Kikapott a Tihany

2024. szeptember. 09., 12:47   |    

Kikapott a Tihany

Négy forduló után már csak két csapat, az Úrkút és a Balatonfüredi USC áll százszázalékos teljesítménnyel a VEHIR.HU Vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban.

A Várpalota meglepetésre sikert ért el hazai pályán négy gólt lőve fektette két vállra a Tihanyt. A Sümeg és a Pápa veretlen maradt, az Úrkút és a Balatonfüred pedig továbbra is hibátlan.

VEHIR.HU Vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság

4. forduló Szeptember 7., szombat

Frutti Drink-Perutz FC–Sümeg VSE 2-2 (1-0)

Gólszerzők: Hauser (42.), Nagy K. (75.), ill. Görhes (55.), Bolla (63.)

A nagy melegben, jól előkészített játéktéren közepes színvonalú mérkőzés. Mindkét csapat támadólag lépett fel. A hazaiak többet birtokolták a labdát, azonban a jól és szervezetten védekező vendégekkel szemben támadásaik nem tudtak eredményesek lenni. A 42. percben pontrúgásból beívelt labdát Hauser fejjel továbbította a vendégek kapujába. A második játékrészben továbbra is a kontrákra játszó vendégek az 55. percben Gőrhes T révén egalizáltak. A 63. percben szögletrúgásból Bolla szép fejes találatával vesztes állásból fordítottak, előnyt szereztek. A 71. percben 10. főre fogyatkoztak a vendégek, Nimsz piros lapot kapott. A 75. percben Nagy révén a hazaiak egalizáltak. Az utolsó negyed órában folytatódott mindkét oldalról, továbbra is a küzdelmes játék, azonban a mérkőzés eredménye már nem változott.

Ajka Kristály SE–Úrkút SK 1-3 (0-1)

Gólszerzők: Grőber (80.), ill. Szedlacsak (13.), Horváth Á. (83., 86. – az elsőt büntetőből)

Az Úrkút SK hozta a három pontot az Ajka Kristály ellen. Egy jól felkészített csapat ellen találta magát szemben a vendég csapat, a hazai alakulat a védekezésre helyezte a hangsúlyt és kontrákkal próbáltak meglepetést okozni. A mérkőzés végén, az Úrkút őrülhetett, hiszen a csereként beálló Horváth Ákos három percen belül kétszer is megzörgette Grőber kapuját.

Devecser SE–FC RAC 4-0 (4-0)

Gólszerzők: Bukovics (3.), Paksai (6.), Sipos (11.), Szabó D. (37.)

Nem tudta megnehezíteni a hazaiak dolgát a Gyulafirátót. Az első félidőben eldőlt a találkozó, Piri Otto csapata második győzelmét is megszerezte. Fontos három pont lehet ez a végelszámolásnál.

Fűzfői AK–FC Zirc 1-2 (1-2)

Gólszerzők: Schäfer (27.), ill. Hegyi (16.), Szöllősi (40.)

Látványos első félidőt követően, kiegyenlített játék folyt a pályán, a hazai csapat kapus kiállítás megpecsételte sorsukat. A Zirc otthon tartotta a három pontot.

Várpalotai BSK–Tihanyi FC 4-1 (1-1)

Gólszerzők: Kiss Á. (8., 77.), Nagy L. (84.), Gergely (85.), ill. Petres (28.)

A forduló legnagyobb meglepetését a Várpalota okozta, hiszen hazai pályán fektette kétvállra a vendég Tihany csapatát. A négy hazai gólra, csak egyel tudott válaszolni a vendég csapat, ezzel elvesztve veretlenségüket. 

Szeptember 8., vasárnap

Csetény SE–Péti MTE 3-0 (2-0)

Gólszerzők: Kurcz (4.), Szántó (33.), Katóka (84.)

A Csetény felőrölte ellenfelét, magabiztos játékot mutatva tartották otthon a győztesnek járó pontokat.

Szentantalfa NVSE–Balatonfüredi USC 0-1 (0-1)

Gólszerzők: Ferencz (22.)

Ifimeccs híján kissé lassan gyűltek a „katlanban” a szurkolók, de a kezdésre azért már szép számmal akadtak mindkét csapat hívei a helyszínen. Alapvetően kivárásos labdajáratásra játszva álltak a meccshez a felek, így kevés, de inkább hazai helyzet jellemezte a játékot az első félidőben. Ám a Füred az első komolyabb helyzetét gólra váltva mehetett ivószünetre, és ezt hiába követte két hazai ziccer, maradt a 0-1. A második félidőben a BUSC ugyan többet passzolt, de előrefelé nemigen akart játszani és rizikót vállalni. A hazaiak minden pontrúgásuk, labdaszerzésük után igyekeztek támadni, akadt is 2-3 igazán veszélyes helyzetük, de a szerencse és Filipánics teljesítménye is a vendégek malmára hajtották a vizet. Összességében egy sportszerű meccsen, a helyzetek alapján mindenképp, a döntetlen igazságosabb lett volna.

Szabadnapos volt: Balatonalmádi SE


További hírek

Bajnokság
Előre hozott mérkőzés ígéri a legtöbb izgalmat

2024-09-13 08:28:26

Előre hozott mérkőzés ígéri a legtöbb izgalmat

Hat mérkőzés kerül megrendezésre a hétvégén a VEHIR.HU Vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban, közülük a kupameccs miatt előrehozott Úrkút SK - Sümeg VSE mérkőzés ígéri a legtöbb izgalmat.

Bajnokság
Zakatoló másodosztály

2024-09-10 10:14:05

Zakatoló másodosztály

Potyogtak a gólok a bajnokság hétvégi játéknapján a másodosztályban.

Bajnokság
Izgalmas forduló, meglepetés eredménnyel

2024-09-04 13:22:18

Izgalmas forduló, meglepetés eredménnyel

A Veszprém vármegyei labdarúgó-bajnokság II. osztályának legutóbbi fordulójában öt mérkőzés került megrendezésre.

Bajnokság
Könnyed pápai siker

2024-09-02 15:45:43

Könnyed pápai siker

A Pápai Perutz könnyed, 4-1-es diadalt aratott a címvédő Balatonalmádi otthonában a VEHIR.HU Veszprém vármegyei labdarúgó élvonal hétvégi fordulójában.

Szponzorok