Beharangozó: Várpalota - Badacsonytomaj

2019. október. 17., 20:51   |    

Beharangozó: Várpalota - Badacsonytomaj

 ELŐZNE A VÁRPALOTA,
SZÖKNE A BADACSONYTOMAJ

Vannak nagy sorozatok pro és kontra a megyei labdarúgó bajnokság első osztályában. Ahogy az várható volt a bajnoki címre esélyes Balatonfüred nagy lendülettel halad célja megvalósítása felé. Tíz forduló után is százszázalékosak.
Ennek az ellenkezőjét láthatjuk a Gyulafirátót és a Magyarpolány teljesítményében. A két csapat zsinórban szenvedett öt vereséget. A gyengébben kezdő TIAC viszont feltámad és háromszor győzött egymás után. És már a Herend is megszerezte első győzelmét, amivel a szebb napokat látott Sümeg csúszott vissza sereghajtónak a tabellán.
Igazi, középmezőnyös rangadót ígér a csoport újonc, megye kettő bajnok, az osztályt ugró, jelenleg 7. helyezett Badacsonytomaj és a mögötte álló 8. Várpalota összecsapása a 11. fordulóban. A remeklő tópartiak előnye két pont szombati vendéglátójuk előtt, de a hazaiak is stabilan szerepelnek a mostani bajnokságban. Nagyjából azonosak a paraméterei is a szombaton egymás ellen feszülő riválisoknak. Egy lényeges különbség azért van. Ez pedig a gólkülönbség, amely a védekezés szempontjából elgondolkodtató egy kicsit. Az otthon játszó palotaiaké 19-31, a tomajiaké pedig 17-18. Ennek tükrében felmerülhet az a kérdés, hogy a vendégek képesek lesznek-e megszökni a Palota elől, vagy előzni tudnak Bogdánék? Szabó László edző tanítványai egyszer már megnyertek egy ilyen külön meccset, amikor egy félidőt tíz emberrel játszva is nyerni tudtak (4-2) a Gyulafirátót ellen. De hogy látják a mostani esélyeket a szakvezetők?

Szabó László, a Várpalota vezetőedzője:
Két vesztes mérkőzés után abban reménykedem, hogy a nagyjából azonos erőt, felkészültséget képviselő csapatok csatáját mi nyerjük. Az újonc tomajiak eddig eredményei tiszteletet parancsolóak. Gyógyulgatnak a sérültjeink, ezért keretünk is bővül. A folytatás szempontjából szintén fontos lenne a három pont megszerzése.
Lukács László, a Badacsonytomaj játékos- edzője: A bajnokság elején a vendéglátásban dolgozó játékosok hiánya okozott többször fejfájást a csapat összeállításánál, most pedig a sok sérült. De azért leszünk annyian, hogy megnehezítsük a palotaiak dolgát. Sőt, abban bízunk, folytathatjuk azt a sorozatunkat, hogy a tabellán mögöttünk álló csapatokat legyőzzük. Mi nem vagyunk "döntetlenes" csapat. A megye kettőben és a mostani eggyel, talán ha háromszor volt ikszünk. Izgalmas, harcos meccsre számítok.

A középmezőny rangadóját szombaton 15 órától, élőben erre a linkre kattintva láthatják a szurkolók az okos készülékeken és az MLSZ Veszprém Megyei Igazgatóságának you tube csatornáján: https://youtu.be/Y745pqL741Y

A forduló további párosítása: Úrkút  - TIAC, Tihany - Rátót, Sümeg - Herend, Fűzfő - Füred, Devecser - Almádi , Pét - Ajka Kristály ,Csetény - Magyarpolány.


További hírek

Bajnokság
Hozzák a kötelezőt?

2024-05-17 08:33:03

Hozzák a kötelezőt?

Izgalmas végjáték, a listavezető Balatonalmádi Gyulafirátótra, a második Fűzfő Szentantalfára látogat, az Úrkút a Pét, a Pápa pedig a Magyarpolány gárdáját fogadja a Vehir.hu vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában.

Bajnokság
Az elődöntő következik a Veszprém vármegyei labdarúgókupában

2024-05-15 14:26:17

Az elődöntő következik a Veszprém vármegyei labdarúgókupában

A Perutz FC a Péti MTE csapatát, a Balatonalmádi SE az Úrkút SK látja vendégül szerdán délután. A párharcok egy meccsen dőlnek el, a győztesek a hagyományoknak megfelelően Ajkán vívják majd egymás ellen a finálét.

Bajnokság
Ősi nyerte a rangadót

2024-05-14 14:27:15

Ősi nyerte a rangadót

A Corecomm SI vármegyei másodosztályú bajnokság 23. fordulójának játéknapján, mondhatni papírforma eredmények születettek. Az Öskü szabadnapos volt.

Bajnokság
Kikapott az Úrkút, hatot vágott a Perutz

2024-05-13 08:54:17

Kikapott az Úrkút, hatot vágott a Perutz

Vehir.hu Veszprém vármegyei élvonal 28. fordulójában magabiztosan nyert a Pápa, az Úrkútnak azonban nem sikerült a pontszerzés Tihanyban. Gólzápor Szentantalfán hét gólt láthatott a hazai publikum.

Szponzorok