Duplázná a huszonötöt Szedlacsek Balázs

2019. február. 09., 11:24   |    

Duplázná a huszonötöt Szedlacsek Balázs

DUPLÁZNÁ A HUSZONÖTÖT SZEDLACSEK BALÁZS 

Az Ajka Kristály centere, csak azért nem tudott még gólkirály lenni a megyei labdarúgó bajnokság első osztályában , mert idény közben csapatot váltott. Egy évvel ezelőtt az NB III-as Pápát választotta, ezért nem sikerült átszakítania a képzeletbeli célszalagot. A mostani őszi idényt 25 találattal vezeti Szedlacsek Balázs, a huszonkilencedik évébe lépett erőcenter, aki a klasszikus kilencest játsza Sipos Tamás vezetőedző csapatában, amely az ötödik pozícióból rajtol március 16-án a tavaszi folytatásban.
Volt aki azt mondta, hogy a téli felkészülést szinte biztos, hogy a bajnokesélyes VLS Veszprémben kezdi el. Mások nagyobb összegben fogadtak volna abban, hogy marad a Kristályban. És nyertek volna, mert ezúttal nem igazolt sehová.

-Nekem már a magán életem sokkal fontosabb a futballnál, ezért a vállalkozásban való munka van első helyen - mondta a góllövő lista első helyezettje. - Ezen csak akkor változtatnék a foci kedvéért, ha valóban komolyan ajánlat érkezne magasabb osztályból, hiszen nyitott vagyok mindenre. Egyébként nem vagyok vándor madár. Visegrádon lehúztam hét évet. Onnan kerültem Pápára. Aztán a Kristályhoz. Majd megismételtem ezt a váltást még egyszer oda és vissza. Ebből elég volt.

Balázs négy mesterhármast jegyez eddig. Azt mondja szerencsés helyzetben van, mert igazi gólpasszokat kap Szabó Zoltántól, Szélesi Pétertől és Szarka Martintól is. Fejjel, lábbal egyaránt eredményes. A brazil Ronaldon nőtt fel és a portugál névrokona a példaképe. Volt és van is kitől ellesni a különböző praktikákat a gólszerzés tudományából. A saját termésből is van kedvenc.

-A legszebbet a Zircnek lőttem nagyon messziről, a legfontosabbat pedig Tihanyban szereztem a 92. percben a zuhogó esőben, amivel pontot szereztünk a rangadón - szemezgetett az eddigi huszonötből a gólkirály jelölt. - Abban nem vagyok biztos, hogy duplázható lesz tavasszal ez a gól szám, de büszke lennék az ötvenre, az biztos. De a huszonkilenccel is beérném, ha odaérnénk a harmadik helyre. Mindegy, hogy ki rúgja a gólt, csak nyerjünk.

Szedlacsek Balázs azt mondja, hogy erősebbé vált a mostani bajnokság, van hat- hét kimondottan jó együttes, amely fizikálisan és taktikailag is kiválóan felkészült és bírja a gyűrődést. Szerinte a Veszprém lesz a bajnok, mert a Füred még botlik a kettőjük egymás elleni rangadójáig.

-Persze szeretnénk mi is bajnokok lenni, de már az is szép volna, ha megközelítenék a harmadik helyezettet, vagy "taposnánk" a tihanyiak a sarkát üldözésük közben - reménykedett a biztató tavaszi folytatásban az Ajka Kristály gólvadásza, aki tudja, hogy a nyomában lévő veszprémi mesterlövészeket sem lesz könnyű megelőzni...


További hírek

Bajnokság
Meglepik-e az élen állókat?

2024-04-19 08:51:47

Meglepik-e az élen állókat?

Izgalmas mérkőzésekre lehet számítani a Corecomm SI Vármegyei II. osztályú bajnokságban.

Bajnokság
Rangadók hétvégéje

2024-04-19 08:30:55

Rangadók hétvégéje

A VEHIR.HU Veszprém Vármegye I. osztályú labdarúgó bajnokság 24. fordulójában a listavezető Úrkút az üldöző Balatonfűzfő otthonába látogat. A csapatokat jelenleg két pont választja el egymástól, a tópartiak győzelem esetén megelőzheti a tavalyi bajnokot.

Bajnokság
A Fűzfői AK nyerte a pápai rangadót

2024-04-15 14:54:34

A Fűzfői AK nyerte a pápai rangadót

A VEHIR.HU Veszprém Vármegye I. osztályú bajnokság elmúlt hétvégéi fordulójában a második helyen álló Balatonfűzfő 1-0-ra nyert Pápán, míg a Tihany 12-0-ra múlta felül a sereghajtó Várpalotát – összefoglaló.

Bajnokság
Gyermekszektor-program: Amatőr Kupa-döntő és Simple Női kupa-döntő

2024-04-12 09:12:39

Gyermekszektor-program: Amatőr Kupa-döntő és Simple Női kupa-döntő

2024. április 25-én Amatőr Kupa-döntő (16:00) és Simple Női Kupa-döntő (20:00) az Új Hidegkuti Nándor Stadionban kerül megrendezésre.

Szponzorok