Izgalom a balatonparti rangadón

2024. október. 07., 15:03   |    

Izgalom a balatonparti rangadón

A Vehir.hu Veszprém Vármegye I. osztályú labdarúgóbajnokság vasárnapi játéknapján három mérkőzés került megrendzésre. A forduló rangadóján a Balatonalmádinak az utolsó pillanatokban sikerült győzni.

A Veszprém vármegyei labdarúgó I. osztály hétvégi, hetedik körében is izgalmas mérkőzéseket láthattak a szurkolók. A bajnoki címért küzdő Frutti Drink-Perutz FC fölényes, 6-1-es győzelmet aratott hazai pályán a Gyulafirátót ellen.

Az Ajka Kristály SE szintén otthon diadalmaskodott: a hazaiak magabiztos, 2-0-s sikert arattak az FC Zirc ellen. A Devecser SE és a Fűzfői AK összecsapása szintén sok gólt hozott: kisebb meglepetésre a Fűzfő idei hetedik mérkőzésén is kikapott, ezúttal 5-2-re

A Tihanyi FC látványos kiütéssel, 9-1-re verte a Csetény SE csapatát idegenben, mellyel élre is állt a bajnokságban.A Szentantalfa NVSE kontra Várpalotai BSK derbi 5-1-es idegenbeli sikerrel zárult. Az Úrkút SK ezúttal „szabadnapos” volt.

Vehir.hu Veszprém vármegyei labdarúgó I. osztály

8. fordulójának eredményei:

Október 5., szombat

Frutti Drink-Perutz FC–FC RAC Gyulafirátót 6-1 (4-1)

Gólszerzők: Nagy K. (20., 33., 72. – a harmadikat büntetőből,), Pető (22.), Cser (30.), Varga (60.), ill. Tímár (35.)

A kupában 8-0-ra nyert a hazai csapat, hasonló forgatókönyv szerint alakult az újbóli találkozás is, a kezdő sípszótól  alakította ki a helyzeteket a Pápa, de Sós, Nagy Dávid és Hauser Bálint lehetősége is kimaradt. A jég a 20.percben tört meg, Nagy Krisztián bombázott közelről a hálóba 1-0. Két perccel később Pető duplázta meg az előnyt, majd az első fél óra végén Cser gurított okosan a hálóba. A 33. percben egy védelmi hibát Nagy Krisztián használt ki, a 4-1-es félidei állást Tímár szabadrúgásgólja állította be. A második játékrész is ugyanolyan képet mutatott mint az első, Cser nagy helyzete után az 59.percben Nagy Dávid labdáját Varga Bence varrta fel a jobb felsőbe, majd a 68. percben tizenegyeshez jutottunk. Közben reklamálásért és egy kisebb kakaskodásért Dóczi és Vaczola Márk is megkapta második sárga lapját, így a kiállítás sorsásra jutottak. A büntetőt Nagy Krisztián magabiztosan értékesítette, kialakítva a 6-1-es végeredményt.

Ajka Kristály SE–FC Zirc 2-0 (0-0)

Gólszerzők: Kocsi (66.), Bakó (83.)

A vendég Zirc a dobogóról várta a Kristályelleni mérkőzést. A hazaiak a második félidőben két gólt is szereztek, mellyel otthon tartották a három pontot.

Devecser SE–Fűzfői AK 5-2 (3-0)

Gólszerzők: Paksai (21.), Bencsik (25., 92. – büntetőből), Bukovics (45. – büntetőből), Szabó D. (90.), ill. Auerbach (60., 66. – a másodikat büntetőből)

A vendég Fűzfő nem tudta megnehezíteni a hazai csapat dolgát. Auerbach révén felzárkóztak a vendégek is izgalmassá tették a második játékrészt, de a végjátékban a Devecser még kétszer is betalált, ezzel magabiztosan tartotta otthon a három pontot.

Október 6., vasárnap

Balatonalmádi SE–Balatonfüredi USC 3-2 (2-1)

Gólszerzők: Nagy Á. (8.), Jánó (38.), Király (86.), ill. Molnár B. (41., 48.)

Ideális futballidőben, ugyanakkor mély talajú pályán kezdődött a két Balaton-parti együttes találkozója, amelyen a hazaiak Nagy Ákos találatával már a 8. percben előnybe kerültek. Az első játékrész további részében mindkét csapat előtt adódott gólszerzési lehetőség. Jánó Márton 38. percben szerzett góljával a BSE megduplázta az előnyét, amire nem sokkal később, még a szünet előtt Molnár Balázs válaszolt. Így 2-1-es eredménnyel vonultak a csapatok pihenőre. A második játékrész elején ismét Molnár Balázs volt eredményes, így a vendégek kiegyenlítettek. A mérkőzés hátralévő részében nagy küzdelem folyt a pályán, mindkét csapat gólra törően játszott. A találkozó lefújása előtt nem sokkal, egy szép hazai támadást követően Király Dávid higgadtan lőtt a vendégek kapujába, így eldöntötte a rangadót.

Csetény SE–Tihanyi FC 1-9 (1-5)

Gólszerzők: Szavras (4.), ill. Horváth B. (7., 24., 30.), Tar (20., 63.), Henn (35.), Redencki (77., 87.), Vér (89.)

Az első osztályú bajnokság 8. fordulójában Csetény hazai pályán fogadta a félszigetieket. Az esőzés miatt mély talajú pályán kezdődött a találkozó, melyen az öltözőben maradt a Tihany. A 4. percben vezetést szereztek a hazaiak. A 7. perctől azonban nem kegyelmezett ellenfelének a vendég együttes. Horváth Benjámin fejjel volt erdményes. A 20. percben Tar Tamás átlövése, a 24.-ben Horváth Benjámin középtávoli lövése talált utat a kapuba. A 30. percben újra Horváth Benjámin találatát láthatták a nézők, majd a 35.-ben Henn Márk értékesítette ziccerét. 1-5 a félidő. A második felvonás 63. percében Tar Tamás újabb távoli gólt szerzett. A 77. és 87. percben a csereként pályára lépő Redencki Zsombor volt eredményes. A 89. percben Vér Kristóf találatával kialakult a végeredmény. Ilyen arányban is teljesen megérdemelt győzelmet aratott a félszigeti csapat!

Szentantalfa Nivegy-Völgy SE–Várpalotai BSK 1-5 (1-3)

Gólszerzők: Nagy Zs. (18.), ill. Szabó (13.), Borbás (31.), Bakos (36.), Uj (50.), Kiss (59.)

A hét esőmennyiségéhez képest kiváló pálya és kellemes futballidő várta a csapatokat a mérkőzésen. Az első 3-4 perc kölcsönös "ziccerváltása után"mindkét csapat respekttel és biztonsági játékkal állt a játékhoz. Óvatos labdajáratás és védővonal mögé történő ívelések jellemezték a játékot. Ennek ellenére a 18. percben 1-1 állt az eredményjelzőn. A félidő hajrája a vendégeknek jött ki jobban, akik két helyzetüket is gólra váltottak. Az 1-3-as félidő után érthetően nagyobb elánnal kezdett az Antalfa, mely egy kimaradt helyzet érdekes kontráját követően emberhátrányba került, és büntetőhöz jutott a Várpalota. Az 1-4-et követően sem látszott az emberhátrány a hazai csapaton, amely becsülettel, de Fortunával is hadilábon állva szenvedett ikszes meccsen vereséget a második félidő megkérdőjelezhető játékvezetői ítéletek miatt.

 

 

 

 


További hírek

Bajnokság
60 év felett is komoly tempót diktáltak a veteránok

2024-10-05 10:16:03

60 év felett is komoly tempót diktáltak a veteránok

A legutóbbi megmérettetésnek Veszprém műfüves pályája adott otthont a 60 évet betöltött labdarúgók tornájának. A veteránok hétről-hétre, hónapról-hónapra bizonyítják, hogy még mindig képesek magas szinten futballozni.

Bajnokság
Tóparti csata az elsőosztályban

2024-10-05 10:12:58

Tóparti csata az elsőosztályban

A VEHIR.HU vármegyei labdarúgó élvonal előttünk álló fordulójában a címvédő Balatonalmádi tóparti riválisával, a Balatonfüredi USC-t fogadja szombaton 15.00 órakor.

Bajnokság
Nem tudott meglepetést okozni a RAC

2024-10-01 10:14:05

Nem tudott meglepetést okozni a RAC

A címvédő Balatonalmádi magabiztos, 4-0-s diadalt aratott a Pét vendégeként a VEHIR.HU Veszprém vármegyei labdarúgó élvonal hétvégi fordulójában.

Bajnokság
7. forduló következik

2024-09-27 08:41:48

7. forduló következik

A címvédő Balatonalmádi SE a Péti MTE vendége lesz a VEHIR.HU Veszprém vármegyei labdarúgó élvonal következő fordulójában.

Szponzorok