Utóhangok: Tihany - Úrkút

2019. szeptember. 01., 16:54   |    

Utóhangok: Tihany - Úrkút

BÜNTETŐ DÖNTÖTT A RANGADÓN

Tihany -Úrkút 1-2 (0-1)
Tihany, 250 néző. Vezette: Ákos Dávid. Gólszerző: Benedek (11-esből) illetve Miskei, Korpos (11-esből).

A tihanyiak a múlt heti, csetényi botlásukat akarták feledtetni, míg a veretlen úrkútiak negyedik a győzelmüket is begyűjteni. Az első félidőben ezt eldönthették volna, mert vezetésük előtt, de főleg utána számos gólhelyzetet elhibáztak a vendégek.
Fordulás után azonnal egyenlítettek a hazaiak, ami megfogta a veretleneket és a tihanyiak egyenrangú partnerként küzdöttek a a győzelemért, de a legnagyobb ziccerek is kimaradtak, vagy Kádár mentette meg csapatát a góltól. A 89. percben Hoóst buktatták a tihanyiak. A 11-est Korpos magabiztosan a bal felső sarokba rúgta, amivel nyert az Úrkút és továbbra is százszázalékos maradt négy forduló után is a megyei labdarúgó bajnokság I. osztályában.
Időnként visszhangzott a csont zene, amiért öt sárga lapot kiosztott a játékvezető. A második színes kártya után a vendégek mesterét, Garai Pétert további reklamálás miatt pirossal elküldték a kispadtól.
A félszigeti rangadó után a vendégek klub elnöke, Vágfalvi Norbert reálisan értékelte a látottakat:


-Az első félidőben eldönthettük volna a három pont sorsát, de a legjobb helyzeteinket is elrontottuk. Szünet után azonnal egyenlítettek a hazaiak jogos büntetőből. A folytatásban akár a vezetést is megszerezhették volna a tihanyiak, de ők is hibáztak a legnagyobb helyzetekben. Végül az utolsó pillanatokban, szintén jogos 11-esből nyerni tudtunk. Az első félidőbeli helyzeteink alapján úgy érzem, megérdemelten. Jövő héten az Ajka Kristályt fogadjuk, amely szintén rangadó lesz, hiszen riválisunk is százszázalékos és vezetik a tabellát újabb magabiztos sikerükkel.


További eredmények: Gyulafirátót -Magyarpolány 1-1, Balatonfüred - Badacsonytomaj 6-0, Ajka Kristály - Csetény 4-1. Várpalota - Herend 1-1, Fűzfő - Devecser 3-0.

A mérkőzés összefoglalóját a következő linken tekinthetik meg: https://youtu.be/uoO6dMN9tk4


További hírek

Bajnokság
Hozzák a kötelezőt?

2024-05-17 08:33:03

Hozzák a kötelezőt?

Izgalmas végjáték, a listavezető Balatonalmádi Gyulafirátótra, a második Fűzfő Szentantalfára látogat, az Úrkút a Pét, a Pápa pedig a Magyarpolány gárdáját fogadja a Vehir.hu vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában.

Bajnokság
Az elődöntő következik a Veszprém vármegyei labdarúgókupában

2024-05-15 14:26:17

Az elődöntő következik a Veszprém vármegyei labdarúgókupában

A Perutz FC a Péti MTE csapatát, a Balatonalmádi SE az Úrkút SK látja vendégül szerdán délután. A párharcok egy meccsen dőlnek el, a győztesek a hagyományoknak megfelelően Ajkán vívják majd egymás ellen a finálét.

Bajnokság
Ősi nyerte a rangadót

2024-05-14 14:27:15

Ősi nyerte a rangadót

A Corecomm SI vármegyei másodosztályú bajnokság 23. fordulójának játéknapján, mondhatni papírforma eredmények születettek. Az Öskü szabadnapos volt.

Bajnokság
Kikapott az Úrkút, hatot vágott a Perutz

2024-05-13 08:54:17

Kikapott az Úrkút, hatot vágott a Perutz

Vehir.hu Veszprém vármegyei élvonal 28. fordulójában magabiztosan nyert a Pápa, az Úrkútnak azonban nem sikerült a pontszerzés Tihanyban. Gólzápor Szentantalfán hét gólt láthatott a hazai publikum.

Szponzorok