Utóhangok: Tihany - Balatonfüred

2019. november. 03., 13:31   |    

Utóhangok: Tihany - Balatonfüred

FÉLSZIGETI ÖRÖMKÖNNYEK A FÜRED LEGYŐZÉSE UTÁN

Tihany - Balatonfüred 1-0 (1-0)
Tihany, 200 néző. Vezette: Ákos Dávid. Gólszerző: Király Dávid.

A százszázalékos teljesítménnyel Tihanyba érkező Balatonfüred ellen a hazaiak remekül megszervezték a védekezésüket, de amikor a vendégek átlépték a felező vonalat, azonnal letámadták az ellenfelet és kiváló tolódással nem engedték kibontakozni a Bene gyorsaságára épülő füredi akciókat. A zöld-fehérek türelmesen várták az ellencsapás lehetőségét és az első lehetőségüket gólra váltották. Egy baloldali lerohanás végén Király mesterien kilőtte a hosszú sarkot, 1-0.
Fordulás után a bajnokaspiráns beszorította riválisát a saját térfelére, nagy fölényben küzdöttek az egyenlítésért, de a félszigetiek hősiesen, önfeláldozóan védték a kapujukat a góltól a megyei labdarúgó bajnokság első osztályú rangadóján. Sőt, a 91. percben Király a félpályáról kiugrott védőjét megelőzve. Egyedül vezette a labdát a kapusra, de elügyetlenkedte a holtbiztos ziccerét a fiatal játékos. A tihanyiak szervezett futballjukkal megérdemelten megfosztották a veretlenségüktől a listavezető füredieket és ezzel felléptek a dobogó harmadik fokára.  Lukács István edző csapata a tabella első két helyezettjét legyőzte, ami óriási fegyvertény. A bajnokjelölt ezúttal tompábban, sok hibával játszott és most először gólt sem rúgott.

Lukács István a Tihany vezetőedzője: 
A helyi szurkolók húsz évet vártak erre a győzelemre. Volt egy idős bácsi, aki elsírta magát örömében. A Kristály után a fürediek skalpját is megszereztük, ami önmagáért beszél. A játékosaim minden dicséretet megérdemelnek, óriási szívvel futballoztak. Működött a taktika, amit kitaláltunk, amivel megbénítottuk a fürediek támadó játékát. Igazából kétszer volt izgulni valónk a kilencven perc alatt. Szerintem elmaradt egy büntető a javunkra, az összecsapás végén pedig kihagytuk a rangadó legnagyobb helyzetét.
Thomas Sowumni a Balatonfüred vezetőedzője:
A tihanyiak jobban akarták a győzelmet, kúsztak- másztak a sikerért. Nálunk csak a mezek voltak a pályán.

Mivel az Ajka Kristály  legyőzte a Sümeget, két pontra megközelítették a füredieket a tabellán. Jövő héten szombaton a tóparti városban ki-ki mérkőzést játszanak egymás ellen az őszi elsőségért.
További eredmények a 13. fordulóból: Fűzfő - Badacsonytomaj 4-0, Ajka Kristály - Sümeg 2-1, Pét - Gyulafirátót 5-3, Úrkút - Csetény 3-1, Várpalota - Magyarpolány 2-1, Devecser - TIAC VSE 3-4.


További hírek

Bajnokság
Hozzák a kötelezőt?

2024-05-17 08:33:03

Hozzák a kötelezőt?

Izgalmas végjáték, a listavezető Balatonalmádi Gyulafirátótra, a második Fűzfő Szentantalfára látogat, az Úrkút a Pét, a Pápa pedig a Magyarpolány gárdáját fogadja a Vehir.hu vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában.

Bajnokság
Az elődöntő következik a Veszprém vármegyei labdarúgókupában

2024-05-15 14:26:17

Az elődöntő következik a Veszprém vármegyei labdarúgókupában

A Perutz FC a Péti MTE csapatát, a Balatonalmádi SE az Úrkút SK látja vendégül szerdán délután. A párharcok egy meccsen dőlnek el, a győztesek a hagyományoknak megfelelően Ajkán vívják majd egymás ellen a finálét.

Bajnokság
Ősi nyerte a rangadót

2024-05-14 14:27:15

Ősi nyerte a rangadót

A Corecomm SI vármegyei másodosztályú bajnokság 23. fordulójának játéknapján, mondhatni papírforma eredmények születettek. Az Öskü szabadnapos volt.

Bajnokság
Kikapott az Úrkút, hatot vágott a Perutz

2024-05-13 08:54:17

Kikapott az Úrkút, hatot vágott a Perutz

Vehir.hu Veszprém vármegyei élvonal 28. fordulójában magabiztosan nyert a Pápa, az Úrkútnak azonban nem sikerült a pontszerzés Tihanyban. Gólzápor Szentantalfán hét gólt láthatott a hazai publikum.

Szponzorok