Nem hibázott az élmezőny

2024. március. 30., 19:11   |    

Nem hibázott az élmezőny

A Vehir.hu Veszprém Vármegye I. osztályú bajnokság éllovasai nyertek a nagypénteki mérkőzéseken. Alsóházi derbin nyert a Csetény és a Magyarpolány, a RAC-nak és a Várpalotának nem sikerült.

Vehir.hu vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság

21. forduló: Március 29., péntek

Ajka Kristály SE–Balatonalmádi SE 1-2 (0-2)

Gólszerzők: Szabó Z. (90.), ill. Markó (30.), Németh L. (36.)

A racionálisabb labdarúgást játszó vendégek megérdemelten vitték el a pontokat egy színvonalas mérkőzésen. Az első gólszerzési lehetőség a hazaiak előtt adódott, de a vezetést az Almádi szerezte meg egy védelmi hibát követően. Ezután a Kristály vezetett néhány meddő támadást, miközben a vendégeknek sikerült kialakítani több veszélyes akciót és növelni előnyüket. A második játékrészben már veszélyesebb volt az ajkai csapat, de csak szépítésre futotta neki.

Várpalotai BSK–Csetény SE 1-3 (0-0)

Gólszerzők: Szabó P. (64.), ill. Katóka (55., 92.), Szehoffner (90.)

Döntetlen szagú mérkőzésen a többet támadó és a szerencsésebb csapat győzött. A vendégek egy picit fellélegezhetnek nagyobb távolságra léptek a kieső helytől.

Tihanyi FC–Fűzfői AK 0-3 (0-1)

Gólszerzők: Kakas (36., 67.), Auerbach (94.)

Nagypénteken rendezték a Vármegyei bajnokság 21. fordulóját. Tihanyban a Fűzfői AK vendégeskedett és távozott is három ponttal. A vendégek a sportszerűtlenség határait súrolva, átlépve “játszottak” és nyertek.

Pápai Perutz FC–FC RAC 4-0 (2-0)

Gólszerzők: Nagy K. (23. – büntetőből), Nagy D. (45., 59.), Varga B. (90.)

A Veszprém vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 21.fordulójában a Perutz magabiztosan, 4-0-ra győzte le Gyulafirátót együttesét. A találkozón Nagy Bálint kapufáját követően a 23.percben szerezte meg a vezetést a hazai csapat, Hauser Bálintot buktatta Gyurmánczi kapus, a jogos tizenegyest Nagy Krisztián magabiztosan értékesítette 1-0. A 45. percben kettőre nőtt a különbség, Nagy Krisztián vette észre az üresen álló Nagy Dávidot, aki elfektette a kapust és az üres kapuba lőtt 2-0. A találkozó 59.percében megszerezte a harmadik gólját is a hazaiak, amivel eldőlt a meccs: Hauser jól tartotta meg a felívelt labdát, majd a hosszún érkező Nagy Dávid elé tálalt, aki okosan gurította el a kapus lába mellett a játékszert 3-0. A 4-0-s végeredményt a 90.percben Varga Bence állította be, aki a Hausertől kapott labdát belsővel varrta fel a léc alá 4-0.

 

Úrkút SK–Sümeg VSE 5-0 (3-0)

Gólszerzők: Zágor (20. – büntetőből), Papp (42., 83.), Szedlacsek (44.), Sáringer (67.)

A Vehir.hu Veszprém vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 21.fordulójában az Úrkút magabiztosan, 5-0-ra győzte le a Sümeg VSE együttesét. A találkozón már a 20. percben vezetést szerezett, Zágor Máté a jogosan megítélt tizenegyest higgadtan értékesítette 0-1. A 42. percben kettőre nőtt a különbség, Papp Adrián ugrott ki, rávezette a kapusra a labdát és a kapuba lőtt 2-0. Két perc múlva Szedlacsek Balázs tovább növelte a hazaiak előnyét, közelről volt eredményes 3-0. A második félidőben is az Úrkút irányította a játékot, aminek meg is lett az eredménye 67. percben Sáringer vágta a kapuba a labdát 4-0.A találkozót Papp Adrián zárta le, szép cselek után gurított Kovács Richard mellett a kapuba, ezzel beállítva a végeredményt 5-0.

Péti MTE–Devecser SE 5-3 (1-3)

Gólszerzők: Horváth B. (11.), Tóth Cs. (77.), Gyurcsek (84., 89., 92.), ill. Bencsik D. (31.), Keringer (35.), Schilde (43.)

A játéknap legfordulatosabb meccsét a Pét és a Devecser vívta. A vendégek ugyanis már kettővel vezettek a szünetben, ám végül 5-3-ra kikaptak, a látványos sok gólos mérkőzésen.

Klíma-Park Magyarpolány SE–Balatonfüredi USC 2-0 (1-0) Gólszerzők: Kulman (45., 55. – a másodikat büntetőből)

Hazaiak otthon tartották a három pontot, mindkét félidőben rúgtak gólt. Megérdemelt hazai siker született.

Szentantalfa NVSE–FC Zirc 1-1 (0-0) Gólszerzők: Piltman (57.), ill. Kopházi (73.)

Borongós, de kellemes futballidőben nézhette a szép számú publikum az egyenlő erők lendületes, hajtós első félidei játékát. A játékrész helyzetekben nem, helyzetecskékben inkább bővelkedett. A második félidőben sem változott jelentősen a játék képe: maradt a lendületes, sportszerűen férfias küzdelem, ezúttal több veszéllyel a kapuk előtt. Úgy tűnt, Piltman a 60. perces gólja elég lesz a hazaiaknak, de a kiválóan játszó belső védő páros egyetlen hibája zirci ziccert és gólt hozott a 78. percben. Ezt követően nyílt sisakossá vált a küzdelem, de mindkét védelem és a kapusok is helyt álltak, így maradt a sportszerű mérkőzés végére az igazságosnak mondható döntetlen.


További hírek

Bajnokság
Kupa szerda

2024-04-30 09:46:32

Kupa szerda

Vehir.hu Veszprém kupa mérkőzések szerdán kerülnek lejátszásra, ahol kiderül ki jut be a legjobb négy közé.

Bajnokság
Továbbra is fej-fej mellett az éllovasok

2024-04-29 09:54:45

Továbbra is fej-fej mellett az éllovasok

A VEHIR.HU Veszprém vármegyei labdarúgó élvonal első három helyezettje továbbra sem hibázik, hozzák a "kötelező" pontokat. Az őket üldöző Pápa a nyomukban, az éllovassal szemben mindössze hat pont a hátrányuk.

Bajnokság
Élesedik a verseny

2024-04-25 14:35:01

Élesedik a verseny

A VEHIR.HU Veszprém Vármegye I. osztályú labdarúgó bajnokság 25. fordulójában a Balatonalmádi a Balatonfüredi USC-t fogadja, míg az élen álló Úrkút ellenfele a sereghajtó Várpalota lesz.

Bajnokság
Döntetlen a vármegyei rangadón

2024-04-22 18:43:58

Döntetlen a vármegyei rangadón

A VEHIR.HU Veszprém Vármegye I. osztályú labdarúgó bajnokság hétvégi rangadóján 1-1-es döntetlent játszott az első helyen tanyázó Úrkút az üldöző Fűzfővel.

Szponzorok