Potyogtak a gólok az élvonalban

2024. március. 25., 10:12   |    

Potyogtak a gólok az élvonalban

A Vehir.hu Veszprém Vármegyei I. osztályú bajnokság 20. fordulójában az élen álló Úrkút öt gólt lőtt a Devecsernek, Balatonalmádi a zord időjárás ellenére három gólt gurított hazai pályán a Magyarpolánynak. A Fűzfő és Perutz is hozta a mérkőzését az utóbbinak volt nehezebb dolga.

Vehir.hu Veszprém Vármegye I. osztályú bajnokság 

20. forduló:

Devecser SE–Úrkút SK 3–5 (1–4)

Gólszerzők: Keringer (2), Sipos Felícián, ill. Szedlacsek (2), Sáringer, Uj, Kovács G.

Két arcú időben az első játékrész a hazaiak szempontjából jól kezdődött. A 8. percben Keringer Máté kontra támadásból előnyt szerzett. Ezt követően a szinte csak a Devecseri kapu előtt folyt a játék, nem kellett sokat várni az egyenlítő találatra, 13. percben Szedlacsek Balázs volt eredményes, amit a 31. percben meg duplázott. A 38. percben Kovács Gergő bólintott a kapuba, majd három perc múlva Uj Tamás is betalált. A második játékrészben szépíteni tudtak a hazaiak, ismét Keringer volt eredményes, de játék képe továbbra sem változott, pontosabb és lendületesebben játszottunk, amelynek eredménye is meglett, szép támadás végén Sáringer Dávid bombája talált utat a hazaiak kapujába. A mérkőzés végén még Sípos Felicián kozmetikázta a végeredményt 3-5.

 

Sümeg VSE–Pápai Perutz FC 1–2 (1–1)

Gólszerzők: Szakonyi, ill. Nagy K. (2).

Az első félidőben mindkét csapat támadólag lépett fel. A vendégek már a 4. percben a hazaiak védekezési hibáját kihasználva Nagy Krisztián találatával előnyhöz jutottak, 0-1. A továbbiakban kiegyenlített játék folyt a mezőnyben. A hazaiak az adódó lehetőségek mellett a 41. percben büntetőből Szakonyi góljával egalizáltak, 1-1. A második játékrészben a széllökésekkel is támogatott vendégek többet birtokolták a labdát és rendre vezették a támadásokat eredménytelenül. A 79. percben a hazaiak védekezési hibáját kihasználva Nagy Krisztián újabb góljával eldöntötte a mérkőzés eredményét, 1-2.

 

Várpalotai BSK–FC RAC 3–1 (2–0)

Gólszerzők: Oroszi, Szabó P., Nagy L., ill. Farkas M.

A kiesési rangadónak mondható mérkőzésen a hazaiak voltak gólerősebbek. Az hazaiak már az első félidőben szerzett két találatával tetemes előnyre tett szert, amit a mérkőzés végén még növelni tudtak.

 

FC Zirc–Ajka Kristály SE 2–1 (0–1)

Gólszerzők: Kopházi (2), ill. Adorján.

A második félidőben megfordította a mérkőzést a Zirc. A hazaiak mindkét találatát Kopházi Norbert szerezte. A találkozó a 89. percben dőlt el.

 

Balatonalmádi SE–Klíma-Park Magyarpolány SE 3–0 (2–0)

Gólszerzők: Horváth B., Markó, Márcsik.

Hűvös, borongós időben a hazai csapat ragadta magához a kezdeményezést, és az első félidőben kétgólos vezetést szerzett, a vendégek nem tudtak kibontakozni. Szünet után folytatódott a BSE fölénye, a harmadik góllal pedig biztossá vált a hazai győzelem.

 

Balatonfüredi USC–Péti MTE 2–0 (1–0)

Gólszerzők: Radács, Kovácsfi.

Lendületesen, jó iramban kezdtek a csapatok. A füredi fiatalok kezdeményeztek többet. A 9. percben Tarnai 16 méteres lövését Varga nagy bravúrral ütötte ki a bal felső sarok elől. Két perc múlva egy balról belőtt labdát Kovácsfi öt méterről félfordulattal vágott a bal alsó sarokba, 1-0. Fordulás után az 51. percben Tarnai távoli lapos lövése a jobb kapufáról pattant ki. Két perc múlva Koltai remek jobb oldali beadását Radács nyolc méterről, kapásból a kapu bal sarkába vágta, 2-0. A 78. percben Koltai közeli lövését védte óriási bravúrral a vendégek kapusa. A fürediek biztos, megérdemelt győzelmet arattak, de meg kell jegyezni, hogy a végig cserjátékosok nélkül játszó vendégek nagyszerűen küzdöttek, nem adták ingyen a három bajnoki pontot.

 

Csetény SE–Fűzfői AK 1–2 (1–2)

Gólszerzők: Arany, ill. Kuti, Kakas.

Megnehezítette a Fűzfő dolgát a Csetény. A rutinosabb csapat nyerte a mérkőzést.

 

Szentantalfa NVSE–Tihanyi FC 1–3 (1–2)

Gólszerzők: Dombi, ill. Tar (3).

A játékban az alapvetően egyenlő erők küzdelmében a sokkal jobban teljesítő Antalfa abszolút nem érdemelt vereséget. A Tihany továbbra is tapad az élmezőnyre.

 


További hírek

Bajnokság
Élesedik a verseny

2024-04-25 14:35:01

Élesedik a verseny

A VEHIR.HU Veszprém Vármegye I. osztályú labdarúgó bajnokság 25. fordulójában a Balatonalmádi a Balatonfüredi USC-t fogadja, míg az élen álló Úrkút ellenfele a sereghajtó Várpalota lesz.

Bajnokság
Döntetlen a vármegyei rangadón

2024-04-22 18:43:58

Döntetlen a vármegyei rangadón

A VEHIR.HU Veszprém Vármegye I. osztályú labdarúgó bajnokság hétvégi rangadóján 1-1-es döntetlent játszott az első helyen tanyázó Úrkút az üldöző Fűzfővel.

Bajnokság
Padányis és Táncsicsos siker a középiskolásoknál

2024-04-22 18:00:29

Padányis és Táncsicsos siker a középiskolásoknál

McDonald’s Fair Play Cupon: a lányoknál Padányis, míg a fiúknál Táncsicsos elsőséget hozott a Veszprém vármegyei döntő.

Bajnokság
Meglepik-e az élen állókat?

2024-04-19 08:51:47

Meglepik-e az élen állókat?

Izgalmas mérkőzésekre lehet számítani a Corecomm SI Vármegyei II. osztályú bajnokságban.

Szponzorok