Utóhangok: Balatonfüred - Ajka Kristály

2019. november. 11., 08:57   |    

Utóhangok: Balatonfüred - Ajka Kristály

JOBB VOLT A FÜRED AZ ŐSZ DERBIJÉN

BFC - Ajka Kristály 4-1 (2-1)
Balatonfüred, 200 néző.
Vezette: Kiss Norbert.
Gólszerző: Szabó Bence 2 (egyet 11-esből), Bene, Mátó illetve Szedlacsek.
Kiállítva: Hoffer illetve Bakó.

A mérkőzés előtt két pont előnnyel várta a listavezető Füred a második helyezett Ajka Kristályt a megyei labdarúgó bajnokság első osztályú rangadóján. Azonnal a hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést és büntetőből vezetést szereztek, majd egy nagy védelmi hiba után Szabó duplázásával kettőre nőtt a balatoniak előnye. Fokozta Kristály gondjait, hogy Bakó második sárgája pirosra változott és ezzel úgy tűnt vége is az ősz derbijének, hiszen hatvan perces emberhátrány várt a vendégekre. Hoffer Dávid azonban szintén összeszedte második sárgalapját és a Kristály azonnal szépített és újra meccsbe került. Fordulás után azonban ismét nagyot hibázott a vendég védelem,amit Bene büntetett. Innen már nem tudott tovább lépni az Ajka és a hosszabbítás eljején kaptak még egy gólt. A fürediek magabiztos, megérdemelt győzelmükkel már őszi elsők az utolsó fordulótól függetlenül. A Kristály ezúttal tompa volt, nem igazolták eddigi jó teljesítményüket, pedig egyik edzőjük, Jeney Gyula a pályán irányíthatta közvetlen közelről a csapatát.

A mérkőzés utáni edzői véleményeket az alábbiakban olvashatják:
Thomas Sowumni, a Balatonfüred vezetőedzője: Ezúttal megdolgoztunk a sikerért, végre berúgtuk a helyzeteink többségét. Előbb is lezárhattuk volna a mérkőzést, de Hoffer kiállítása egy ideig zavart okozott, amit aztán rendezni tudtunk és megérdemelten nyertünk.

Szabó Zoltán, az Ajka Kristály játékos-edzője: Az ősz leggyengébb produkcióját nyújtottuk. Talán ha 0-0-nál bemegy Szedlacsek fejese máshogy alakulhatott volna a mérkőzés, de még 2-1 után is lehetett volna esélyünk a pontszerzésre. A harmadik hazai gól viszont megpecsételte a sorsunkat. A Füred megérdemelten győzött.

A 14. forduló további eredményei: Úrkút - Pét, TIAC VSE - FAK 0-3, Badacsonytomaj - Herend 3-1.


További hírek

Bajnokság
Hozzák a kötelezőt?

2024-05-17 08:33:03

Hozzák a kötelezőt?

Izgalmas végjáték, a listavezető Balatonalmádi Gyulafirátótra, a második Fűzfő Szentantalfára látogat, az Úrkút a Pét, a Pápa pedig a Magyarpolány gárdáját fogadja a Vehir.hu vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában.

Bajnokság
Az elődöntő következik a Veszprém vármegyei labdarúgókupában

2024-05-15 14:26:17

Az elődöntő következik a Veszprém vármegyei labdarúgókupában

A Perutz FC a Péti MTE csapatát, a Balatonalmádi SE az Úrkút SK látja vendégül szerdán délután. A párharcok egy meccsen dőlnek el, a győztesek a hagyományoknak megfelelően Ajkán vívják majd egymás ellen a finálét.

Bajnokság
Ősi nyerte a rangadót

2024-05-14 14:27:15

Ősi nyerte a rangadót

A Corecomm SI vármegyei másodosztályú bajnokság 23. fordulójának játéknapján, mondhatni papírforma eredmények születettek. Az Öskü szabadnapos volt.

Bajnokság
Kikapott az Úrkút, hatot vágott a Perutz

2024-05-13 08:54:17

Kikapott az Úrkút, hatot vágott a Perutz

Vehir.hu Veszprém vármegyei élvonal 28. fordulójában magabiztosan nyert a Pápa, az Úrkútnak azonban nem sikerült a pontszerzés Tihanyban. Gólzápor Szentantalfán hét gólt láthatott a hazai publikum.

Szponzorok