Beharangozó: Úrkút SK - VLS Veszprém

2018. szeptember. 14., 00:25   |    

Beharangozó: Úrkút SK - VLS Veszprém

KI NYERI AZ ÚRKÚTI DERBIT?

Volt idő, amikor az úrkúti futball csapat történelmet írt, hiszen hétszer egymás után megnyerték a bajnoki címet. Az elmúlt három évben azonban előbb a Veszprém, aztán a Pápa, legutóbb pedig a Balatonfüred győzött. De ez csak az utolsó fordulóban dőlt el. Akkor csúszott vissza a második helyre a rekord bajnok.
Már csak három százszázalékos csapat van a megyei labdarúgó bajnokság első osztályában. A hétvégén ez a szám tovább csökken, hiszen a második Balatonfüreden kívül a harmadik helyezett Úrkút és a listavezető VLS Veszprém rendelkezik hibátlan mérleggel a hatodik forduló előtt. De ők most egymás ellen játszanak. Ráadásul ha döntetlent játszanak egymással, akkor a Füred egy újabb sikerrel a tabella élére ugorhat és ott is maradhat egy ideig. Szombaton délután fél ötkor a legutóbbi ezüstérmes otthonába látogat a bajnok aspiráns. A hazaiak a Magyar Kupában egyszer már meglepték a veszprémieket, hiszen az 1-1es döntetlent követően tizenegyesekkel elbúcsúztatták az esélyesebbnek tartott vendégeket a további folytatástól és felkerültek az országos főtáblára Korpos Tiborék.
Az eddig lejátszott bajnoki mérkőzések alapján nem könnyű megmondani, hogy melyik együttes a rangadó esélyese. Hiszen Garai Péter vezető együttese eddig csupán egy gólt kapott. A másik oldalon Pető Tamás mester tanítványai is csak kettőt, viszont a VLS háromszor többet lőtt a riválisánál az ellenfelek hálójába. Vagyis a Veszprém nagyságrendekkel eredményesebb támadó játéka jelentheti a siker egyik kulcsát az összecsapáson.

De mit szólnak mind ehhez a szakvezetők a derbi előtt?

Garai Péter , az Úrkút vezető edzője:


A mi együttesünk szó szerint amatőr csapat, ami abban is megmutatkozik, hogy csak nagyon ritkán fordul elő, hogy a különböző elfoglaltságok miatt együtt legyen a teljes keret. Hét közben soha sem foglalkozunk a következő ellenféllel, csak a meccs napján, amikor megérkeznek a játékosok az öltözőbe. Ha például valakinek hétvégén családi programja van, szinte biztos, hogy nem jön játszani. Most is lesz ilyen futballistánk. Viszont nagyon erős a közösségünk. Amikor pályán vagyunk, mindig nagyot küzdünk. Ez a mostani összecsapásra lefordítva azt jelenti, hogy szeretnénk megnehezíteni a nálunk sokkal esélyesebb, nagyságrendekkel jobb körülményekkel rendelkező, bajnokesélyes dolgát. Egy mérkőzésen bármi megtörténhet, így volt ez a kupában is. Mi nem tudunk rohanni és kontrázni, viszont fegyelmezett, taktikus játékkal lehet akár szoros meccset is játszani a Veszprémmel . Nem adjuk meg könnyen magunkat.

 


Pető Tamás, a VLS Veszprém vezető edzője:


A kupából való kiesésünk nem befolyásolja egyáltalán a szombati összecsapást, hiszen ez egy másik mérkőzés lesz. Ami tény: rendkívül tiszteletre méltó az úrkútiak eddigi menetelése, ezért a legnehezebb bajnoki találkozónkra számítok. Tudjuk, hogy ellenfelünk leginkább a kivárásra építi a taktikáját. Nem gyors, nem rohanós gárda, de igazi csapatként futballoznak és azonnal kihasználják az ellenfél legapróbb hibáját is. Ennek ellenére szeretnénk folytatni a megkezdett győzelmi sorozatunkat. A Tihany elleni találkozó után elbeszélgettem a játékosaimmal, mert sok minden nem tetszett akkor a magabiztos győzelem ellenére. Remélem a mostani rangadón már ismét úgy futballozunk, ahogy az elvárható tőlünk.

 


A nagy érdeklődéssel várt mérkőzést szombaton 16.30-tól az MLSZ Veszprém Megyei Igazgatóságának Youtube csatornáján élőben láthatják az érdeklődők erre a linkre kattintva : https://youtu.be/EPhreyDcwmk.


Címkék:

További hírek

Bajnokság
Az edző értékel: Magyarpolány SE
Bajnokság
Az edző értékel: TIAC VSE

2019-01-13 12:36:29

Az edző értékel: TIAC VSE

Bajnokság
Az edző értékel: Várpalotai BSK
Bajnokság
Az edző értékel: Sümeg VSE

2019-01-06 21:55:36

Az edző értékel: Sümeg VSE

Értesítők, információk

2017-10-04 12:45:47

Meghosszabbodik a Módosított telephely felújítási pályázat határideje

A Módosított telephely felújítási pályázat az útmutatóban meghatározott feltételekkel meghosszabbodik 2017. 10. 31-ig.

2014-11-26 19:36:59

Önképzési lehetőség

Szponzorok