Elhunyt Máté István, a megyei labdarúgás legendás alakja

2022. december. 27., 12:59   |    

Elhunyt Máté István, a megyei labdarúgás legendás alakja

Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Máté István életének 73. évében, december 23-án délután örökre megpihent. Búcsúzásával pótolhatatlan veszteség érte a Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém Megyei Igazgatóságát.

Máté István több mint harminc esztendeig volt a Veszprém Megyei Labdarúgó Szövetség elnökségének tagja, szakmai alelnöke. Tevékenységére egy pillanatig sem tekintett munkaként: hivatását lelkiismerettel, nagy odaadással végezte.

Az elmúlt tíz évben a megyei igazgatóság társadalmi elnökségének tagja, mellette a versenybizottság elnöki pozícióját is ellátta. Mindig is szívügyének tekintette szövetségünk sorsát: szinte az életét tette fel arra, hogy a Veszprém megyei labdarúgás magasabb szintre kerülhessen.

Egyesületi tevékenysége szintén példamutató volt: 1982-ben a kezdeményezése által alakult meg Borsosgyőri SE, miután a településen közel húsz esztendeig szünetelt a labdarúgás.

1995-ben Mészáros Ferenc és Tóth István társaságában megalapította a Pápai Egyesített Labdarúgó Clubot, ezzel is tovább emelve a város labdarúgásának nívóját. Segítségével 1999-ben a Borsosgyőri Ifjúsági Sport Egyesület is megalakult, amellyel nagy örömöt szerzett a serdülőkorú (U14, U16) gyermekeknek és a családjaiknak.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém Megyei igazgatósága könnyek között búcsúzik tőled, Pista bácsi! Tudjuk, hogy nem jársz messze, csupán egy lépést tettél előttünk. Életed, munkásságod előtt örökké tisztelegni fogunk.

Máté Istvánt december 30-án, pénteken 10.30-kor a Borsosgyőri temetőben kísérhetjük utolsó földi útjára. A gyászoló család kérését tiszteletben tartva a részvétnyilvánítást mellőzzék.


További hírek

Bajnokság
Kupa szerda

2024-04-30 09:46:32

Kupa szerda

Vehir.hu Veszprém kupa mérkőzések szerdán kerülnek lejátszásra, ahol kiderül ki jut be a legjobb négy közé.

Bajnokság
Továbbra is fej-fej mellett az éllovasok

2024-04-29 09:54:45

Továbbra is fej-fej mellett az éllovasok

A VEHIR.HU Veszprém vármegyei labdarúgó élvonal első három helyezettje továbbra sem hibázik, hozzák a "kötelező" pontokat. Az őket üldöző Pápa a nyomukban, az éllovassal szemben mindössze hat pont a hátrányuk.

Bajnokság
Élesedik a verseny

2024-04-25 14:35:01

Élesedik a verseny

A VEHIR.HU Veszprém Vármegye I. osztályú labdarúgó bajnokság 25. fordulójában a Balatonalmádi a Balatonfüredi USC-t fogadja, míg az élen álló Úrkút ellenfele a sereghajtó Várpalota lesz.

Bajnokság
Döntetlen a vármegyei rangadón

2024-04-22 18:43:58

Döntetlen a vármegyei rangadón

A VEHIR.HU Veszprém Vármegye I. osztályú labdarúgó bajnokság hétvégi rangadóján 1-1-es döntetlent játszott az első helyen tanyázó Úrkút az üldöző Fűzfővel.

Szponzorok