Pápa nyerte a rangadót

2024. október. 21., 10:02   |    

Pápa nyerte a rangadót
Fotó: Haraszti Gábor

Élre ugrott a Pápa amely 5-2-re legyőzte a Tihanyt, Az Úrkút otthon botlott a Balatonfüredi USC ellen.

Szombaton két rangadót is rendeztek a vármegyei élvonalban. Az Úrkút hazai környezetben maradt alul a Balatonfüredi USC-vel szemben (1-2). A Pápa 5-2-re verte a Tihanyt, így a tabella élére ugrott. Az Ajka Kristály sima 3-0-s sikernek örülhetett a vendég Várpalota ellen.

Vasárnap négy összecsapásra került sor, amiből három tükörsima hazai győzelmet hozott. A Sümeg a Gyulafirátótot 7-0-ra, a Balatonalmádi a Zircet 4-0-ra, a Csetény a Fűzfőt 5-0-ra ütötte ki. A forduló egy döntetlent hozott: a Szentantalfa 2-2-re végzett a Devecser ellen.

Tudósítás:

Vehir.hu vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság

10. forduló: Október 19., szombat

Úrkút SK–Balatonfüredi USC 1-2 (1-1)

Gólszerzők: Papp (27.), ill. Koltai (39.), Ferencz (70.)

A Balatonfüredi USC elvitte a pontokat Úrkútról. Az első félidő közepén megszerezte még a vezetést az Úrkút Papp Adrián volt eredményes. Az ellenfél még a félidő vége előtt egalizált, Koltai Tibor vette be Gyurmánczi kapuját. A második félidőben a balatoniaknál a fiatal Ferencz Bálint talált be, amivel eldöntötte a három pont sorsát. 

Frutti Drink-Perutz FC–Tihanyi FC 5-2 (3-2)

Gólszerzők: Nagy K. (6., 11., 43.), Mogyorósi (57. – büntetőből), Nagy D. (60.), ill. Tar (26.), Nemes (45.)

A Veszprém vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában magabiztos, 5-2-es győzelmet könyvelhetett el a Pápa. Jobban nem is kezdhették volna a találkozót a hazaiak, hiszen bő tíz perc alatt két alkalommal is sikerült a kapuba találni. A 6. percben egy szabadrúgás után Dévényi kapus futott alá a labdának, ami így a hosszún érkező Nagy Krisztián elé került, aki közelről besodorta a labdát. A 12. percben Nagy duplázott, aki védőjét megelőzve becsúszva lőtt a kapu közepébe 2-0. A 26. percben váratlanul szépített a Tihany, Tar lecsúszott beadása a jobb kapufát érintve hullott a hosszúba 2-1. A 43. percben Nagy Krisztián klasszikus mesterhármast szerzett, aki egy csúsztatást juttatott néhány méterről a gólvonal mögé. A második félidő pedig nem kevés izgalmat ígért, tekintve, hogy Nemes a 44. percben a felső lécről elé pattanó labdát a pápai kapuba juttatta 3-2.  A második etap 12. percében Mogyorósi oszlatta el a fordításról szőtt tihanyi álmokat, miután egy hatalmas gólt ragasztott a bal felsőbe 4-2. Egy perccel később büntetőhöz jutottunk, Barcza buktatta Nagy Krisztiánt, a megítélt tizenegyest Nagy Dávid magabiztosan értékesítette, kialakítva az 5-2-es végeredményt. Megérdemelten nyert a Perutz.

Ajka Kristály SE–Várpalotai BSK 3-0 (0-0)

Gólszerzők: Kocsi (48.), Németh O. (77.), Bakó (89.)

Ragyogó időben, jól előkészített pályán a jó formában lévő Várpalota rossz napot fogott ki. A hazai Kristály a második félidőben az ellenfele fölé nőt, hiszen háromszor is eredményes tudott lenni. Magabiztosan otthon tartották mindhárom pontot.

Október 20., vasárnap

Sümeg VSE–FC RAC 7-0 (3-0)

Gólszerzők: Görhes (24.), Bolla (33., 40., 65., 81.), Szakonyi (57.), Rédei (78.)

Ideális labdarúgó időben vette kezdetét a mérkőzés. Az első játékrészben nehezen melegedett bele a két csapat a mérkőzésbe. A 24. percben Görhes Tamásnak sikerült megtörnie a gólcsendet, elrobogott a szélen, majd bevágta a labdát a hosszú alsóba. A 33. és 40. percben Bolla szép találataival tovább növelte a hazaiak előnyét. A második játékrészben a sümegiek továbbra is rendre vezették a támadásokat, amelyek eredményeképpen az 57. percben Szakonyi, 65. percben Bolla, a 78. percben Rédei, a 81. percben megint csak Bolla talált a kapuba. A sümegiek sikerüket közös erővel, a második játékrészben mutatott jobb játékukkal érték el. Megérdemelt győzelmet arattak ilyen arányban is a lelkes, helyenként durván játszó FC RAC felett.

Balatonalmádi SE–FC Zirc 4-0 (2-0)

Gólszerzők: Németh L. (24.), Bóka (39.), Jánó (50.), Vincze (65.)

Ragyogó foci időben lejátszott találkozón, könnyed hazai győzelem. A vendégek a védekezésre rendeződtek be, veszélyt csak a pontrúgásaik jelentettek. Megérdemelten győzött a Balatonalmádi.

Csetény SE–Fűzfői AK 5-0 (2-0)

Gólszerzők: Szántó (5.), Juhász (16.), Szarvas (49., 88.), Molnár G. (73. – öngól)

Magabiztos hazai siker, a játék minden elemében felülmúlta ellenfelét a Csetény. Nem találja a helyes utat a vendég Fűzfő.

Szentantalfa NVSE–Devecser SE 2-2 (1-1)

Gólszerzők: Csillag (7. – büntetőből), Dombi (61.), ill. Bukovics (39. – büntetőből), Paksai (53.)

Az egyenlő erők küzdelmét hozó, sportszerű, minden játékelemben döntetlennek kinéző meccset majdnem megnyerte az Antalfa, végül megosztoztak a pontokon a felek.

 

 


További hírek

Bajnokság
Izgalmas derbik hétvégéje

2024-10-18 13:34:06

Izgalmas derbik hétvégéje

A második Úrkút az ötödik Balatonfüredi USC-t, a harmadik Pápa pedig az éllovas Tihanyt fogadja a Vehir.hu vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság tizedik fordulójában.

Bajnokság
Az elől állók nem hibáztak

2024-10-14 16:10:16

Az elől állók nem hibáztak

A VEHIR.HU Veszprém vármegyei labdarúgó élvonal hétvégi fordulójában a Balatonalmádi 4-0-ra nyert Gyulafirátóton, Tihany megizzadt hazai pályán az Úrkút és a Pápa magabiztosan nyert.

Bajnokság
9. forduló következik

2024-10-11 13:47:46

9. forduló következik

Az Ajka a listavezetőhöz, a Gyulafirátót a címvédőhöz látogat.

Bajnokság
Október 15-ig lehet jelentkezni a Fair Play Cup - Középiskolai Labdarúgó Programra

2024-10-11 13:43:20

Október 15-ig lehet jelentkezni a Fair Play Cup - Középiskolai Labdarúgó Programra

Szervezz csapatot! Legyen egy kísérőd aki képviseli a csapatvezetőt!

Szponzorok