Fiatalok a játékvezetői pályán

2024. március. 07., 15:23   |    

Fiatalok a játékvezetői pályán

A Vármegyei utánpótlás bajnokságban tanulhatnak a fiatal játékvezetők.

Az utánpótlásnevelésre mindenütt szükség van, nem csak a labdarúgóknál, hanem a játékvezetőknél is. Veszprém Vármegyében jelenleg 86 aktív játékvezető tevékenykedik, így joggal mondjuk, hogy szükség van a fiatalokra. Az ide vármegyei játékvezetői oktatás már javában zajlik Veszprémben és reméljük, hogy az ott végzett hallgatókat hamarosan láthatjuk a pályán.

Felmerül a kérdés: ki és hogyan jelentkezhet?

Játékvezetői vizsgát  már középiskolások is tehetnek. Ha esetleg nem jön össze az áhított, profi futballista karrier, vagy közbeszól egy sérülés, a játékvezetés jelenthet alternatívát azoknak, akik nem szeretnének elszakadni a sportágtól. Az oktatás jó lehetőséget kínál az összes utánpótláskorú labdarúgóknak is, akik részletesen megismerhetik, mikor, milyen döntést hoz a játékvezető. Ezzel akár megelőzhető lehet egy felesleges reklamálás, vagy kiállítás. A tanfolyamon résztvevő labdarúgók megtapasztalják, hogy a játékvezető is ember hibázhat, így a továbbiakban már könnyebben kezelik partnerként a bírókat.

Az idősebb generációnak is lehetőséget kínál, hiszen sportkarrier előbb-utóbb véget ér és akkor még mindig ott van a lehetőség a játékvezetésre. Ráadásul az utóbbi években egyre jobban megbecsülik a bírókat, már nem kell jelentős nemzetközi karriert befutni, hogy valakinek megélhetést jelentsen ez a hétvégi elfoglaltság. A bíráskodás napjainkban már komoly szakmának, sportkarriernek számít.

Gratulálunk a fiatal játékvezetőinknek és további szép sikereket kívánunk!


További hírek

Bajnokság
Élesedik a verseny

2024-04-25 14:35:01

Élesedik a verseny

A VEHIR.HU Veszprém Vármegye I. osztályú labdarúgó bajnokság 25. fordulójában a Balatonalmádi a Balatonfüredi USC-t fogadja, míg az élen álló Úrkút ellenfele a sereghajtó Várpalota lesz.

Bajnokság
Döntetlen a vármegyei rangadón

2024-04-22 18:43:58

Döntetlen a vármegyei rangadón

A VEHIR.HU Veszprém Vármegye I. osztályú labdarúgó bajnokság hétvégi rangadóján 1-1-es döntetlent játszott az első helyen tanyázó Úrkút az üldöző Fűzfővel.

Bajnokság
Padányis és Táncsicsos siker a középiskolásoknál

2024-04-22 18:00:29

Padányis és Táncsicsos siker a középiskolásoknál

McDonald’s Fair Play Cupon: a lányoknál Padányis, míg a fiúknál Táncsicsos elsőséget hozott a Veszprém vármegyei döntő.

Bajnokság
Meglepik-e az élen állókat?

2024-04-19 08:51:47

Meglepik-e az élen állókat?

Izgalmas mérkőzésekre lehet számítani a Corecomm SI Vármegyei II. osztályú bajnokságban.

Szponzorok