Pontokat vesztett a Pápa

2024. április. 08., 12:48   |    

Pontokat vesztett a Pápa

A Vehir.hu Veszprém Vármegye I. osztályú bajnokság élen álló alakulatai közül a 22. fordulóban az Úrkút, a Fűzfő és a Balatonalmádi is magabiztosan nyert, a Pápa azonban jókora meglepetésre gól nélküli döntetlent játszott a Cseténnyel.

Tudósítások:

Vehir.hu Veszprém Vármegyei I. osztályú bajnokság

22. forduló: Április 6., szombat

Devecser SE–Klíma-Park Magyarpolány SE 2-1 (1-1)

Gólszerzők: Horváth M. (39.), Szabó D. (79.), ill. Hardi (2.)

A mérkőzést jól kezdte a vendég csapat, már a mérkőzés második percében megszerezte a vezetést Hardi révén, azonban a hazaiak az első félidőben egyenlíteni tudtak, sőt a második félidőben Szabó révén meg fordították a mérkőzést. Devecsernek öt meccs után sikerült pontot szerezni.

Sümeg VSE–Péti MTE 5-0 (2-0)

Gólszerzők: Reicz (14.), Görhes (45., 78.), Rédei (83.), Bolla (89.)

Korrekt játékvezetés mellett, közepes színvonalú, küzdelmes mérkőzés. Az első játékrészben kiegyenlített játék folyt a mezőnyben. A hazaiak többet birtokolták a labdát. A 14. percben Reicz révén előnyt szereztek, majd a 45. percben Görhes A. találatával tovább növelték előnyüket. A második játékrészben a hazaiak irányították tovább a játékot. A 78. percben Görhes A. újabb találatával már eldőlt a három pont sorsa. A 83. percben Rédei és a 89. percben Bolla góljaival alakult ki a végeredmény. Összegezve: A hazaiak koncentráció és önbizalom hiánya miatt, nem tudtak élni több lehetőséggel, azonban szép gólok és tetszetős támadás vezetések jellemezték játékukat. A vendégek kapura veszélytelenek voltak. A sümegiek ilyen arányú győzelme megérdemelt a lelkes és sportszerűen játszó pétiekkel szemben.

Fűzfői AK–Várpalotai BSK 9-1 (3-1)

Gólszerzők: Kakas (5., 38., 51., 54.), Méhes (23.), Kuti (47.), Füle (85., 88., 89.), ill. Nagy L. (36.)

Magabiztos győzelemmel rukkolt elő a hazaiak. Kakas és Füle vezérletével kiütéses győzelem lett a vége. A hazaiak továbbra is ragandnak az élen álló Úrkútra és versenyben vannak az aranyért.

FC Zirc–Tihanyi FC 2-3 (0-1)

Gólszerzők: Kopházi (82. – büntetőből), Bíró (91.), ill. Henn (8., 71.), Kovács Á. (65.)

A 22. fordulóban Zircről hozta el bajnoki pontokat Tihany. Az eredményt a mérkőzés végén kozmetikázta a hazai csapat. A vendégek továbbra is tapadnak az élen állókra.

Április 7., vasárnap

FC RAC–Úrkút SK 0-4 (0-2)

Gólszerzők: Szedlacsek (5.), Zágor (15. – büntetőből), Kovács G. (60.), Uj (67.)

Alacsony színvonalú mérkőzés mindkét félidejében a gyorsabban, kapura folyamatosan veszélyt jelentő csapat nyert. Eredményességet segítette a hazaiak játéka, hiszen sok hibával játszottak.  Könnyed győzelmet arattak a vendég úrkútiak.

Csetény SE–Pápai Perutz FC 0-0

A Perutz FC a 13. helyen álló Csetény otthonában 0-0-s döntetlent ért el. Bár az első és a második félidőben is akadt gólszerzési lehetősége a vendégeknek, nem sikerült betalálniuk, a legnagyobb helyzetek is kimaradtak. A 61.percben történt egy csetényi kiállítás de ezt sem tudta kihasználni a vendég csapat, így ezen a napon meg kellett elégednie az egy ponttal.

Balatonalmádi SE–Szentantalfa NVSE 5-0 (2-0)

Gólszerzők: Király (27.), Horváth B. (37.), Márcsik (68., 95.), Markó (73.)

Nyárias időben, tökéletesen előkészített pályán hat napon belül másodszor találkozott a két csapat egymással (Húsvét hétfőn a Veszprém Vármegyei Kupában játszottak a felek egymás ellen). Az első játékrészben a hazaiak birtokolták többet a labdát, több veszélyes támadást vezettek. A félidő derekáig hősiesen védekezett a vendég csapat, több esetben a szentantalfai hálóőr, Szombathelyi Dávid mentett bravúrral. A gólcsend a 27. percig tartott, ekkor Király Dávid, majd 10 perccel később Horváth Bálint talált a vendég kapuba, így kétgólos hazai előnnyel vonultak pihenőre a csapatok. Fordulás után nem sokat változott a játék képe. A BSE támadólag lépett fel, a vendégek a védekezésre összpontosítottak. Markó Róbert találatával és a sérülésből visszatért Márcsik Gáspár duplájával alakult ki az 5:0-ás végeredmény.

Balatonfüredi USC–Ajka Kristály SE 1-0 (1-0)

Gólszerző: Babos (45.)

Lendületesen kezdtek az ajkaiak, az első 10 percben a helyi fiatalok alig jöttek ki a saját térfelükről. Aztán felbátorodott a BUSC, és a 15. percben Juhász jobb alsó sarokba tartó lövését bravúrral tornázta ki Bognár. A félidő közepén Radács kétszer egymás után bemutatta, hogyan kell ziccerekből a jobb alsó sarok mellé helyezni a labdát. A 32. percben Koltai ívelése a felső lécen csattant. Később az ajkai Grőber is megmutatta, hogy ő is tud kapussal szemben állva kapu mellé lőni. A 45. percben lestaktikát gyakorolt az Kristály-védelem, de többen is beragadtak. Ezt használta ki a jó ütemben kilépő Babos, aki 8 méterről laposan lőtt a hálóba, 1-0. Fordulás után is folytatódott a jó iramú küzdelem. A mérkőzés legszebb pillanatát a 83. percben láthatták az érdeklődők, mikor is egy jobb oldali beívelést Tarnai a kapunak háttal, a levegőben úszva, ollózva lőtte kapura, de Bognár óriási bravúrral kiütötte a jobb felső sarokba tartó labdát. Miközben a vendégek mindent megtettek az egyenlítésért, a füredi kontrák is veszélyesek voltak. A 88. percben Koltai egyedül lépett ki, már a kapust is kicselezte, de kisodródva, jobbról a bal kapufát lőtte telibe.

A több helyzetet kidolgozó füredi fiatalok megérdemelten győztek.


További hírek

Bajnokság
Továbbra is fej-fej mellett az éllovasok

2024-04-29 09:54:45

Továbbra is fej-fej mellett az éllovasok

A VEHIR.HU Veszprém vármegyei labdarúgó élvonal első három helyezettje továbbra sem hibázik, hozzák a "kötelező" pontokat. Az őket üldöző Pápa a nyomukban, az éllovassal szemben mindössze hat pont a hátrányuk.

Bajnokság
Élesedik a verseny

2024-04-25 14:35:01

Élesedik a verseny

A VEHIR.HU Veszprém Vármegye I. osztályú labdarúgó bajnokság 25. fordulójában a Balatonalmádi a Balatonfüredi USC-t fogadja, míg az élen álló Úrkút ellenfele a sereghajtó Várpalota lesz.

Bajnokság
Döntetlen a vármegyei rangadón

2024-04-22 18:43:58

Döntetlen a vármegyei rangadón

A VEHIR.HU Veszprém Vármegye I. osztályú labdarúgó bajnokság hétvégi rangadóján 1-1-es döntetlent játszott az első helyen tanyázó Úrkút az üldöző Fűzfővel.

Bajnokság
Padányis és Táncsicsos siker a középiskolásoknál

2024-04-22 18:00:29

Padányis és Táncsicsos siker a középiskolásoknál

McDonald’s Fair Play Cupon: a lányoknál Padányis, míg a fiúknál Táncsicsos elsőséget hozott a Veszprém vármegyei döntő.

Szponzorok