Indul a Fair Play Cup!

2015. szeptember. 06., 20:09   |    

Indul a Fair Play Cup!

Szeretsz Focizni?

Akkor regisztrálj a Magyar Labdarúgó Szövetség által létrehozott Fair Play Cup Középiskolai Labdarúgó Programra, ami kifejezetten a középiskolásoknak szól! A futball a világ legnépszerűbb játéka: hétről hétre gyerekek és felnőttek milliói játsszák, és csapnak össze egymással különböző szinteken. Ezért is szeretnénk teret adni a magyar középiskolásoknak, vagyis Nektek a rendszeres játékra.  

Szervezz csapatot és gyakorolj, gyakorolj, gyakorolj!

A programban 12 fős csapattal indulhattok, válasszatok magatoknak egy felnőtt kísérőt, akár a testnevelő tanárotokat! A regisztrációs időszak (szeptember 1. – szeptember 30.) után a csapatokat körzetekbe osztjuk, és egy-egy körzet csapatai selejtezőtornákon mérik össze tudásukat. A meccsek mellett a felkészülésetekre is gondot fordítunk: a testnevelő tanárotok igény szerint heti rendszerességgel edzéseket, gyakorlásokat tarthat nektek, ezzel segítve azt, hogy eljussatok az országos döntőbe. Egy iskolából több csapat jelentkezését is várjuk, így felkészülésként akár az iskolátok más csapataival is játszhattok egymás ellen.

Milyen díjak vannak?

Azért is megéri készülni, mert a jó eredményeket jutalmazzuk! Az őszi körzeti tornákon okleveleket kapnak a csapatok, tavasztól kezdve az 1-3. helyezett csapatok már érem- és serlegdíjazást is kapnak a körzeti, megyei, regionális tornákon. Az országos döntőn az 1-3. helyezett csapatok érmeket, kupát, minden csapat oklevelet kap. A két győztes csapat (lány/fiú) vándorserleget, valamint egy különleges ajándékot kap (tájékoztatás később a program folyamán). A legtöbb gólt elérő játékosok (lány/fiú) Gólkirály címet kapnak. Mire vársz még? Szervezz csapatot, és jelentkezzetek a Fair Play Cup Középiskolai Labdarúgó Programra! Jelentkezni itt lehet: http://fairplaycup.mlsz.hu/Home/Nevezes Versenykiírás itt: http://fairplaycup.mlsz.hu/NecessaryFiles/Fair_Play_Cup_Versenykiiras.pdf Kapcsolattartó: Tóth Attila MLSZ Veszprém megyei koordinátor: toth.attila@mlsz.hu

Az ország középiskolás csapatai idén ismét összemérhetik a tudásukat. A nevezés szeptember 1-től szeptember 30-ig tart.

Az ország középiskolás csapatai az elmúlt három évben színvonalas mérkőzéseket játszottak a Coca-Cola CUP keretei között, az egész idényt felölelő bajnokságba az ország minden részéről neveztek együttesek. A sorozat idén is elindul, immár Fair Play Cup néven, a Magyar Labdarúgó Szövetség szervezésében. A szakmai célok nem változtak, továbbra is a labdarúgás fejlesztése, a szabadidős futball népszerűsítése, játéklehetőség biztosítása a középfokú nevelési-közoktatási intézmények csapatai számára, a Fair Play szellemiség és magatartásforma népszerűsítése, valamint egy színvonalas grassroots futball program működtetése a cél, a 14-19 éves, középiskolás korosztály részvételével. A Coca-Cola CUP első idényében, a 2012/13-as évadban közel 600 csapat nevezett a tornára, amelyen 1200 mérkőzésen 7000-nél is több gólt rúgtak a középiskolások. A nagy sikernek köszönhetően a folytatás mellett döntött a szövetség, és a következő szezonokban tovább nőttek a számok: 2013/2014-ben 373 intézmény 723 csapata vett részt a programban, a 2014/2015-ös idény pedig már 436 intézmény 831 csapatának 8203 játékosa rúgta a labdát a torna keretében. Külön kiemelendő, hogy a fiatalok több mint egyharmada lány volt. A játékosok létszáma az új idényben tovább emelkedhet, a szövetség reményei szerint megközelítheti a 10 000 főt. A Coca-Cola CUP-on azok a középfokú nevelési-közoktatási intézmények (középiskolák) csapatai vehetnek részt, melyek a saját intézményükben tanuló diákokból maximum 12 lányt, illetve fiút (minimum 6 főt csapatonként) regisztrálnak a fairplaycup.mlsz.hu oldalon 2015. szeptember 30-ig. A csapatok összetétele kizárólag fiú vagy kizárólag lány lehet, létszáma maximum 12 fő. A tanév végéig tartó bajnokságra az 1996. június 30. - 2001. december 31. között született középiskolás fiatalok jelentkezhetnek. A viadal során a megyei, körzeti és regionális tornákat az MLSZ megyei igazgatóságának felügyeletével bonyolítják le, az MLSZ megyei koordinátorai és a körzeti szervezők közreműködésével. A csapatok idén is értékes díjakért versengenek egymással, a két győztes csapat (lány/fiú) vándorserleget, valamint egy különleges ajándékot kap a torna végén. A Fair Play Cup programja: Őszi tornák (körzeti): 2015. október – november (szabadtéri/terem) Tavaszi tornák (körzeti): 2016. március - április (szabadtéri) Megyei döntők: 2016. április 30-ig (szabadtéri) Regionális döntők: 2016. május 20-ig (szabadtéri) Országos döntő: 2016. május 30. - június 4. (külön kiírás szerint, szabadtéri)

További hírek

Általános
Torna-győztes a VFC USE Lány U15-ös csapata

2020-02-16 08:50:24

Torna-győztes a VFC USE Lány U15-ös csapata

Veszprém Megyei Futsal tornasorozatot az U15-ös lányoknál harmadszor is bajnok a Donát Máté vezette VFC USE

Általános
Műfüves pálya Sümegprágán

2019-09-18 18:20:51

Műfüves pálya Sümegprágán

Szponzorok