Potyogtak a gólok az élvonalban

2024. március. 11., 13:41   |    

Potyogtak a gólok az élvonalban

A Vehir.hu Veszprém vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 18. fordulójának rangadóján kikapott a listavezető Úrkút SK a Balatonalmádi vendégeként 3-2-re.

VEHIR.HU Veszprém Vármegye I osztályú bajnokság.

18. forduló: 

FC Zirc – Péti MTE 1–0 (1–0)

Gólszerző: Bíró

A pétiek nem találják a győzelem kulcsát, egy küzdelmes mérkőzésen, a hazai csapat örülhetett egy szerencsés szabadrúgást követően egy kavarodásból szerezték meg a győztes találat. Mondhatjuk hogy a szerencsésebb és talán a jobban akaró csapat gazdagodott a három ponttal.

Devecser SE – Várpalotai BSK 0–3 (0–2)

Gólszerző: Nagy L. 3

A Várpalotának hosszú idő után sikerült győznie, Nagy László mesterhármast szerzett a mérkőzésen.

Sümeg VSE – Fűzfői AK 2-3 (0-1)

Gólszerzők: Nimsz (2), ill. Méhes (2), Kuti

Az első játékrészben a kezdést követően a hazaiak azonnal ziccert hibáztak. A mezőnyben a labdát többet birtokló és támadásokat vezető hazaiak védekezési hibáját könyörtelenül kihasználó vendégek előnyt szereztek a 26. percben Méhes révén. A 41., és 45. percben a hazaiak az újabb ziccereikkel nem tudtak élni! A második játékrészben a vendégek feljavultak, kapura veszélyesebbek voltak. A 60. percben büntetőből Kuti tovább növelte az előnyüket. A hazaiak a csereként beálló Nimsz találatával a 87. percben szépítettek. A vendégek a 88. minutumban Méhes újabb góljával tovább, növelték előnyüket. A hazaiak a 95. percben ismételten Nimsz találatával kozmetikáztak az eredményen. Összegezve: két ellentétes félidőt produkáltak a csapatok. A sümegiek részéről a koncentráció hiánya eredményezte a rossz és ötlettelen támadások sokaságát. A fűzfőiek helyenként alattomos és durva játékkal hívták fel magukra a figyelmet.

Tihanyi FC – Ajka Kristály SE 3-1 (1-1)

Gólszerzők: Tar, Vojnity, Henn, ill. Puskás

A hűvös, szeles időben az első félidőben többnyire a két tizenhatos között folyt a játék. A vendégek felívelésekkel próbálkoztak, míg a hazaiak a széleket játszották meg. A 24. percben jobb oldali szabadrúgást követően Tar tovább csúsztatta a labdát a kapu felé, ezt még hárítani tudta a vendég kapus, a kipattanót azonban Henn a hálóba vágta, 1-0. A második játékrész elején a vendégek vezettek támadásokat, Illés többször is bravúrral hárított. A 68. percben Vojnity nagy lendülettel indult meg a félpályától, egy kényszerítő után újra előtte volt a labda, betört a tizenhatoson belülre és a hosszú sarokba gurított, 2-0. A 79. percben Puskás 25 méterről senkitől sem zavartatva kapura rúgott, a hazai hálóőr hiába nyújtózkodott, nem érte el a labdát, 2-1. A 81. játékpercben Kovács két remek csel után pontosan passzolt a mellette felfutó Tar elé aki öt méterről a léc alá vágta a labdát, 3-1. Sokáig jól tartotta magát a fiatal ajkai csapat, csak a meccs végére vált biztossá a hazai siker.

Szentantalfa NVSE – Klíma-Park Magyarpolány SE 3-1 (2-1)

Gólszerzők: Molnár B. (2), Szigeti, ill. Antal

Az első percektől fogva a vendég polányi csapat beparkolta a buszt a kapu elé és a veszélyes kontrákra épített. A hazaiak meddő labdajáratása nem hozott eredményt, ezért az egy-két veszélyes kontrát végig vivő vendégek szereztek vezetést, nem érdemtelenül. A félidő végén Molnár Balázs kétszer villant (2-1). A 46. perc ziccert hozott mind a két oldalon. A vendég Polány támadólag lépett fel, azonban a helyzeteit kihagyta, így aztán Szigeti büntetett egy szöglet után, ezt követően nyugodtan telt el hazai szempontból az utolsó 20 perc. A helyzeteit jobban kihasználó hazai csapat nyerte meg a hullámzó mérkőzést.

Balatonalmádi SE – Úrkút SK 3-2 (2-2)

Gólszerzők: Márcsik (2), Markó, ill. Král (2).

Kiállítva: Varga P. (82., Úrkút), Sáringer (89., Úrkút).

Változatos, nagy iramú mérkőzésen az első játékrészben a vendégek szögletrúgást követően Král Lívió révén szereztek vezetést, amit a hazaiak szép gólokkal megfordítottak Előbb Markó Róbert talált a kapuba, majd pár perccel később Márcsik Gáspár volt eredményes Az úrkútiak a szünet előtt Král Lívió második találatával egyenlítettek, így 2:2-es állásnál mentek pihenőre a csapatok. A második félidőben mindkét kapu előtt adódott gólszerzési lehetőség, találat azonban sokáig nem esett. A mérkőzés lefújása előtt negyed órával egy szép hazai támadás végén Márcsik Gáspár állította be a végeredményt.

Balatonfüredi USC – Pápai Perutz FC 0-3 (0-2)

Gólszerzők: Varga B., Nagy B., Nagy D.

Jó iramú, kemény belépőkkel tarkított mérkőzésen a pápaiak biztosan és megérdemelten győztek. 

Az első 20 perc kapukra veszélytelen mezőnyjátékát követően Nagy Dávid kapott labdát a füredi 16-osnál. Kilépett a védők közül, kicselezte Filipánicsot is, majd 5 méterről az üres kapuba lőtt, 0-1. A 32. percben Cser Botond jobb oldali szögletét követően Nagy Bálint testtel juttatta a labdát a kapuba, 0-2. A szünetben a BUSC legjobb korosztályos fiatal labdarúgóit díjazták. Szünet után sem tudtak kibontakozni a hazaiak, a pápaiak biztosan őrizték előnyüket. Az egyetlen helyi helyzet úgy végződött, hogy Fehér, egy méterre a vendégkaputól, nem találta el a labdát. A végeredményt a 90. percben Varga Bence állította be, aki egy óriási füredi védelmi hibát kihasználva a kifutó kapus fölött emelt a léc alá, 0-3. 

FC RAC Gyulafirátót – Csetény SE 1-2 (1-1)

Gólszerzők: Bekker R., ill. Juhász, Dávid

Küzdelmes mérkőzésen két egyforma csapat találkozott egymással. Első félidő 20. percében a hazaiak tizenegyesből szereztek vezetést, Bekker Richard higgadtan értékesítette a megítélt büntetőt. 35 percben a vendég Csetény válaszolni tudott Dávid Ádám volt eredményes. A második félidőben lehetett érezni, hogy aki gólt szerez az nyeri a mérkőzést. Az 57. percben Juhász Dominik lőtte ki a kapu felső sarkát. A végig háromesélyes mérkőzésen a vendégek örülhettek.


További hírek

Bajnokság
Élesedik a verseny

2024-04-25 14:35:01

Élesedik a verseny

A VEHIR.HU Veszprém Vármegye I. osztályú labdarúgó bajnokság 25. fordulójában a Balatonalmádi a Balatonfüredi USC-t fogadja, míg az élen álló Úrkút ellenfele a sereghajtó Várpalota lesz.

Bajnokság
Döntetlen a vármegyei rangadón

2024-04-22 18:43:58

Döntetlen a vármegyei rangadón

A VEHIR.HU Veszprém Vármegye I. osztályú labdarúgó bajnokság hétvégi rangadóján 1-1-es döntetlent játszott az első helyen tanyázó Úrkút az üldöző Fűzfővel.

Bajnokság
Padányis és Táncsicsos siker a középiskolásoknál

2024-04-22 18:00:29

Padányis és Táncsicsos siker a középiskolásoknál

McDonald’s Fair Play Cupon: a lányoknál Padányis, míg a fiúknál Táncsicsos elsőséget hozott a Veszprém vármegyei döntő.

Bajnokság
Meglepik-e az élen állókat?

2024-04-19 08:51:47

Meglepik-e az élen állókat?

Izgalmas mérkőzésekre lehet számítani a Corecomm SI Vármegyei II. osztályú bajnokságban.

Szponzorok