Beharangozó: VLS Veszprém - Balatonfüredi FC

2018. október. 24., 16:27   |    

Beharangozó: VLS Veszprém - Balatonfüredi FC

Az ősz derbije: VLS Veszprém - Balatonfüredi FC

 

Ahogy az várható volt a megyei labdarúgó bajnokság első osztályának rajtjánál az NB III- as osztályozót két vereséggel elbukó, valamint az ebből az osztályból kiesett VLS Veszprém versenyfutása határozza meg a mostani küzdelem sorozatban az aranyéremért. Szombaton 14 órakor a megyeszékhelyen megütközik egymással a jelenlegi listavezető és a második helyezett.

Mint ismert a tópartiak két ponttal vezetnek az üldöző előtt. Volt öt is a különbség, de a fürediek váratlanul hazai pályán kikaptak a Balatonalmáditól, így újra nyílttá vált az ősz elsőségért folytatott párharc. A VLS Veszprém Úrkúton játszott döntetlent, és nagy meglepetésre kikapott a helyi El Classico-n, Gyulafirátóton. Viszont most hazai pályán bizonyíthatják Pető Tamás vezetőedző tanítványai, hogy ők a mezőny legerősebb csapata és visszaveszik a tabellán az első helyet. Sowunmi Thomas mester fiai is ezt szeretnék igazolni. Szakértők véleménye szerint a füredieknek igazából csak most kezdődik a nagy megmérettetés, hiszen az utolsó három fordulóban játsszák a rangadóikat. A Veszprém után a 14. körben Tihanyban, majd az a záró kilencven percben Úrkúton  kell pályára lépniük Lattensteinéknek. Nem könnyű feladat ilyen nyomás alatt játszani, az biztos.

A két csapat nem csak pontszámban van közel egymáshoz. Egyformán hat-hat gólt kaptak, viszont a vendéglátó héttel többet rúgott, de ebben a helyzetben nincs különösebb jelentősége, hiszen a két bajnokesélyes néhány kivételtől eltekintve alaposan megszórta az ellenfeleit.

Vajon mire számítanak a szakvezetők a nagy derbi előtt?

Pető Tamás. a VLS Veszprém vezetőedzője:

Úgy érzem, egy kicsit túl fűtött a hangulat ezzel a mérkőzéssel kapcsolatban. Pedig ez is csak egy a harminc közül. Ezért semmi különössel nem készülünk az edzéseken a fürediek ellen. Rutinos, jó labdarúgókat is felvonultat ellenünk a rivális. Többen magasabb szinten is futballoztak és biztos, hogy mindent megtesznek a sikerért a vendégek. Ahogy mi is. Ezért remélem, közönség szórakoztató összecsapáson a helyzeteinket kihasználva sikerül megnyernünk a találkozót. Ami biztos: ez az egy mérkőzés semmit sem dönt el a végelszámolással kapcsolatban.

Sowunmi Thomas, a Balatonfüred vezetőedzője:

Természetesen szeretnénk megnyerni az összecsapást, ahogy az ellenfelünk is. Úgy készülünk, ahogy eddig. Semmi különös nincs ebben a párosításban, talán csak annyi, hogy az első két helyezett játszik egymás ellen. Hogy mi döntheti el a rangadót? Szinte biztos, hogy a jobb helyzetkihasználás. Eddig mind a két csapat sok gólt rúgott. Ez most nem valószínű, hogy így lesz. A keretből Tóth Leventére nem számíthatok. Remélem, a hátra lévő két napban nem sérül meg senki.

 

Az ősz derbijét az MLSZ Veszprém Megyei Igazgatóságának Youtube csatornáján szombaton 14 órától láthatják a szurkolók erre a linkre kattintva: https://youtu.be/4bYTV4BhWec


További hírek

Bajnokság
Élesedik a verseny

2024-04-25 14:35:01

Élesedik a verseny

A VEHIR.HU Veszprém Vármegye I. osztályú labdarúgó bajnokság 25. fordulójában a Balatonalmádi a Balatonfüredi USC-t fogadja, míg az élen álló Úrkút ellenfele a sereghajtó Várpalota lesz.

Bajnokság
Döntetlen a vármegyei rangadón

2024-04-22 18:43:58

Döntetlen a vármegyei rangadón

A VEHIR.HU Veszprém Vármegye I. osztályú labdarúgó bajnokság hétvégi rangadóján 1-1-es döntetlent játszott az első helyen tanyázó Úrkút az üldöző Fűzfővel.

Bajnokság
Padányis és Táncsicsos siker a középiskolásoknál

2024-04-22 18:00:29

Padányis és Táncsicsos siker a középiskolásoknál

McDonald’s Fair Play Cupon: a lányoknál Padányis, míg a fiúknál Táncsicsos elsőséget hozott a Veszprém vármegyei döntő.

Bajnokság
Meglepik-e az élen állókat?

2024-04-19 08:51:47

Meglepik-e az élen állókat?

Izgalmas mérkőzésekre lehet számítani a Corecomm SI Vármegyei II. osztályú bajnokságban.

Szponzorok