Fennállásának 100. évfordulóját ünnepelte az FC Ajka

2023. szeptember. 11., 10:53   |    

Fennállásának 100. évfordulóját ünnepelte az FC Ajka

Könyvbemutatóval egy Öregfiúk mérkőzéssel és az FC Ajka-Vasas FC bajnoki mérkőzéssel ünnepeltek.

A Bozsik épület zsúfolásig megtelt volt játékosokkal, edzőkkel csapatvezetőkkel. A bemutatott könyv Az Ajkai labdarúgás 100 évét mutatja be. A bemutatón részt vett Vámos Tibor, a Magyar Labdarúgó Szövetség versenyigazgatója, Finta Péter, az MLSZ Veszprém vármegyei igazgatója, Bujtor Balázs, Ajka város Ifjúsági és Sportbizottságának elnöke, Geri Gyula, az FC Ajka ügyvezető igazgatója, Jákli Péter az FC Ajka Utánpótlásának szakmai vezetője és Bedő János, a csapat korábbi technikai vezetője, a könyv szerzője, és Ládi János aki a könyv kiadását segítette.

A 100 éves az FC Ajka című könyvet 1000 példányban nyomtatták ki. A több száz oldalas olvasmány feleleveníti a régi játékosokat, statisztikákat, mérkőzéseket, tudósításokat egészen a 2023-as történelmi NB II-es bronzéremig, tabellákkal és képekkel tarkítva.

A bemutatót követően az Ajkai Hungalu és az Ajkai Bányász korábbi játékosai mérték össze tudásukat. A baráti rangadón kétszer húsz percet játszottak egymással a felek. A mérkőzés végén a Bányász örülhetett, hiszen négy gólt rúgott ellenfelének.

Akik pályára léptek:

Ajkai Bányász: Belovics Tamás, Szép Tamás, Szöllősi Attila, Sikos Géza, Piri Ottó, Radnai József, Gombosi Károly, Kádár Lajos, Pad Zoltán, Németh Ervin, Németh Károly, Branstadter Zoltán, Nyoma Tamás, Gőgös Tamás, Svecz Edvárd, Furkó Zsolt. Csapatvezető: Rosta József.

Ajkai Hungalu: Vásáros Balázs, Csepregi András, Sándor László, Fábián Ferenc, Korpos Tibor, Nemeshanyi Szilárd, Reiner László, Csertán Zoltán, Domján László, Király Zoltán, Zsidó András, Márton Gábor, Rénes Imre, Kiss Árpád, Molnár Ferenc, Szécsi János, Horváth Zoltán, Cserna Sándor, Cserna Róbert Vajda István , Pék Zsolt.

Gratulálunk az FC Ajkának és további 100 évet kívánunk.


További hírek

Bajnokság
Élesedik a verseny

2024-04-25 14:35:01

Élesedik a verseny

A VEHIR.HU Veszprém Vármegye I. osztályú labdarúgó bajnokság 25. fordulójában a Balatonalmádi a Balatonfüredi USC-t fogadja, míg az élen álló Úrkút ellenfele a sereghajtó Várpalota lesz.

Bajnokság
Döntetlen a vármegyei rangadón

2024-04-22 18:43:58

Döntetlen a vármegyei rangadón

A VEHIR.HU Veszprém Vármegye I. osztályú labdarúgó bajnokság hétvégi rangadóján 1-1-es döntetlent játszott az első helyen tanyázó Úrkút az üldöző Fűzfővel.

Bajnokság
Padányis és Táncsicsos siker a középiskolásoknál

2024-04-22 18:00:29

Padányis és Táncsicsos siker a középiskolásoknál

McDonald’s Fair Play Cupon: a lányoknál Padányis, míg a fiúknál Táncsicsos elsőséget hozott a Veszprém vármegyei döntő.

Bajnokság
Meglepik-e az élen állókat?

2024-04-19 08:51:47

Meglepik-e az élen állókat?

Izgalmas mérkőzésekre lehet számítani a Corecomm SI Vármegyei II. osztályú bajnokságban.

Szponzorok