Könnyed pápai siker

2024. szeptember. 02., 15:45   |    

Könnyed pápai siker

A Pápai Perutz könnyed, 4-1-es diadalt aratott a címvédő Balatonalmádi otthonában a VEHIR.HU Veszprém vármegyei labdarúgó élvonal hétvégi fordulójában.

A harmadik forduló további mérkőzésein az Úrkút 4-1-re verte a Csetény csapatát hazai pályán a vendégek megnehezítették a hazaiak dolgát. A Zirc szintén győzelmet aratott, 3-1-re múlta felül a Várpalota együttesét. A Szentantalfa 4-0-ra győzött Péten, míg a Sümeg és az Ajka Kristály 1-1-es döntetlennel zárták a találkozót.

A Gyulafirátót szoros meccsen 2-1-re nyert a Fűzfő ellen, míg a Balatonfüredi USC 4-2-re diadalmaskodott a Devecser SE felett. A Tihany szabadnapos volt.

Vehir.hu Veszprém Vármegye I. osztályú bajnokság

3. fordulójának eredményei:

Augusztus 31., szombat

Úrkút SK – Csetény SE 4-1 (1-1)

Gólszerzők: Papp (5., 87.), Zágor (75.), Horváth (87.), ill. Juhász (42.)

Korán gólt szereztek a hazaiak és ha a helyzeteiket berúgják, akkor könnyű meccset játszhattak volna az úrkútiak , de a fegyelmezett és jól letámadó Csetny nagyon megnehezítette a hazaiak dolgát és okoztak nekik kellemetlen pillanatokat. A mérkőzés végén zsinórban 3 gólt szereztt és kihagyott egy büntető a Boromisza legénység és megérdemelten nyert. 

FC Zirc – Várpalotai BSK 3-1 (1-0)

Gólszerzők: Bíró (40.), Kovács (71.), Somogyi (91. - büntetőből), ill. (Borbás, 94.)

Magabiztosan játszó hazaiak mindkét félidőben felülmulták ellenfelüket, a vendégek a mérkőzés végén csak kozmetikázni tudtak az eredményen.

Péti MTE – Szentantalfa NVSE 0-4 (0-3)

Gólszerzők: Vári (27., 31.), Molnár (40.), Bertalan (77.)

Mindkét csapat óvatosan vetette magát küzdelembe: az Antalfa kivárásra játszva és a gyors ritmusváltásokra építve, ügyesen passzolva megérdemelten szerzett három gólos előnyt az első félidőben. A Pét próbált aktívabb, agresszívabb lenni a második félidőben, de alapvetően komoly veszélyt nem jelentett a vendég kapura. Bertalan gólja végleg megpecsételte a meccs sorsát, így maradt az igazságosnak mondható vendéggyőzelem.

Sümeg VSE – Ajka Kristály SE 1-1 (1-0)

Gólszerzők: Rédei (46. - büntetőből), ill. Szarka (53.)

Tikkasztó melegben, közepes színvonalú mérkőzés. Mindkét játékrészben tapogatózó, kiegyenlített játékot láthattunk a mezőnyben, a kapuk alig forogtak veszélyben. A 48. percben Rédei büntetőből előnyt szerzett a hazaiaknak. Az 53. percben Szarka a sümegiek védekezési hibáját kihasználva, szemfüles találatával egalizált. Összegezve: sok hibát produkáltak a csapatok, a koncentráció hiánya miatt több ziccer kimaradt mindkét oldalon. A hajrában egyik együttes sem tudott "éles" lenni, így reális döntetlennel zárult a mérkőzés.

Balatonalmádi SE – Pápai Perutz FC 1-4 (1-2)

Gólszerzők: Németh (45.), ill. Szalai (14.), Németh (30.), Nagy D. (70.), Varga B. (86.)

A tavalyi szezon bajnokcsapata és vármegyei kupagyőztes Pápa találkozott a rekkenő hőségben kezdődő találkozón. Az első félidő 15. percében jobb oldalról Szalai Csaba végezhetett el szabadrúgást, a büntetőterületen belül lepattanó labda érintés nélkül jutott a hazai kapuba. Az első játékrész derekán óriási vihar miatt 10 percet állt a játék. A kényszerszünetet követően, egy szögletrúgás után Németh Noel révén ismét a vendég csapat örülhetett. A szünet előtt Németh Levente szépített, így 2:1-es állással vonultak pihenőre a csapatok. A második játékrész elején a haza csapat ragadta magához a kezdeményezést, többet birtokolta a BSE a labdát, ennek ellenére a pápai együttes ért el újabb gólt, Nagy Dávid volt eredményes. A lefújás előtt egy lesgyanús támadást követően Varga Bence állította be a végeredményt. Jelenleg jobb játékerőt képviselő, és a helyzeteit jobban értékesítő vendégcsapat megérdemelten vitte el a három pontot Almádiból.

Szeptember 1., vasárnap

FC RAC – Fűzfői AK 2-1 (1-1)

Gólszerzők: Tímár (22.), Balta (73.), ill. Babai (19.)

A félidőben döntetlennel vonultak a csapatok szünetre, viszont a második játékrészben sikerült szereznie egy újabb gólt a hazaiaknak, így alakult ki a 2-1 es végeredmény, ami azt jelenti hogy megszerezte hazai pályán az első győzelmét a RAC!

Balatonfüredi USC – Devecser SE 4-2 (3-0)

Gólszerzők: Molnár (4., 45.), Nagy D. (31.), Koltai (63. - büntetőből), ill. Szabó D. (62.), Horváth (90.) 

A Füred ott folytatta, ahol a múlt héten abbahagyta, már az első félidőben nem kegyelmezett az ellenfelének és magabiztos előnyre tett szert, amit a második félidőben még növelni tudott. A Devecser a mérkőzés második félidejében magára talált, ami azt jelenti, hogy két góllal tudták kozmetikázni az eredményt.


További hírek

Bajnokság
Előre hozott mérkőzés ígéri a legtöbb izgalmat

2024-09-13 08:28:26

Előre hozott mérkőzés ígéri a legtöbb izgalmat

Hat mérkőzés kerül megrendezésre a hétvégén a VEHIR.HU Vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban, közülük a kupameccs miatt előrehozott Úrkút SK - Sümeg VSE mérkőzés ígéri a legtöbb izgalmat.

Bajnokság
Zakatoló másodosztály

2024-09-10 10:14:05

Zakatoló másodosztály

Potyogtak a gólok a bajnokság hétvégi játéknapján a másodosztályban.

Bajnokság
Kikapott a Tihany

2024-09-09 12:47:29

Kikapott a Tihany

Négy forduló után már csak két csapat, az Úrkút és a Balatonfüredi USC áll százszázalékos teljesítménnyel a VEHIR.HU Vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban.

Bajnokság
Izgalmas forduló, meglepetés eredménnyel

2024-09-04 13:22:18

Izgalmas forduló, meglepetés eredménnyel

A Veszprém vármegyei labdarúgó-bajnokság II. osztályának legutóbbi fordulójában öt mérkőzés került megrendezésre.

Szponzorok