hogy mi volt a legutóbbi bajnokságban egymás ellen, már történelem. Szeretnénk első helyen zárni az őszt.
A szurkolók vasárnap kora délután, 13.30-tól láthatják élőben az összecsapást az MLSZ Veszprém Megyei Igazgatóságának youtube csatornáján, erre a linkre kattintva: https://youtu.be/YoVA2_5QRPQ


Címkék:

További hírek

Bajnokság
Duplázná a huszonötöt Szedlacsek Balázs
Bajnokság
Az edző értékel: FC Zirc

2019-01-31 20:17:44

Az edző értékel: FC Zirc

Bajnokság
Az edző értékel: Herend

2019-01-27 20:48:39

Az edző értékel: Herend

Bajnokság
Az edző értékel: Devecser SE

2019-01-25 22:48:07

Az edző értékel: Devecser SE

Értesítők, információk

2017-10-04 12:45:47

Meghosszabbodik a Módosított telephely felújítási pályázat határideje

A Módosított telephely felújítási pályázat az útmutatóban meghatározott feltételekkel meghosszabbodik 2017. 10. 31-ig.

2014-11-26 19:36:59

Önképzési lehetőség

Szponzorok