Továbbra is élen a Perutz

2024. október. 28., 15:00   |    

Továbbra is élen a Perutz
Fotó: Szalai Csaba vehir.hu

A Vehir.hu vármegyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban továbbra is veretlenül első helyen a Frutti Drink-Perutz FC, amely szombaton 2-0-ra nyert Várpalotán. Tihanyban nyert rangadót a Balatonalmádi, könnyedén hozta a kötelezőt az Úrkút.

A szombati öt összecsapásból négyen vendégsiker született. A Várpalota nem tudta megállítani a Pápa menetelését (0-2), amely így továbbra is veretlenül vezeti a tabellát. A forduló másik rangadóján a Tihany a Balatonalmádit fogadta, ahol ugyancsak két vendéggólt láthattak a kilátogatók (0-2).

A hazai pályán játszó Devecser nagy csatában maradt alul a Cseténnyel szemben (0-1), a sereghajtó Fűzfő viszont újabb kiütésbe szaladt bele, ezúttal az Ajka Kristály ellen (0-8).

A játéknap egyetlen hazai sikere a Zirc és a Sümeg fordulatos találkozóján született (3-2).

Vasárnap a Balatonfüredi USC 5-0-s sikert aratott a vendég Pét ellen. A vendéglátó Gyulafirátót csak becsületgólig jutott az ötöt vágó Úrkút ellen (1-5).

Vehir.hu vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság:

11. forduló: Október 26., szombat

Várpalotai BSK–Frutti Drink-Perutz FC 0-2 (0-0)

Gólszerzők: Hauser (46.), Nagy D. (63.)

A Veszprém vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 11. játéknapján Várpalotára látogatott a Perutz FC, ahol 0-0-ás félidőt követően 2-0-ra legyőzte a hazaiakat. Az első félidőben nem találta a fogást egymáson a két csapat, nem született gól. Fordulás után azonban rögtön megszerezte  a vezetést a vendég csapat, a 46. percben egy kijátszott támadás végén Hauser Bálint köszönt be. A 63.percben megduplázta  előnyét a Pápa, Nagy Dávid egy távoli lövésből volt eredményes. A 69.percben Szekér második sárga lapja után tíz emberre fogyatkoztak a palotaiak, akiknek nem volt esélye a fordításra.

FC Zirc–Sümeg VSE 3-2 (0-1)

Gólszerzők: Somogyi (66.), Szamarasz (71.), Somogyi (83. – büntetőből), ill. Nimsz (17.), Makkos (87.)

Küzdelmes, közepes színvonalú mérkőzés. Az első játékrészben a vendégek magabiztosan kezdtek, akik a 17. percben Nimsz gólja révén vezetést szereztek, majd több lehetőségüket nem tudták eredményesen befejezni. A szünetig kiegyenlített játék folyt a mezőnyben. A második játékrészben a hazaiak nagyobb sebességbe kapcsoltak, azonban a lehetőségek továbbra is a vendégek előtt adódtak, amelyeket azonban továbbra sem tudtak kihasználni, mindezek következménye lett a 66. percben Somogyi egalizálása a hazaiaknak, majd a 71. percben Szamarasz gólja előnyt jelentett. A 83. percben Somogyi újabb találatával tovább növelték az előnyüket. A 87. percben Makkos gólja változtatott az eredmény alakulásán, izgalmas lett a vége, de az egalizálás már nem sikerült a vendég csapatnak!

Devecser SE–Csetény SE 0-1 (0-0)

Gólszerzők: Katóka (51.)

A közepes színvonalú, de izgalmas találkozón úgy tünt, hogy megosztozik a két csapat a pontokon, de vendég Csetény Katóka találatával eldöntötte a találkozót és egyben a három pont sorsát.

Fűzfői AK–Ajka Kristály SE 0-8 (0-2)

Gólszerzők: Szarka (6.), Grőber (37.), Rédling (46.), Kocsi (50., 80. – a másodikat büntetőből), Király (58.), Szabados (63., 87.)

Szép időben lejátszott találkozó, mindkét félidejében gólra törőbben játszott a Kristály. Az első félidőben akadt helyzete a hazaiaknak is, de rendre kimaradt. A második félidőben kiszakadt a gólzsák.

Tihanyi FC–Balatonalmádi SE 0-2 (0-2)

Gólszerzők: Bóka (12.), Király (27.)

Szombaton szép számú néző előtt játszott bajnoki mérkőzést a Tihany és a vendég Balatonalmádi. Az első félidőben a vendégek domináltak, az történt a pályán amit akartak. Kettő alkalommal sikerült mattolni a félszigeti csapatot. A második játékrészben viszont fordult a helyzet. A hazaiak irányították a mérkőzést, számos helyzetet alakítottak ki, de gólt nem sikerült szerezni. 

Október 27.,vasárnap

FC RAC–Úrkút SK 1-5 (1-2)

Gólszerzők: Bekker (25. – büntetőből), ill. Král (7.), Horváth Á. (44., 74. – az elsőt büntetőből), Boromisza D. (51. – büntetőből), Papp (91.)

Magabiztos úrkúti siker Gyulafirátóton. A csapatoknak a pályával is meg kellett küzdeni, ami a vendégeknek sikerült jobban, hozta a kötelező pontokat az Úrkút SK.

Balatonfüredi USC–Péti MTE 5-0 (1-0)

Gólszerzők: Radács (9.), Koltai (60.), Molnár B. (64.), Ferencz (73.), Koltai (78. – büntetőből)

Füredi rohamokkal indult a mérkőzés. Tarnai 16 méterről zúgó kapufát lőtt, majd a 8. percben Radács jó cselek után helyezett a bal sarokba, 1-0. Molnár percei következtek: előbb ő is telibe lőtte a bal kapufát, majd 3 méterről az üres kapu fölé vágta a labdát. A félidő hajrájában feljöttek a vendégek, de Filipánics bravúros vetődéssel mentett a bal alsó sarok elől. Fordulás után kezdtek elfáradni a mindössze egyetlen cserével érkezett pétiek. A harmadik füredi kapufát Nagy D. lőtte, majd Koltai jó cselek után helyezett a kapu bal oldalába, 2 -0. Nem sokkal később Molnár B. szép fejessel növelte a hazai előnyt (3-0), majd Ferenc B. lőtte ki a felső sarkot, 4-0. A végeredményt Koltai tizenegyesből állította be. A helyzetek alapján a jól játszó fürediek még nagyobb különbséggel is nyerhettek volna a jól küzdő, de szerényebb képességű Péttel szemben.

Szabadnapos volt: Szentantalfa


További hírek

Bajnokság
Rangadó a 11. fordulóban

2024-10-25 08:44:03

Rangadó a 11. fordulóban

Balatonpari rangadóval folytatódik az első osztályú bajnokság küzdelmei, Tihanyba utazik a Balatonalmádi.

Bajnokság
Élen a Magyarpolány

2024-10-25 08:19:35

Élen a Magyarpolány

A másodosztályú bajnokság 9. fordulója után a Magyarpolány vezeti a tabellát.

Bajnokság
Pápa nyerte a rangadót

2024-10-21 10:02:21

Pápa nyerte a rangadót

Élre ugrott a Pápa amely 5-2-re legyőzte a Tihanyt, Az Úrkút otthon botlott a Balatonfüredi USC ellen.

Bajnokság
Izgalmas derbik hétvégéje

2024-10-18 13:34:06

Izgalmas derbik hétvégéje

A második Úrkút az ötödik Balatonfüredi USC-t, a harmadik Pápa pedig az éllovas Tihanyt fogadja a Vehir.hu vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság tizedik fordulójában.

Szponzorok