Élre állt a Balatonalmádi

2024. május. 06., 09:03   |    

Élre állt a Balatonalmádi

Izgalmasnak ígérkezik a végjáték a Vehir.hu Veszprém Vármegyei első osztályú bajnokságban. Négy forduló van még hátra és még minden megtörténhet. A 26. forduló szombati rangadóján a negyedik Pápa legyőzte az Úrkút csapatát, mivel az Almádi és a Fűzfő is nyert, a címvédő visszacsúszott a harmadik helyre.

A Perutz Fc nagy csatában otthon tartotta mindhárom pontot az Úrkút elleni mérkőzésen. A Devecserben 4-0-ra győzedelmeskedő Almádi és a Fűzfő – amely 6-1-re kiütötte a Magyarpolányt – is kihasználta az Úrkút botlását. A BSE a győzelmével élre állt, a FAK pedig elfoglalta a második pozíciót.

A Sümeg 1-1-es döntetlent játszott a Zirccel, míg a Várpalota és a Pét csatája nem hozott gólt. Vasárnap három nagyarányú vendégsiker született. A Rátót a Szentantalfa (0-5), a Csetény az Ajka Kristály (0-5), a Balatonfüredi USC pedig a szomszédos Tihany ellen szaladt bele a késbe (1-4).

Összefoglaló:

Fűzfői AK–Klíma-Park Magyarpolány SE 6–1 (3–0)

Gólszerzők: Füle (3), Bíró, Kuti, Auerbach, ill. Fülöp.

Egy közepes színvonalú mérkőzésen magabiztos hazai siker. A Magyarpolány nem tudta megnehezíteni a bajnoki címre áhítozó Fűzfűiek dolgát. Füle András háromszor volt eredményes.

Várpalotai BSK–Péti MTE 0–0

Szomszédvári rangadón megosztoztak a felek a pontokon, a Pétiek sajnálhatják hogy pontokat hagytak Várpalotán, a hazaiak meg hosszú idő után örülhettek.

Devecser SE–Balatonalmádi SE 0–4 (0–1)

Gólszerzők: Jánó (2), Ács, Márcsik.

Az első félidei játékával meglepte a vendégeket a Devecser, gólokkal vezethettek volna. A Balatonpartiak játékát a kapkodás, pontatlanság, veszekedés jellemezte, a második játékrészben rendezte a sorokat az Almádi, ami aztán gólokban is megmutatkozott.

Sümeg VSE–FC Zirc 1–1 (0–1)

Gólszerzők: Dobai (öngól), ill. Bíró.

Alacsony színvonalú, küzdelmes mérkőzés. Az első játékrészben a vendégek aktívabbak voltak. A 17. percben kihasználták a hazaiak védelmi megingását és Bíró révén előnyt szereztek. A hazaiaknak nehezen sikerült feltörni a vendégek védelmét, lehetőségeiket koncentráció hiányában nem tudták kihasználni. A második játékrészben a hazaiak játéka későn dominált, a szerencse is a vendégek mellett volt, hiába lőttek hat kapufát az egalizálást a 87. percben Nimsz találata jelentette.

Pápai Perutz FC–Úrkút SK 2–1 (1–1)

Gólszerzők: Nagy K., Nagy D., ill. Papp A.

Küzdelmes mérkőzésen otthon tartotta a pontokat a Perutz. A hazaiak már az első tíz perc végén hátrányba került, egy bal oldalról érkező labdát Papp lőtt a kapuba 0-1. Negyed órával később sikerült egyenlíteniük pápaiaknak, Hauser tűzte rá 16-ról, lövése a kapufáról Nagy Dávid elé pattant, aki becsúszva a léc alá bombázott 1-1. 

A 85. percben egy visszafejelt labda Sáringer elé került, 11 méterről leadott lövését Présing hatalmas bravúrral védte, majd az ellentámadásból megszületett a Perutz győzelmét érő találat: Nagy Krisztián csapott le egy eladott labdára, majd három úrkúti játékossal a nyakában is megtartotta a játékszert, végül a jobb alsóba helyezett 2-1.

FC RAC–Szentantalfa NVSE 0-5 (0-4)

Gólszerzők: Molnár K. (6., 23., 86. – az elsőt büntetőből), Vári Kovács (17.), Szigeti (19.)

Alacsony színvonalú mérkőzésen már az első félidőben eldöntötte a találkozót a vendég Szentantalfa. Molnár Kornél három találatig jutott.

Csetény SE–Ajka Kristály SE 0-5 (0-1)

Gólszerzők: Szarka (37.), Grőber (52., 64., 74.), Puskás (68.)

A második félidei gólerős játékának köszönhetően, ha meglepetésre is de kiütéses győzelmet aratott a Kristály, a fiatalokból, egyébként szervezett Csetény ellen. Grőber Máté három találatot szerzett a második félidőben.

Balatonfüredi USC–Tihanyi FC 1-4 (0-1)

Gólszerzők: Babos (80. – büntetőből), ill. Sudár (36.), Barcza (47.), Nemes G. (58.), Nemes Á. (89.)

A két balatonparti csapat összecsapásán a magabiztosabb, rutinosabb csapat nyert.


További hírek

Bajnokság
Hozzák a kötelezőt?

2024-05-17 08:33:03

Hozzák a kötelezőt?

Izgalmas végjáték, a listavezető Balatonalmádi Gyulafirátótra, a második Fűzfő Szentantalfára látogat, az Úrkút a Pét, a Pápa pedig a Magyarpolány gárdáját fogadja a Vehir.hu vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában.

Bajnokság
Az elődöntő következik a Veszprém vármegyei labdarúgókupában

2024-05-15 14:26:17

Az elődöntő következik a Veszprém vármegyei labdarúgókupában

A Perutz FC a Péti MTE csapatát, a Balatonalmádi SE az Úrkút SK látja vendégül szerdán délután. A párharcok egy meccsen dőlnek el, a győztesek a hagyományoknak megfelelően Ajkán vívják majd egymás ellen a finálét.

Bajnokság
Ősi nyerte a rangadót

2024-05-14 14:27:15

Ősi nyerte a rangadót

A Corecomm SI vármegyei másodosztályú bajnokság 23. fordulójának játéknapján, mondhatni papírforma eredmények születettek. Az Öskü szabadnapos volt.

Bajnokság
Kikapott az Úrkút, hatot vágott a Perutz

2024-05-13 08:54:17

Kikapott az Úrkút, hatot vágott a Perutz

Vehir.hu Veszprém vármegyei élvonal 28. fordulójában magabiztosan nyert a Pápa, az Úrkútnak azonban nem sikerült a pontszerzés Tihanyban. Gólzápor Szentantalfán hét gólt láthatott a hazai publikum.

Szponzorok