Gól nélküli rangadó, hetet rúgott a Pápa

2024. szeptember. 24., 08:05   |    

Gól nélküli rangadó, hetet rúgott a Pápa

Nincs már százszázalékos csapat a VEHIR.HU Vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban, miután az éllovas Úrkút 0-0-s döntetlent játszott a címvédő Balatonalmádival. Zárkózik a Pápa, amely 7-1-re kiütötte a Pét gárdáját.

VEHIR.HU Vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság

6. forduló:

Szeptember 21., szombat

Frutti Drink-Perutz FC–Péti MTE 7-1 (4-0)

Gólszerzők: Nagy K. (3.), Nagy D. (7.), Hauser (13.), Varga (40.), Mogyorósi (48., 57., 86. – a másodikat büntetőből), ill. Rados (82.)

A mérkőzés elején már a harmadik percben előnybe került a Pápa, Szalai remek ütemű kiugratása után Nagy Krisztián a kimozduló kapus mellett gurított a hálóba 1-0. Négy perccel később Nagy Dávid duplázta meg a pápai előnyt, akit senki sem támadott meg a tizenhatoson belül, így egy átvétel után okosan kilőtte a jobb sarkot 2-0. A 13.percben Cser pontos beadását Hauser fejelte a bal felsőbe, ezzel már 3-0 állt az eredményjelzőn. A 39.percben alakult ki a félidei 4-0-s állás, Varga belsőzött egy rossz felszabadítást a jobb sarokba. Sokat nem kellett a várni a második felvonásban sem az újabb hazai gólra, a 48. percben Mogyorósi az ötös sarkáról külsővel okosan továbbított a jobb sarokba 5-0. Az 56. percben Mogyorósit buktatta Molnár kapus a tizenhatoson belül, a tizenegyest a sértett magabiztosan értékesítette 6-0. A 82.percben szépített a Pét, Rados lövése talált utat a lábak között a kapu jobb oldalába 6-1. A 86.percben 7-1-re módosult az állás – és kialakult a végeredmény – egy szögletet Mogyorósi bólintott a hálóba, megszerezve harmadik találatát a találkozón. Könnyed pápai győzelem lett a vége.

Ajka Kristály SE–Balatonfüredi USC 1-1 (0-0)

Gólszerzők: Horváth B. (86. – öngól), ill. Molnár B. (88.)

Az időjárásra nem lehetett panasz a mérkőzésen. Mind két csapat a biztonságra törekedett, az Ajka talán veszélyesebb volt a kapura, de gólt csak a 86. percben a Balatonfüredi Horváth Bálint öngóljával sikerült elérni, melyre azonnal jött a válasz. Így mindkét csapatnak be kellett érnie az egy pontal.

Devecser SE–Tihanyi FC 2-5 (1-2)

Gólszerzők: Bukovics (49.), Bencsik (52.), ill. Horváth B. (9.), Petres (40., 70.), Nemes (90., 93. – az elsőt büntetőből)

Szombaton a Veszprém Vármegyei első osztály a 6. fordulójában Devecserben játszott a Tihany. A mérkőzést jól kezdve vezetést szereztek a vendégek. Az első félidőben tucatnyi helyzete maradt ki a Tihanynak, egy találatot azonban sikerült szerezniük. Még az első félidőben szépítettek a hazaiak. Majd a másodikban egyenlítettek. Sajnos a sok kihagyott lehetőség megbosszulta magát. A cserejátékosoknak és pár extra teljesítménynek köszönhető, hogy a vége sima lett és magabiztos tihanyi siker született.

Fűzfői AK–Várpalotai BSK 1-6 (0-3)

Gólszerzők: Auerbach (64.), ill. Kiss Á. (19., 91.), Kolki (25.), Merse (32.), Nagy L. (49., 93.),

A hazaiak nem találna rá a helyes útra, ahol az előző évben abba hagyták. A Palota könnyed sikert aratott. Mindkét félidőben gólratörően játszott a Wellesz legénység.

Szeptember 22., vasárnap

Balatonalmádi SE–Úrkút SK 0-0

Kellemes őszi időben, tökéletesen előkészített pályán indult útjára a labda az elmúlt két év vármegyei bajnokcsapatainak találkozóján. Az első játékrész első felében a vendégcsapat birtokolta többet a labdát, ennek ellenére gólszerzési lehetősége a BSE-nek volt. Nagy Ákos a kapussal állt szemben, Kádár Balázs, a vendégek hálóőre hárított. A félidő további részében folytatódott a küzdelem, a kapuk nem igazán kerültek veszélybe. Fordulás után mindkét csapatnak adódtak lehetőségei, mindkét oldalon több gólszerzési lehetőséget láthatott a szépszámú közönség. A labda vagy elkerülte a kaput, vagy a kapusok hárítottak, illetve két alkalommal a vendég kapufa mentett.

Csetény SE–FC RAC 3-1 (0-1)

Gólszerzők: Kurcz (52., 57.), Dávid (67.), ill. Tímár (34.)

A hazaiak csak a második félidőben tudták megfordítani a mérkőzést, Kurucz két gólja átlendítette a hazaiakat. Magabiztos győzelem lett a vége.

Szentantalfa NVSE–FC Zirc 1-2 (0-2)

Gólszerzők: Dombi (78.), ill. Szamarasz (5.), Kovács L. (12.)

Igazi derbi hangulat fogadta a csapatokat a hétvégi antalfai meccsen. Sok néző előtt, szép időben kezdődött a meccs, amelyen az első perctől kezdve masszívan visszazárt védekezni a Zirc a saját térfelére. A 10. és 20. perc között két gyors vendég kontra végén 0-2 volt az állás. Hiába járatta, birtokolta többet a labdát a hazai csapat, nem volt veszélyes a vendégkapura. Félidőben maradt a két gólos zirci előny. A 46. perctől váltott a hazai csapat és teljesen benyomta a Zircet a kapu elé. A vendégek csak hébe-hóba lépték át a felezőt, szinte 10 emberrel védekeztek. A 70. perc körül jött egy antalfai gól, ami izgalmassá tette a hajrát. Az Antalfa nyomott, a Zirc hősiesen védekezett, így maradt az egy gólos vendég siker a döntetlen szagú mérkőzésen.

Szabadnapos volt: Sümeg VSE


További hírek

Bajnokság
7. forduló következik

2024-09-27 08:41:48

7. forduló következik

A címvédő Balatonalmádi SE a Péti MTE vendége lesz a VEHIR.HU Veszprém vármegyei labdarúgó élvonal következő fordulójában.

Bajnokság
Előre hozott mérkőzés ígéri a legtöbb izgalmat

2024-09-13 08:28:26

Előre hozott mérkőzés ígéri a legtöbb izgalmat

Hat mérkőzés kerül megrendezésre a hétvégén a VEHIR.HU Vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban, közülük a kupameccs miatt előrehozott Úrkút SK - Sümeg VSE mérkőzés ígéri a legtöbb izgalmat.

Bajnokság
Zakatoló másodosztály

2024-09-10 10:14:05

Zakatoló másodosztály

Potyogtak a gólok a bajnokság hétvégi játéknapján a másodosztályban.

Bajnokság
Kikapott a Tihany

2024-09-09 12:47:29

Kikapott a Tihany

Négy forduló után már csak két csapat, az Úrkút és a Balatonfüredi USC áll százszázalékos teljesítménnyel a VEHIR.HU Vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban.

Szponzorok