Utóhangok: Tihanyi FC - Balatonfüredi FC

2018. november. 04., 13:55   |    

Utóhangok: Tihanyi FC - Balatonfüredi FC

A FÜRED NYERTE A BALATONI RANGADÓT

Tihany - Balatonfüred 1-3 (0-0)
Tihany, 300 néző.
Vezette: Gáspár András.
Gólszerző: Benedek (11-esből), illetve Lattenstein, Róth, Henn.

Kiegyenlített első félidő után, amelyben a listavezető füredieknek és a tabella negyedik félszigetieknek is volt gólszerzési lehetősége, de hiba csúszott a kivitelezésbe. Fordulás után a bajnokesélyes fölényben futballozott és érett a fürediek gólja. Mégis még 0-0-nál történt egy olyan eset, amin még sokat vitatkoznak majd a szurkolók. Egy előre ívelt labdánál Horváth aláfeküdt Miklernek, aki nagyot esett, majd felpattanva megütötte ellenfelét. A játékvezető egy-egy sárgával jelezte nem tetszését. A füredi hálóőrnek ezért piros járt volna! A "balhé" után rúgott két gólt a bajnokjelölt, amire a zöld-fehérek azonnal válaszoltak, de Henn találata végleg eldöntötte a megyei első osztályú bajnoki labdarúgó mérkőzés három pontjának sorsát, amelyen a jobb csapat győzött felőrölve ellenfele erejét a forduló rangadóján.

Így látták a szakvezetők:
Lukács István, a Tihany vezetőedzője:

Hiába mondtam el a szünetben nagyon határozottan, hogy mit kérek a játékosoktól, a második félidő húsz percében nem ezt csináltuk, mintha az öltözőben maradtunk volna. Kaptunk gyorsan két gólt, amit én egyáltalán nem az erőnléti hiányosság számlájára írok. Mikler mozdulata mindenhol piros lap, de ha ki is állítják, azzal nem biztos, hogy mi "beljebb" vagyunk. Igaz, ez 0-0-nál történt.




Thomas Sowunmi, a Balatonfüred vezetőedzője:


Ellentétes félidőket játszottunk. Az elsőben pontatlanul és túlságosan kényelmesen futballoztunk. A második játékrészben már abban a ritmusban játszottunk, mint egy hete a Veszprém ellen. Értékes győzelmet arattunk egy jó ellenféllel szemben. Miklert támadta a tihanyi játékos a vitatott esetnél, amire nem jól reagált. Kapusunkkal megbeszéltem, amit kell...



Egy hét múlva vasárnap újabb rangadó vár a Balatonfüredre. A formáját visszanyerő, tabella harmadik Úrkútra látogat a listavezető.

A mérkőzés összefoglalóját ide kattintva érhetik el.


További hírek

Bajnokság
Élesedik a verseny

2024-04-25 14:35:01

Élesedik a verseny

A VEHIR.HU Veszprém Vármegye I. osztályú labdarúgó bajnokság 25. fordulójában a Balatonalmádi a Balatonfüredi USC-t fogadja, míg az élen álló Úrkút ellenfele a sereghajtó Várpalota lesz.

Bajnokság
Döntetlen a vármegyei rangadón

2024-04-22 18:43:58

Döntetlen a vármegyei rangadón

A VEHIR.HU Veszprém Vármegye I. osztályú labdarúgó bajnokság hétvégi rangadóján 1-1-es döntetlent játszott az első helyen tanyázó Úrkút az üldöző Fűzfővel.

Bajnokság
Padányis és Táncsicsos siker a középiskolásoknál

2024-04-22 18:00:29

Padányis és Táncsicsos siker a középiskolásoknál

McDonald’s Fair Play Cupon: a lányoknál Padányis, míg a fiúknál Táncsicsos elsőséget hozott a Veszprém vármegyei döntő.

Bajnokság
Meglepik-e az élen állókat?

2024-04-19 08:51:47

Meglepik-e az élen állókat?

Izgalmas mérkőzésekre lehet számítani a Corecomm SI Vármegyei II. osztályú bajnokságban.

Szponzorok