Beharangozó: Várpalota - Gyulafirátót

2019. szeptember. 18., 17:40   |    

Beharangozó: Várpalota - Gyulafirátót

VESZTES CSAPATOK CSATÁJA

 

Már csak a Balatonfüred százszázalékos és csak a Herend nyeretlen a megyei labdarúgó bajnokság első osztályában a lejátszott a hat forduló után. Győzni  tudott a Sümeg és ezzel elkerült a kieső helyről, ahová visszacsúszott a TIAC.

A Füredet a második helyről támadó Ajka Kristály alaposan " felnyársalta" a Várpalotát, (10-0). Az őket üldöző harmadik, Úrkút nagy csatában Rátóton szerzett újabb három pontot (2-4) és ezzel boldog születésnapot a klub elnökének, Vágfalvi Norbertnek. A hetedik játéknapon a két vesztes egymás ellen csatázik az egykori bányászvárosban. A hetedik helyezett vendégeknek csupán két ponttal van többje, mint a kilencedik, eddig ötven százalékot teljesítő hazaiaknak. Ezért aztán akár jó, izgalmas programot is jelenthet ennek az összecsapásnak a megtekintése a helyszínen, vagy az okos készülékeken való megnézése élőben, az MLSZ Veszprém Megyei Igazgatóságának youtube csatornáján szombaton 16 órától, erre a linkre kattintva: https://youtu.be/JoyQ0MlCXEc

 A rátótiaknak nulla a gólkülönbsége (12-12) és ha a palotaiak nem szaladnak bele a legutóbbi nagy pofonba, akkor nekik sem lenne okuk a panaszra ezen a téren (11-20). Úgyhogy kiegyensúlyozottnak ígérkezik a csalódott csapatok csatája. Amelynek egyik válaszra váró kérdése, hogy Szabó László, vagy Polonkai Csaba mester tud jobban lelket önteni tanítványaiba? De az igazsághoz tartozik az is, hogy legutóbb a dobogó esélyesektől szenvedtek vereséget a felek, így igazán nagy elkeseredésre nincs okuk az egymásnak feszülő gárdáknak. A magához térő palotaiak akár előzhetik is riválisukat a tabellán, de csak győzelemmel.

  - Különböző okok miatt nem a legerősebb kerettel tudtunk az ajkaiak ellen kiállni és mivel nagyon gyorsan eldőlt a mérkőzés sorsa, a játékosaim lélekben feladták a küzdelmet - foglalta össze a nagyarányú vereség okait Szabó László, a palotaiak mestere. - Sajnos, méltó partnerei sem tudtunk lenni ellenfelünknek, ezért még egy jót játszani sem tudtunk velük. Egészen egyszerűen el kell felejtenünk ezt a kudarcot. Lehúzzuk a rolót ezen a téren. Nekünk a rátótiak legyőzésére kell koncentrálnunk.

 

 

A forduló további párosítása: TIAC- Badacsonytomaj , Pét-Herend, Csetény - Balatonfüred, Magyarpolány - Balatonalmádi.

A Magyar Kupában érdekelt Úrkút, Ajka Kristály és a Tihany egy későbbi időpontban játssza le a bajnoki mérkőzést.

 


További hírek

Bajnokság
Hozzák a kötelezőt?

2024-05-17 08:33:03

Hozzák a kötelezőt?

Izgalmas végjáték, a listavezető Balatonalmádi Gyulafirátótra, a második Fűzfő Szentantalfára látogat, az Úrkút a Pét, a Pápa pedig a Magyarpolány gárdáját fogadja a Vehir.hu vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában.

Bajnokság
Az elődöntő következik a Veszprém vármegyei labdarúgókupában

2024-05-15 14:26:17

Az elődöntő következik a Veszprém vármegyei labdarúgókupában

A Perutz FC a Péti MTE csapatát, a Balatonalmádi SE az Úrkút SK látja vendégül szerdán délután. A párharcok egy meccsen dőlnek el, a győztesek a hagyományoknak megfelelően Ajkán vívják majd egymás ellen a finálét.

Bajnokság
Ősi nyerte a rangadót

2024-05-14 14:27:15

Ősi nyerte a rangadót

A Corecomm SI vármegyei másodosztályú bajnokság 23. fordulójának játéknapján, mondhatni papírforma eredmények születettek. Az Öskü szabadnapos volt.

Bajnokság
Kikapott az Úrkút, hatot vágott a Perutz

2024-05-13 08:54:17

Kikapott az Úrkút, hatot vágott a Perutz

Vehir.hu Veszprém vármegyei élvonal 28. fordulójában magabiztosan nyert a Pápa, az Úrkútnak azonban nem sikerült a pontszerzés Tihanyban. Gólzápor Szentantalfán hét gólt láthatott a hazai publikum.

Szponzorok