Döntetlen a vármegyei rangadón

2024. április. 22., 18:43   |    

Döntetlen a vármegyei rangadón
Fotó: vehir.hu Szalai Csaba

A VEHIR.HU Veszprém Vármegye I. osztályú labdarúgó bajnokság hétvégi rangadóján 1-1-es döntetlent játszott az első helyen tanyázó Úrkút az üldöző Fűzfővel.

A Pápa kiütötte ellenfelét, 14-et gurított a sereghajtó Várpalotának, a Szentantalfa szintén könnyedén nyert Devecserben (1-4).

A Sümeg parázs mérkőzésen tartotta otthon a pontokat az Ajka ellen, Kovács Richard kapusteljesítménye kellett a győzelemhez (2-0), a Gyulafirátót véget vetett az eredménytelen szériájának a Magyarpolánnyal szemben (3-2). A Csetény 3-2-re múlta felül a Pétet, a Balatonfüredi USC pedig 4-0-ra a Zircet. A forduló másik rangadóján a Balatonalmádi 3-1-re múlta felül a Tihanyt és fellépett a tabella második pozíciójába. 

Összefoglaló:

VEHIR.HU Veszprém Vármegye I. osztály labdarúgó bajnokság:

24. forduló április 20., szombat, 17.00

Balatonfűzfő – Úrkút 1-1 (1-1)

Gólszerzők: Füle (15.), ill. Szedlacsek (28.)

Óvatosan és taktikusan kezdték a mérkőzést a felek. A 12. percben egy úrkúti szöglet okozott bonyodalmat a hazai kapunál, de Babai a gólvonalról fejelte ki a játékszert. A 15. minutumban egy vendég hiba után Füle törhetett kapura, aki ziccerben nem rontott és a léc alá vágta a labdát, 1-0. Alig pár perccel később az úrkúti hálóőr rosszul találta el a játékszert, amit Méhes majdnem megbüntetett, a távoli löketet Németh hatalmas bravúrral tolta ki szögletre. A 28. percben az úrkúti Lang István iramodott meg a pálya bal szélén, majd a beadása tökéletes volt Szedlacsek Balázs számára, aki mintegy 13 méterről nagy erővel küldte a hálóba a labdát, 1-1. Az első játékrész folytatásában nem jutottak el a csapatok újabb gólszerzési lehetőségig. Fordulás után valamelyest az Úrkút volt aktívabb. A 60. percben Szedlacsek a kapust megverve szélről próbálta legurítani a labdát Papp számára, de nem volt elég erő a passzban, így lecsaptak rá a Balaton-parti védők. A 66. minutumban két ziccere is volt az Úrkútnak, de Mocher Dávid parádésan védett mind a két helyzetnél. A 76. játékpercben a csereként beállt Varga Bence tüzelt a fűzfői kapura, de a labda a felsőlécről pattant ki. A 83. percben megfogyatkoztak a hazaiak, Kutit állította ki a játékvezető. A hajrában már egyik csapat sem tudott éles lenni, így 1-1-es döntetlennel zárult a vármegyei rangadó.

Várpalota – Pápa 0-14 (0-3)

Gólszerzők: Nagy D. (4., 40., 52., 64., 67.,), Hauser (35.), Nagy K. (49., 83.),Varga (54.), Mogyorósi (62.), Cser (79., 82.), Horváth T. (89.)

A Veszprém vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában Várpalota a jó formában lévő pápai csapatot fogadta. Nem volt egyenragú ellenfél a hazai alakulat, hiszen már az első félidőben hárommal vezetett a Kun-Szabó legénység. Vendégek a második félidőben Nagy Dávid vezérletével nagy arányú győzelmet arattak. Nagy Dávid ötször volt eredményes.

Devecser – Szentantalfa 1-4 (1-3)

Gólszerzők: Szabó D. (23.), ill. Molnár B. (9., 22.), Szigeti (21.), Piltman (66.)

Lendületesen és magabiztosan kezdett a vendégcsapat, mely korán vezetést is szerzett Molnár Balázs bombagólja révén. Majd a 20. perc körüli gólváltásokból is jobban kijőve 3-1-es előnnyel zárta a félidőt a Szentantalfa. A kényszerű csere miatt óvatosabb hazaiak a második félidőben kevesebb "vizet zavartak", az Antalfa pedig nyugodtan játszva tovább növelte az előnyét Piltman góljával. Megérdemelt vendéggyőzelem született korrekt játékvezetés mellett.

Sümeg – Ajka 2-0 (2-0)

Gólszerzők: Szakonyi (34.), Nimsz (45.)

Kiváló futballidő és remekül előkészített játéktér fogadta a csapatokat. Jó játékvezetés mellett, közepes színvonalú, küzdelmes mérkőzés. Az első játékrészben a kezdést követően a vendégek támadólag léptek fel, több labdabirtoklással, rendre vezették a támadásokat eredménytelenül. A hazaiak több lehetőségükkel nem tudtak élni. A 33. percben büntetőrúgásból Szakonyi révén előnyt szereztek a hazaiak, amelyet a 45. percben Nimsz találatával tovább növeltek. A második félidőben a hazaiak domináltak szervezett és jól védekező játékkal , amelynek ellenszerét nem találták meg a vendégek.

Április 21., vasárnap, 17.00

Balatonalmádi – Tihany 3-1 (2-0)

Gólszerzők: Jánó (22.), Ács (38., 69.), ill. Nemes (61. – büntetőből)

Hűvös, szeles időben kezdődött a két Balaton parti csapat rangadója, amelyen a hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést. Az első játékrész első felében két alkalommal is a tihanyi kapufát találták el az almádi játékosok. A játékrész derekán Jánó Márton fejesével vezetést szerzett a BSE, majd negyedóra múlva Ács Gergő lövése vágódott a léc alá. Fordulást követően, váratlanul, büntetőből gyorsan szépített a tihanyi csapat. A mérkőzés hátralévő részében továbbra is a BSE irányította a játékot. A lefújás előtt húsz perccel egy szép támadást követően Jánó Márton talált ismét a vendég kapuba, így kialakítva a 3:1-es végeredményt. A küzdelmes, nagyiramú találkozón a hazai csapat megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

Gyulafirátót – Magyarpolány 3-2 (1-2)

Gólszerzők: Zsámboki (14.), Bekker (55.), Farkas (69.), ill. Kulman (13.), Hardi (30.)

A Gyulafirátót véget vetett az eredménytelen szériájának a Magyarpolánnyal szemben egy gólgazdag mérkőzésen ünnepelhetett. A hazaiak a második félidőben mutatott eredményes játékának köszönheti a győzelmet.

Csetény – Pét 3-2 (2-1)

Gólszerzők: Juhász (3., 27.), Horváth M.(78.), ill. Gyurcsek (2., 62.)

Hazai fiatalok otthon tarották a három pontot a tavasszal gyengélkedő vendégekkel szemben. Kiélezett találkozón a 78. percben Horváth Márió találata döntött.

Balatonfüredi USC – Zirc 4-0 (1-0)

Gólszerzők: Koltai (40.), Tarnai (75.), László (79.), Nagy D. (83. – büntetőből) 

Az első félidőben tapogatózó mezőnyjáték folyt, a kapuk alig forogtak veszélyben. A 40. percben aztán a vendégek gondoltak egyet és gólt ajándékoztak a helyieknek. Történt, hogy Kopházi röviden adott haza, Koltai lecsapott a labdára, kicselezte a kifutó kapust is, majd balról az üres kapuba helyezett. Fordulás után folytatódott a felejthető foci, a felek a két 16-os között fárasztották egymást. Aztán a helyi fiatalok az utolsó negyedórában, öt cserét követően (!), megtáltosodtak, s öt perc leforgása alatt három gólt lőttek. A 75. percben Nagy D. jobb oldali beadását Tarnai remek mozdulattal vágta a jobb felső sarokba. Két perc múlva egy 20 méteres szabadrúgást Dobai csak kiütni tudott, ott termett László O. és közelről laposan a hálóba helyezte a labdát. A 80. percben ismét László Olivér jeleskedett, akit csak fellökni tudtak a 16-oson belül. A büntetőt Nagy D. a jobb alsó sarokba lőtte . A hajrában a vendégek is óriási lehetőséghez jutottak, de nem éltek vele. Drahovszky buktatta a 16-oson belül Bírót, ez is 11-es. A büntetőt Somogyi a kapu bal oldala felé lőtte, de Filipánics bravúros vetődéssel kiütötte a labdát. A fürediek remek hajrájuknak köszönhetően megérdemelten győztek a jól küzdő bakonyiak ellen.


További hírek

Bajnokság
ÚRKÚT - PÁPA RANGADÓ

2024-05-03 11:34:56

ÚRKÚT - PÁPA RANGADÓ

Az éllovas, bajnok Úrkút a negyedik helyezett Pápához látogat a Vehir.hu vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának szombat esti összecsapásán.

Bajnokság
Megvan a legjobb négy csapat a kupában

2024-05-02 17:37:45

Megvan a legjobb négy csapat a kupában

Már csak egy mérkőzést kell nyernie a csapatoknak a június 5.-én megrendezésre kerülő Vehir.hu Vármegye Kupa döntőbe jutásáért. A döntő helyszíne Ajka, amit külön köszönünk a FC Ajka vezetőségnek, hogy lehetőséget teremtenek a mérkőzés lejátszásra.

Bajnokság
Kupa szerda

2024-04-30 09:46:32

Kupa szerda

Vehir.hu Veszprém kupa mérkőzések szerdán kerülnek lejátszásra, ahol kiderül ki jut be a legjobb négy közé.

Bajnokság
Továbbra is fej-fej mellett az éllovasok

2024-04-29 09:54:45

Továbbra is fej-fej mellett az éllovasok

A VEHIR.HU Veszprém vármegyei labdarúgó élvonal első három helyezettje továbbra sem hibázik, hozzák a "kötelező" pontokat. Az őket üldöző Pápa a nyomukban, az éllovassal szemben mindössze hat pont a hátrányuk.

Szponzorok